30.11.09

38 : Μια σειρά απο ατυχή γεγονότα



Η Σάντυ Καψοκώλη και η Γερτρούδη Καλαμπαλίκη περιμένουν στην ουρά του εκλογικού τμήματος στο Μετς για να ψηφίσουν τον νέο αρχηγό της ΝΔ.

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 462

Απόσπασμα επιστολής του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών της ΔΕΗ, ο οποίος ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ, προς την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Kλιματικής Aλλαγής, Tίνα Mπιρμπίλη

«H υπόθεση της ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να μάθετε ότι δεν είναι γιορτή των ερωτευμένων»(!!!) […] «συμφωνούμε με το Rock ντύσιμό σας(!) και τις γνώσεις σας(!)»[…] «αν χρειαστεί ξέρουμε από “σκληρό Rock” και “διδακτορικό” του πεζοδρομίου(!) αποκτούμε όταν έχουμε δίκιο»

ΣτΣ: Πείτε μας και την ταρίφα σας να σας στείλουμε πελάτες ρε αγόρια.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ανδρέα Πετρουλάκη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29/11/2009

29.11.09

Οι εμίρηδες και οι κακομοίρηδες


Σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η πρόωρη παύση περιόδου της Victoria Beckham. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αφορμή για το ατυχές γεγονός αποτελούν τα οικονομικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει το εμιράτο του Dubai. Η ωραία Victoria έχει πληρώσει σε εκατομμύρια δολάρια όσες τρίχες διαθέτει πάνω του o άντρας της για να αποκτήσει ένα ακίνητο στο φημισμένο Palm Jumeirah και η κατασκευή του διακόπηκε αιφνιδίως. Εκπρόσωπος του πάμπτωχου πλέον εμίρη Al Maktoum αφού δανείστηκε πρώτα από τους δημοσιογράφους 5 $ για να πάρει να πιει ένα τσάι με μέντα τους παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Ζητώντας ταπεινά συγγνώμη από την ωραία Victoria ανακοίνωσε εξάμηνη στάση πληρωμής τόκων κάτι ψιλών -$ 80 δις- που οφείλει το εμιράτο σε διεθνείς τράπεζες και ομίλους από δανεισμό.

Οι ζάμπλουτοι του πλανήτη ανάμεσα στους οποίους και πάρα πολλοί Έλληνες είναι βαθύτατα αναστατωμένοι που θα καθυστερήσει επίσης η δημιουργία των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας, του Ναού του Σολομώντα, του Φάρου της Αλεξάνδρειας. Είναι παρήγορο ότι όσον αφορά τον Κολοσσό της Ρόδου οι εργασίες σταμάτησαν όταν δημιουργήθηκε το αριστερό μπούτι του αγάλματος. Μόλις πέσουν τα πρώτα μπικικίνια από τα κορόιδα της Δύσης θα συνεχιστεί και η κατασκευή των υπόλοιπων μελών κατά προτεραιότητα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Dubai έγινε παγκοσμίως γνωστό για τα φαραωνικά έργα του και όχι για το καθεστώς δουλείας που επικρατεί στα εκατοντάδες εργοτάξια του. Αρνούμαι να σας αναφέρω πόσοι έχουν πληρώσει με την ζωή τους την εργασία σε αυτά τα έργα γιατί θα φρίξετε.

Στην εσωτερική επικαιρότητα δεν έχουμε εμίρηδες για αυτό κυριαρχούν οι κακομοίρηδες. Η Ντόρα Μπακογιάννη σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποδείξει ότι έχει χιούμορ ζήτησε την ευλογία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ο αρχιεπίσκοπος σεβόμενος τα ράσα του δεν την σιχτίρισε. Αποδεικνύοντας μάλιστα ότι διαθέτει χιούμορ, προτίμησε να της δωρίσει ένα βιβλίο με προσευχές και ξόρκια του Αγίου Κυπριανού με ιδιόχειρη αφιέρωση από γνωστή ηλικιωμένη ξεματιάστρα πρωινάδικου. Για να του μπει στο μάτι η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε στο πλευρό της τον μητροπολίτη Άνθιμο. Ο αθεόφοβος μητροπολίτης υποσχέθηκε ότι χρησιμοποιώντας την χρυσοποίκιλτη οφιούχο γκλίτσα του θα φωτίσει το μονοπάτι της νίκης. Ο μηχανισμός Ντόρα προσκύνησε το μεγαλείο του ανδρός.
Στο πλευρό της τέως υπουργού έχουν συνταχθεί εκπαιδευμένοι βρικόλακες με ειδίκευση στην αφαίμαξη δημόσιου χρήματος προς ιδίoν όφελος που ονομάζονται «υπουργοί κυβέρνησης Καραμανλή».

Ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει τις κακοτοπιές όπως ο διάολος το λιβάνι και αρνείται πεισματικά να αλλάξει χτένισμα προκαλώντας την οργή του συνδικαλιστικού φορέα των κομμωτριών θέτοντας την υποψηφιότητα του σε δοκιμασία. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και μια στρατιά από νεκραναστημένα ξωτικά της δεξιάς έχουν δηλώσει μαχητές στο πλευρό του καυτού(?) Αντώνη. Επιπροσθέτως στο πλευρό του έχουν συνασπιστεί όσοι έλληνες για κάποιο ανεξήγητο λόγο ονομάζουν τη χούντα «επανάστασις»

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης περιοδεύει με τον θίασο του την χώρα ερμηνεύοντας κόντρα ρόλους όπως του ανθρώπου, του σοβαρού, του πατριώτη σκορπώντας απλόχερα το γέλιο στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών μας. «Τέτοιες δόξες έχει να ζήσει η ελληνική ύπαιθρος όταν μεσουρανούσε στα πανηγύρια η Έφη Θώδη» δήλωσε άτομο που συνομιλεί καθημερινά μαζί του. Η περιοδεία του νομάρχη της καρδιάς μας κρίνεται εξόχως πετυχημένη και αναμένετε να κυκλοφορήσει σε συλλεκτικό dvd set δώρο με τον νέο Ελεύθερο Ρύπο της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι στο τσίρκο ΛΆΟΣ αυτήν την περίοδο υποφέρουν από οξύτατα εντερικά προβλήματα-κοινώς κλάνουν μέντες. Οι περισσότεροι από αυτούς ορκίστηκαν οπαδοί της εκκλησίας του Σατανά και υποστηρίζουν στο παρασκήνιο την υποψηφιότητα Μπακογιάννη. Για οπορτουνιστές της κλάσης Καρατζαφέρη η θυγατέρα Μητσοτάκη θεωρείται εύκολο θύμα ενώ ο Αντώνης Σαμαράς όχι. Ο τελευταίος αν εκλεγεί, θα του το κλίσει το μαγαζάκι καθώς οι εθνικιστικές μπούρδες που ξεστομίζει στις ομιλίες του είναι βάλσαμο για τη ψυχή κάθε πικραμένου φασίστα-βασιλοχουντικού που ως γνωστόν έπινε νερό στο όνομα Καρατζαφέρη. Ο ακροδεξιός που σέβεται τον εαυτό του πίνει νερό πλέον και στο όνομα Σαμαρά. Ακόμα και αν προέρχεται από τον Ασωπό.

Πληροφορίες που φέρουν κάποιον Κώστα Καραμανλή, πρώην πρωθυπουργό στο επάγγελμα, να έχει εξαφανιστεί είναι απολύτως ανακριβείς. Ο Κώστας Καραμανλής αφού απέδειξε πόσα χρόνια χρειάζονται για να καταστραφεί ολοσχερώς μια ευρωπαϊκή χώρα, πραγματοποιεί από αρχές Οκτωβρίου τουρνέ σε ψησταριές προσπαθώντας να αποδείξει τρώγοντας, στα πόσα κιλά σκάει ο άνθρωπος.

ΣτΣ: Μην σοκάρεστε στις υπέροχες φωτογραφίες απεικονίζεται το ξενοδοχείο Hydropolis που είναι υπό κατασκευή στο Dubai.

Η γελοιογραφία της ημέρας



του Quino από τη σειρά "Mafalda : Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους"

28.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 461

Σε τηλεοπτική εμφάνιση της στο Mega υπερασπιζόμενη την συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία της στη ΝΔ

«Εγώ ήμουν παρούσα, αντίθετα κάποιος άλλος(?) σας ζήτησε να παίξετε την κομματική του συγκέντρωση στη Μεσσηνία»

Ντόρα Μπακογιάννη θυγατέρα Μητσοτάκη 26/11/2009

ΣτΣ: Πρέπει να υποφέρεις από καούρες με τόσο ξύδι που ρίχνεις.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Πάνου Μαραγκού απο το ΕΘΝΟΣ 26/11/2009

27.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 460

«Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ξεκίνησε διάλογος για το Ασφαλιστικό, με την κυβέρνηση να κρύβει τα χαρτιά της και να λέει πείτε μου εσείς τι νομίζετε»

Δημήτρης Παπαδημούλης ενημερωτικός 25/11/2009

ΣτΣ: Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα επίσης δεν πουλάνε νταβατζηλίκι οι κομμουνιστές της.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Κώστα Μητρόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 26/11/2009

26.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 459

“H κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου και η απάντηση του ΚΚΕ είναι «πόλεμο στον πόλεμο»”

Αλέκα Παπαρήγα μπουρλοτιέρισσα 23/11/2009

ΣτΣ: Ήρθε ο Στάλιν να σκανδαλίσει πάλι τα όνειρα σου Αλέκα?

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ανδρέα Πετρουλάκη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25/11/2009

25.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 458

«... Η γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης. Δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης (...). Η ενασχόληση με τη γιόγκα είναι άρνηση της ορθοδόξου πίστεως(!) και βλασφημία(!!!) κατά του Αγίου Πνεύματος»

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πειραιώς.

ΣτΣ: Προς ενημέρωση των πιστών για αποφυγή παρεξηγήσεων : Οι αλλαξοκωλιές και τα τσιμπούκια με νταβραντισμένους πιτσιρικάδες και ιερείς δεν αποτελούν βλασφήμια κατά του Αγιού Πνεύματος.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Πάνου Μαραγκού απο το ΕΘΝΟΣ 22/11/2009

24.11.09

Πίσσα και πούπουλα


Το ΚΚΕ δεν επιθυμεί να γίνει κανένας διάλογος για το ασφαλιστικό και πολύ απλά δεν θα γίνει. Για αυτό ακριβώς το λόγο τα μαχητικά στελέχη του ΠΑΜΕ μπαστακώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου εργασίας και «έριξαν» πόρτα σους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που τόλμησαν να ανταποκριθούν στο σχετικό κάλεσμα του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Η γγ Αλέκα Παπαρήγα υπερθεμάτισε αυτής της δημοκρατικής κίνησης του κόμματος υποστηρίζοντας ότι ο ανάδρομος Ερμής είναι στον όγδοο οίκο γεγονός που δεν ευνοεί αποφάσεις περί των δικαιωμάτων του εργάτη. «Οι λαϊκοί αγώνες καθορίζονται από τις κινήσεις των πλανητών και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να ανατραπεί» δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη κάνοντας για ένα ανεξήγητο λόγο τον σταυρό της.

Εντωμεταξύ σοκ έχει προκαλέσει στους κόλπους της εκκλησίας η απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να ζητήσει από τους ιεράρχες να περιορίσουν τον κυβισμό στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι μητροπολίτες. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου να γλιτώσει τον ανασκολοπισμό από τους τελευταίους έκανε την καρδιά του πέτρα και με επιστολή σε αυστηρό ύφος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανασκευάσει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι σοφέρ των μητροπολιτών λόγω ανατομίας δεν χωρούν άνετα σε μικρότερα των 2000 cc αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να αρνούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους. Τα επίσημα και τα ανεπίσημα. Μάλιστα εκπρόσωπος των σοφέρ απείλησε ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους να χρησιμοποιούν ότι αυτοκίνητα γουστάρουν θα μιλήσουν με λεπτομέρειες στα μεσημεριανάδικα για τα ανεπίσημα καθήκοντα τους ενώ ήδη τους έχει προσεγγίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης.

Μέχρι στιγμής μετράμε τρία εγκεφαλικά επεισόδια μητροπολιτών. Εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης ο μητροπολίτης Τζέλλα ανέλαβε ρόλο διαπραγματευτή με την κυβέρνηση ενώ ο μητροπολίτης Σουλτάνα υποσχέθηκε να αρχίσει διάλογο από μηδενική βάση με τους εκπροσώπους των σοφέρ. Παράλληλα ζήτησε εγγυήσεις ότι δεν θα αποκαλυφθεί το μέρος της συνάντησης για να μην πλακώσουν άθεοι του ΠΑΜΕ και του «ρίξουν» πόρτα.

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 457

Απο ΤΑ ΝΕΑ 21/11/2009

[…] πολύ έμπειρο στέλεχος της Ν.Δ. για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και προσθέτει με σκωπτικό ύφος: «Αν η Ντόρα κερδίσει, θα είναι “αντιβασιλεύς”. Εάν χάσει, θα επιδιώξει να καρπωθεί τον μηχανισμό της(!) και να είναι εκείνος το αντίπαλο δέος του Σαμαρά. Αλλά και εάν πάρει η Ντόρα το κόμμα, μετά την πρώτη ενδεχόμενη ήττα της Ν.Δ. σε εθνικές εκλογές, θα την αμφισβητήσει(!) και θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος»

ΣτΣ: Δηλαδή τύφλα να έχει η Ηρωδιάς και η κόρη της η Σαλώμη. Στην ίντριγκα.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Πάνου Μαραγκού απο το ΕΘΝΟΣ 22/11/2009

23.11.09

Οι Πτωχοί


Πτωχοί και πειναλέοι είναι όσοι διατηρούν ιατρείο ή δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το υπουργείο οικονομικών αφού μελέτησε τσάτρα-πάτρα τις φορολογικές δηλώσεις των συγκεκριμένων επαγγελματιών τις περιοχής. Βαθύτατα συγκινημένος για αυτήν την δραματική κατάσταση ο δήμαρχος των Παναθηναϊκών Νικήτας Κακλαμάνης αποφάσισε να συμπεριλάβει στα συσσίτια απόρων όσους δικηγόρους και ιατρούς δουλεύουν πέριξ της διάσημης πλατείας για να μην πεθάνουν οι άνθρωποι από την ξενιστηκομάρα.

Η κατάσταση είναι τραγική και έχει ευαισθητοποιήσει πλήθος κόσμου. Γνωστή τραγουδίστρια του λαϊκού πενταγράμμου που δεν φημίζεται για το λαρύγγι της αλλά για άλλο σημείο ανατομία της, γνώριζε από καιρό αυτήν την τραγική υπόθεση. Όπως αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξη στην ωραία Βάσια Λόη την τελευταία φορά που επισκέφτηκε τον γνωστό για το κόμπλεξ κατωτερότητας δικηγόρο της που συνηθίζει να τρώει και ξύλο από την πρώην γυναίκα του, συνειδητοποίησε ότι τα χνώτα του βρομούσαν από την πείνα. Με τρόπο πήγε στα Everest στην Τσακάλωφ και του αγόρασε 5 τυρόπιτες μπέικον-παρμεζάνα για να λιγδώσει λίγο το έντερο του. Ο διάσημος δικηγόρος αφού την ευχαρίστησε έφαγε τις τρείς μαζί με τα χαρτιά που ήταν τυλιγμένες και τις υπόλοιπες τις φύλαξε για τα Χριστούγεννα.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει αύριο πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών που θα κορυφωθεί με κατάθεση στεφάνων στην είσοδο του Central που έχει το θράσος να μην συμπεριλαμβάνει στο μενού του φασολάδα αλάδοτη.

Γιατροί και δικηγόροι της πλατείας Κολωνακίου έχουν δώσει εντολή στους σοφέρ τους να περιφρουρούν την πορεία με τις Bugatti και τις Ferrari τους ενώ τα καταστήματα Luis Vuitton θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες δωρεάν κράνη της νέας κολεξιόν του Marc Jacobs δια πάν ενδεχόμενο. Το συγκεκριμένα κράνη δεν καλύπτουν όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου άρα δεν υπόκεινται στις διατάξεις του νόμου περί κουκουλοφόρων.

Η δημοσιογράφος(?) Μαρία Σταματέρη ενημέρωσε με δελτίο τύπου ότι το επόμενο Gala της θα είναι συγκλονιστικό. Θα φιλοξενήσει γνωστή αλέγκρα οδοντίατρο του Κολωνακίου που θα δείξει on camera πως μπορούμε να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να προστατευτούμε από την πείνα και μείς οι πλούσιοι που μένουμε σε πιο λαϊκές συνοικίες.

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 456

Λίγο πριν ανακοινωθεί η ίδρυση του ΚΕΠ κάμποσα χρόνια πριν:

«Κάνετε λάθος εάν πολεμήσετε τον Αβραμόπουλο πετώντας βίδες(!) στις συγκεντρώσεις του όπως έγινε(!) το ΄93 με τον Αντώνη Σαμαρά»

Άρης Σπηλιωτόπουλος, αποκαλυπτικός και με τέλειο μανικιούρ, Φεβρουάριος 2000

ΣτΣ: Αποτελεσματικό όπλο κατά του Δημήτριου είναι το πρόβιο γιαούρτι (χωρίς τον πήλινο κεσέ) και ίσως η μουσταλευριά.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ηλία Μακρή απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22/11/2009

22.11.09

Η γελοιογραφία της ημέρας



του Quino από τη σειρά "Mafalda : Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους"

21.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 455

«Έχουμε αρχίσει σ΄ ένα ατελείωτο κομπολόι να μετράμε χάντρα χάντρα την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού είναι πιο κοντά στην οικονομική πολιτική της Ν.Δ. παρά στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ»

Δημήτρης Παπαδημούλης κομπολόι δίχως χάντρες 20/11/2009

ΣτΣ: Αλήθεια Δημήτριε ο Αλαβάνος τί κάνει?

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Γιάννη Καλαϊτζή απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20/11/2009

20.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 454

«Αν τον ενδιαφέρει πραγματικά η ενότητα της παράταξης, αυτός που θα χάσει, όποιος χάσει, θα πρέπει να ιδιωτεύσει. Δόξα τω Θεώ, μοναστήρια υπάρχουν, στο Άγιον Όρος εκεί ο Εφραίμ. Αν βέβαια χάσει ο Σαμαράς. Αν χάσει η Ντόρα, που δεν μπορεί να πάει στο Άγιον Όρος, ας πάει κάπου αλλού»

Θανάσης Κοκκινούλης πρώην αγροτοσυνδικαλιστής-νυν ιδιοκτήτης εμπορικού κέντρου 19/11/2009

ΣτΣ: Να την προσλάβεις να σου κάνει κουμάντο στη μπίζνα σου. Νομίζω το χρωστάς στο κόμμα κιόλας.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Γιάννη Ιωάννου αο το ΕΘΝΟΣ 19/11/2009

19.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 453

«Δεν θα βγάλει αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία το "σύστημα ΠΑΣΟΚ"(!) που αυτή την περίοδο δίνει ρέστα εναντίον μου(!)»

Ντόρα Μπακογιάννη βαλλόμενη 18/11/2009

ΣτΣ: Το «σύστημα Πασόκ» επιτίθεται στην Ντόρα. Με σκόρδο, ασήμι και αγιασμό.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Κώστα Μητρόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 18/11/2009

18.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 452

Ανατριχιαστικό αποσπασμα από τις περιπέτειες του Αντώνη Σαμαρά στο κολέγιο:

«Κι όσο για τις νεαρές κυρίες που φώναζαν «Αντονι! Αντονι!»... μπορεί το Αμχερστ να ήταν κολέγιο αρρένων, αλλά στην περιοχή υπήρχαν δύο κολέγια θηλέων, που καθένα τους ήταν διπλάσιο σε μέγεθος απ’ το Αμχερστ. «Αντιστοιχούσαν τέσσερα κορίτσια σε κάθε αγόρι!», λέει ο Φίλιππος Τσιάρας, ένας από τους φοιτητές που σύντομα θα γινόταν φίλος του. «Και σ’ αυτές τις ηλικίες, η τεστοστερόνη σε κυβερνά»

ΣτΣ: Πσσσς! Υποπτεύομαι ότι στο Αμχερστ θα αναστενάξανε πολλοί σουμιέδες.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ηλία Μακρή απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 17/11/2009

17.11.09

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου - 17 Νοέμβρη 1973



Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε από τον Γιώργο Φιωτάκη. Το εντόπισα στην ιστοσελίδα fotoartmagazine. Εκεί θα βρείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντα από εκείνες της στιγμές που στην ουσία σήμαναν την αρχή του τέλους της χούντας.

Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 1973, το πρωί εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου συγκεντρώνονται στο προαύλιο του Ιδρύματος. Αρχίζουν συνελεύσεις για να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το νέο σχέδιο της χούντας για την υποταγή του κινήματος. Συγκέντρωση γίνεται και στη Νομική που αποφασίζει να κατευθυνθεί στο Πολυτεχνείο. Στις 2.00 μ.μ., 5.000 περίπου φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στο Πολυτεχνείο, ενώ αρχίζει να μαζεύεται και άλλος κόσμος. Η Πατησίων δονείται από τα συνθήματα κατά της χούντας. Η Ασφάλεια κινητοποιείται και καλεί τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν. Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές στο Πολυτεχνείο συγκροτούν μια επιτροπή κατάληψης. Κλείνουν οι πόρτες και στις 8.30 το βράδυ γίνεται η πρώτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής. Αμέσως οι πρώτες προκηρύξεις σκορπίζονται στην Πατησίων που είχε κλείσει από τον συγκεντρωμένο κόσμο. Ακούγονται τα πρώτα συνθήματα «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», «20% για την παιδεία» και «Κάτω η χούντα».

Την Πέμπτη 15 Νοέμβρη 1973, η κατάληψη αποτελεί πόλο έλξης του λαού της Αθήνας που αρχίζει να συρρέει στο Πολυτεχνείο. Ως τις 9.30 το βράδυ η κατάληψη έχει πυκνώσει ενώ ο λαός στους γύρω από το Πολυτεχνείο δρόμους, φωνάζει αντιαμερικανικά και αντιχουντικά συνθήματα. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν όλη τη νύχτα για συμπαράσταση στους φοιτητές της κατάληψης του Πολυτεχνείου.
Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία και για πρώτη φορά δημιουργείται η πεποίθηση ότι η χούντα μπορεί να πέσει. Ταυτόχρονα οι συνελεύσεις δίνουν και το ιδεολογικό στίγμα του αγώνα.

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 1973 μπαίνουν σε λειτουργία οι πομποί του ραδιοφωνικού σταθμού στους 1.050 χιλιόκυκλους που μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα σε όλη την Αθήνα που παρακολουθεί τα γεγονότα. Στις 9 το πρωί στήνονται τα πρώτα οδοφράγματα και σχηματίζονται δύο μεγάλες διαδηλώσεις στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου. Το μεσημέρι επιτροπή των αγροτών από τα Μέγαρα, που είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στις απαλλοτριώσεις της γης τους, επισκέπτονται τη Συντονιστική Επιτροπή και ο σταθμός μεταδίδει: «Ο λαός των Μεγάρων στέκεται και υπόσχεται να αγωνιστεί στο πλευρό του φοιτητικού και εργαζόμενου λαού... Ο αγώνας είναι κοινός... Δεν είναι μόνο για την πόλη των Μεγάρων ή το Πολυτεχνείο... Είναι για την Ελλάδα. Για το λαό της που θέλει να καθορίσει τη ζωή του. Να πορευτεί στο δρόμο της προκοπής. Βασική προϋπόθεση, η ανατροπή της δικτατορίας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας».
Οι συγκεντρωμένοι έξω από το Πολυτεχνείο τραγουδάνε το «πότε θα κάνει ξαστεριά». Το απόγευμα οι διαδηλωτές στο χώρο γίνονται χιλιάδες με συμμετοχή των εργατών. Έτσι στις 6 το απόγευμα αρχίζουν οι συγκρούσεις διαδηλωτών και Αστυνομίας με πολλούς τραυματίες. Στις 7 το απόγευμα μεγάλη διαδήλωση κατευθύνεται στο Πολυτεχνείο και η Αστυνομία χτυπάει. Εμφανίζονται τεθωρακισμένα της Αστυνομίας και πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Στη Σόλωνος, στην Κάνιγγος, στη Βάθη, στην Αριστοτέλους, στην Αλεξάνδρας, στην πλατεία Αμερικής γίνονται μάχες σώμα με σώμα. Στις 9.30 η Αστυνομία απαγορεύει την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μέχρι νεοτέρας διαταγής. Στις 11 το βράδυ ο ραδιοσταθμός και τα μεγάφωνα καλούν τον κόσμο να μη φύγει. Οι αύρες έχουν κυκλώσει το χώρο του Πολυτεχνείου και τα δακρυγόνα έχουν πνίξει την περιοχή
Όσοι μένουν ανάβουν φωτιές για να εξουδετερώσουν τα δακρυγόνα και στήνουν οδοφράγματα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ( Σάββατο 17 Νοέμβρη) τα πρώτα τανκς εμφανίζονται, ενώ στο νοσοκομείο που οργανώθηκε στο Πολυτεχνείο, μεταφέρονται όλο και περισσότεροι νεκροί και τραυματίες. Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα τα τανκς έχουν ζώσει το Πολυτεχνείο. Τα μεγάφωνα και ο ραδιοσταθμός μεταδίδουν: «Μην φοβάστε τα τανκς», «Κάτω ο φασισμός», «Φαντάροι είμαστε αδέρφια σας. Μη γίνετε δολοφόνοι». Στις 1.30 τα τανκς ξεκινούν με αναμμένους τους προβολείς. Οι φοιτητές τοποθετούν μια «Μερσεντές» πίσω από την κεντρική πύλη για να εμποδίσει την είσοδο των τανκς. Οι φοιτητές είναι ανεβασμένοι στα κάγκελα, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν στους φαντάρους: «Είμαστε αδέρφια».
Δίνεται διορία 20 λεπτών για να βγουν οι έγκλειστοι, ενώ ένα τανκ παίρνει θέση απέναντι στην είσοδο. Η Συντονιστική Επιτροπή προσπαθεί να διαπραγματευτεί την ασφαλή έξοδο του κόσμου. Ωρα 2.50, ξημερώματα του Σαββάτου 17 Νοέμβρη. Ο επικεφαλής αξιωματικός με μια κίνηση του χεριού του, δίνει την εντολή να ξεκινήσει το τανκ. Η πόρτα πέφτει και το τανκ συνεχίζει την πορεία του φτάνοντας μέχρι τις σκάλες του κτιρίου «Αβέρωφ». Μαζί του μπαίνουν ασφαλίτες και άντρες των ΛΟΚ. Πέφτουν πυροβολισμοί. Υπάρχουν φαντάροι που βοηθούν τους φοιτητές να φύγουν, αλλά στις εξόδους τούς περιμένουν ασφαλίτες και συλλαμβάνουν και τους κυνηγούν , οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών τους προσφέρουν άσυλο.
Στις 3.20 δεν υπάρχει πλέον κανένας στο Πολυτεχνείο έχει εκκενωθεί πλήρως.
Πολλοί φοιτητές φοβούμενοι την σύλληψη, αν και βαριά τραυματισμένοι, αρνούνται τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 451

κατά την διάρκεια ομιλίας «του κυρίου με το μυστρί»

«Σας συγχαίρουμε. Σας ευχαριστούμε. Έξω όλοι οι Έλληνες (?) Θάλασσα(?) ουρανός(?) και η γη(?) είμαστε μαζί σας»

Ανώνυμος ηλικιωμένος fun Στυλιανού Πατακού, μαριχουάνα στοπ

ΣτΣ: Είχε αποποινικοποιήσει η χούντα τα σκληρά ναρκωτικά?

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Κώστα Μητρόπουλου απο το βιβλίο "Ποτέ πια" των εκδόσεων του Ταχυδρόμου 1965

ΣτΣ: Η γελοιογραφία είναι εμπνευσμένη από τα πρωτοσέλιδα του Δεξιού τύπου εκείνης της εποχής (1965) που ουσιαστικά προλείαναν το έδαφος για την επέλαση της χούντας. Την ανακάλυψα στην εξαιρετική ιστοσελίδα του Νίκου Σαραντάκου 

16.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 450

"Τα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η επί χρόνια συνάδελφος στην Βουλή και σε Κυβερνήσεις της ΝΔ, κα Ν. Μπακογιάννη, εδήλωσε ότι της προσέφερα στήριξη, την οποία απέρριψε. Επ' αυτού δηλώνω ότι ούτε επικοινωνία είχα με την κα Μπακογιάννη, ούτε δήλωση έκαμα περί στηρίξεως της"

Αριστοτέλης Παυλίδης το μαγικό δάχτυλο 16/11/2009

ΣτΣ: Άλλο ένα θύμα του μηχανισμού Ντόρα προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει την τιμή του.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ηλία Μακρή απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14/11/2009

15.11.09

Mirror mirror on the wall

























Παρά τρίχα την γλίτωσε ο Αντώνη Σαμαράς από την τροφική δηλητηρίαση που υπέστη αρχές της εβδομάδας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ Σαμαράς φέρεται να κατανάλωσε ένα κόκκινο μήλο που τον κέρασε μια γριά που φορούσε μαύρο μανδύα και κρατούσε ραβδί όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Κολωνάκι.

Η γελοιογραφία της ημέρας



του Quino από τη σειρά "Mafalda : Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους"

14.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 449

«Αν βγει η κ. Μπακογιάννη πιστεύω ότι μπορεί να κρατήσει το κόμμα της(!), αν βγει ο κ. Σαμαράς πιστεύω ότι δεν θα μπορέσει να κρατήσει την κ. Μπακογιάννη(?)»

Γιώργος Καρατζαφέρης είδος προς εξαφάνιση 13/11/2009

ΣτΣ: Τι έγινε Γεώργιε? Γλύφεις εκεί που έφτυνες?

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Γιάννη Ιωάννου απο το ΕΘΝΟΣ 11/11/2009

13.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 448

«Η νύχτα της 4ης Οκτωβρίου ήταν οδυνηρή για κάθε αγνό(?) νεοδημοκράτη. Κλάψαμε(?) πολύ για την παράταξη μας.»

Παναγιώτης Ψωμιάδης βαλαντομένος 31/10/2009

ΣτΣ: Οι υπόλοιποι έλληνες (πλην ΚΚΕ) πάλι, κλάσανε από τα γέλια με την παράταξη σας. Μη σου πω ότι κλάνουν ακόμα κιόλας.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ανδρέα Πετρουλάκη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 12/11/2009

12.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 447

Ο δήμαρχος Φαλήρου σπάει τη σιωπή του και απαντάει on camera σε ερώτηση αδιάκριτου δημοσιογράφου:

«Μόλις τελείωσε η ομιλία της κυρίας Μπακογιάννη, εγώ έφυγα σφαιράτος για την τουαλέτα. Λέω μάλιστα στον Καλογερόπουλο, τον δήμαρχο, που καθόταν δίπλα μου: “Μήτσο, πάω τουαλέτα!”. Ρωτήστε τον»

Διονύσης Χατζηδάκης κατρουλιάρης(?) – μουτζαχεντίν της «Αγίας Οικογένειας»

ΣτΣ: Μήτσο Καλογερόπουλε, φώτισε μας! Πες μας τι έκανε στην τουαλέτα ο Διονύσης. Το ψιλό του ή το χοντρό του?

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ανδρέα Πετρουλάκη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11/11/2009

11.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 446

«Για τους λόγους αυτούς στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά. Στηρίζω την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.»

Δημήρτρης Αβραμόπουλος «ο κύριος τα πάντα όλα»* 10/11/2009

ΣτΣ: Να εξομολογηθείς Δημήτρη και να πάς τα σώβρακα σου στην εκκλησία να τα σταυρώσουνε. Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει.

*εύστοχος χαρακτηρισμός του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ηλία Μακρή απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10/11/2009

10.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 445

«Δεν μας πειράζει να είσαι ΠΑΣΟΚ αρκεί να είσαι μαζί μας»

Ισίδωρος Κούβελος σύζυγος Ντόρας 27/10/2009

ΣτΣ: Έχεις το ακαταλόγιστο. Αν σκεφτεί κανείς τι βλέπουν κάθε βράδυ τα μάτια σου…

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ηλία Μακρή απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8/11/2009

9.11.09

Στην πυρά

Κορυφώνεται το δράμα της εκλογής προέδρου στη ΝΔ μετά το τέλος του διήμερου συνεδρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κυρία Μπακογιάννη στην ομιλία της αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στον πρώην σύζυγο της Παύλο Μπακογιάννη λέγοντας πόσο τον αγάπησε και πόσα πολλά της έμαθε καθώς ήταν ο πρώτος της. Τον ευχαρίστησε δημοσίως για άλλη μια φορά που είχε την λεπτότητα να πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εισέλθει η ίδια στο σώμα της πολιτικής ούτε σε ενέσιμη μορφή. Λόξυγκα από τα γέλια προκάλεσε στους σύνεδρους η κ Μπακογιάννη όταν ισχυρίστηκε ότι την πολεμούν παντοδύναμα συμφέροντα που δεν έχουν καταφέρει να την ρίξουν. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φέρεται να αναθεωρούν την πολιτική που ακολουθούν για εξορκισμούς ανά την επικράτεια επί το αυστηρότερον.

Ο κύριος Σαμαράς στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σχέση του με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και την ζήλια που εξεδήλωσε για αυτήν ο Ευάγγελος Αβέρωφ καθώς τον διεκδικούσε και ο ίδιος να τον ταχταρίζει στα γόνατα του. Οι δύο αυτές σχέσεις όπως ομολόγησε τον σημάδεψαν. Ο πρώτος του δίδαξε πώς να λακίζει όταν τα βρίσκει σκούρα στην πολιτική ενώ ο δεύτερος πώς να ελέγχει το παρακράτος αφού σε αυτό το αντικείμενο ήτο καθηγητής. Στην συνέχεια προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο κ Σαμαράς είπε στο υπνωτισμένο κοινό του ότι τα έφτιαξε με την Άννα Βίσση και ολοκληρώθηκε ως άντρας.

Ο κύριος Ψωμιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του είπε ως συνήθως μπούρδες αλλά εντυπωσίασε με τρείς τούμπες που έκανε στον αέρα. Στην συνέχεια έβαλε τα κλάματα και συγκίνησε τους συνέδρους που τον αποθέωσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομάρχης της καρδιάς μας έκλεγε γιατί από ώρα τον έκοβε το σώβρακο του και οι τρείς τούμπες επιδείνωσαν το πρόβλημα.

Ωστόσο η μονομαχία των δύο βασικών υποψηφίων δε αποφεύχθηκε. Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει πεταχτά αυτιά, κίνηση που θεωρήθηκε από τους υποστηρικτές του τελευταίου χτύπημα κάτω από τη μέση. Ο κ Σαμαράς σήκωσε το γάντι και το φόρεσε ενώ την ίδια στιγμή από την γαλαρία του συνεδρίου ο Βαγγέλας Μειμαράκης απόρησε φωναχτά «Τι φρούτα βγάζει η Καλάματα αγοράκι?» Η αλήθεια είναι ότι το γάντι ήταν πολύ εξαντρίκ για το στυλ του Μεσσήνιου πολιτικού. Στην απορία όμως αυτή του κ. Μεϊμαράκη έσπευσε να απαντήσει ο γνωστός αντάρτης Γιάννης Μανώλης λέγοντας του ότι σπεσιαλιτέ της Καλαμάτας είναι και ο λαγός στιφάδο γεγονός που ενόχλησε ταμάλα το πρώην γενικό γραμματέα ο οποίος έβγαλε ένα καρότο από την τσέπη του και άρχισε να το μασουλά.

Την κατάσταση έσωσε την τελευταία στιγμή με μια κίνηση ματ η ατραξιόν της κούρσας διαδοχής Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο νομάρχης της καρδιάς μας απευθύνθηκε στους συνυποψήφιους του προτείνοντας τους να φιληθούν και οι τρεις στο στόμα για να διαπιστώσουν οι σύνεδροι ότι δεν υπάρχουν έριδες μεταξύ τους. Η πρώτη που συμφώνησε ήταν η κυρία Μπακογιάννη αναγνωρίζοντας ότι της δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να δηλητηριάσει τους αντίπαλους της βγάζοντας τους από την μέση μια ώρα αρχύτερα. Ο κύριος Σαμαράς δεν διαφώνησε επί ης βάσης της πρότασης Ψωμιαδη αλλά επεσήμανε ότι θα προτιμούσε να νεκροφιλήσει την κυρία Μπακογιάννη. Η τελευταία γρυλίζοντας διακριτικά περιορίστηκε να του δείξει την κοφτερή οδοντοστοιχία της γεγονός που οι σύνεδροι από καθαρή αφέλεια αντιλήφθηκαν ως πλατύ χαμόγελο.

Ο νομάρχης της καρδιάς μας απείλησε ότι αν δεν πιαστούν τουλάχιστον χέρι χέρι οι τρεις τους, θα τραγουδήσει το «Στην πυρρά» της Βίσση χωρίς playback. Οι δύο βασικοί αντίπαλοι υπάκουσαν κατατρομοκρατημένοι.

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 444

«Αυτή την στιγμή έχω δώσει την καρδιά μου στον Παναγιώτη Ψωμιάδη»

Θανάσης Κοκκινούλης αγρότης - συνδικαλιστής- ιδιοκτήτης εμπορικού κέντρου 31/10/2009

ΣτΣ: ‘Όταν θα σου ζητήσει κώλο να δω τι θα κάνεις.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Πάνου Μαραγκού απο το ΕΘΝΟΣ 8/11/2009

8.11.09

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Quino από τη σειρά "Mafalda : Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους"

7.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 443

Προς τους συνέδρους της ΝΔ

«Τον νέο πρόεδρο του κόμματος θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι. Όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου»

Κώστας Καραμανλής νταής χωρίς τσίπα 31/10/2009

ΣτΣ: Τους σπασοχόλιασες λέμε.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Γιάννη Ιωάννου απο το ΕΘΝΟΣ 5/11/2009

6.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 442

«Δεν είμαι εδώ για να παίξω τις κουμπάρες με τις διαδικασίες»

Ντόρα Μπακογιάννη θυγατέρα Μητσοτάκη και γυναίκα 31/10/2009

ΣτΣ: Μπορείς να παίξεις και το γιατρό με τις διαδικασίες κοκόνα μου. Σε έφτιαξα?

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ηλία Μακρή απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4/11/2009

5.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 441

Στο χθεσινό φύλλο (4 Νοεμβρίου 2009) της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ένας δημοσιογράφος, που μου αρέσει και διαβάζω, ο κύριος Στέφανος Κασιμάτης έγραφε:

«Ηλικιακά κριτήρια:

Οτι ο «μπαμπούλας της Αννας» (κατά κόσμον, Γιάννης Πανάρετος, υφυπουργός Παιδείας...) ανέλαβε να βρει την άκρη στο χάος των βιογραφικών, που κατατέθηκαν μέσω Διαδικτύου, είναι ήδη γνωστό. Το νεώτερο στοιχείο που πληροφορούμαι είναι ότι ο υφυπουργός είναι αυτός που είχε και τη φαεινή ιδέα να κόβονται αυτομάτως όσοι υποψήφιοι για τις θέσεις των γενικών γραμματέων είναι ηλικίας κάτω των 30 και άνω των 60 ετών. Ακούω, επίσης, ότι αγωνίζεται να επιβάλει την ιδέα του διά ροπάλου. Ορισμένοι ίσως βρουν ενδιαφέρον το ότι ο ίδιος ο κύριος Πανάρετος είναι 61 ετών, μολονότι ηλικιακά κριτήρια δεν υφίστανται βεβαίως για τους υφυπουργούς...»

Μία μέρα νωρίτερα (3 Νοεμβρίου 2009) ο κύριος Γιάννης Πανάρετος σημείωνε στο blog του :

«Ηλικίες και ενημέρωση...

Διάβασα σήμερα ότι "εισηγήθηκα" να υπάρχει όριο ηλικίας (άνω και κάτω) για τους Γενικούς Γραμματείς.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν το γνώριζα


ΣτΣ: Και ύστερα σου λένε ότι το internet έχει διεισδύσει για τα καλά στην ελληνική αγορά!

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Δημήτρη Χαντζόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 2/11/2009

4.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 440

«Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης. Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του. Για τον λόγο αυτό, αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του κόμματος»

Δημήτρης Αβραμόπουλος γκανιάν(?) 2/11/2009

ΣτΣ: Τώρα εσύ τι είσαι? Ο λαγός ή το κουνέλι της Ντόρας.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Ανδρέα Πετρουλάκη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 3/11/2009

3.11.09

Το δάκρυ του εθνάρχη

Τα τσίσα του απάνω του από χαρά έκανε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μόλις τον ενημέρωσαν για την απόσυρση Αβραμόπουλου από την κούρσα διαδοχής του κόμματος. Σε αυτή την συμβολική ενέργεια προέβη ο επίτιμος γιατί κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια δεν πίστευε ότι υπάρχει άντρας και μάλιστα δεξιός που κρατάει τον λόγο του.

Υπενθυμίζω ότι ο κύριος Αβραμόπουλος την επομένη της ανακοινώσεως της συμμετοχής του για την κούρσα διαδοχής το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επισκεφθεί τον κ. Μητσοτάκη. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα τολμούσε να το πράξει αυτό ετοιμάζοντας τον εαυτό του για μια δύσκολη και σκληρή μάχη? Ο κύριος Αβραμόπουλος δεν φημίζεται για τη σωφροσύνη του. Πίσω από τις βαριές πόρτες του διαμερίσματος στην Αραβαντινού υπέγραψε το συμβόλαιο που του προτάθηκε. Πληροφορίες φέρουν τον διπλωμάτη Δημήτρη να «πούλησε» την ψυχή του στον Εξαποδό που ήταν παρών στις συνομιλίες των δύο αντρών με αντάλλαγμα την λαμπρή συνέχεια στην πολιτική του καριέρα ως εν δυνάμει νούμερο δύο στην ΝΔ. Άλλωστε ο κύριος Αβραμόπουλος για μια ταμπέλα ζει.

Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε σε αυτό το ραντεβού να παρευρίσκεται και ο έτερος Καπαδόκης της διαδοχής Παναγιώτης Ψωμιάδης ώστε να υπογράψει σχετικό συμβόλαιο για να εξασφαλίσει την εκλογή της θυγατέρας του. Ο Εξαποδό τον διαβεβαίωσε ότι ο νομάρχης της καρδιάς μας με όσα έχει κάνει στη ζωή του ήδη είναι πελάτης του και παίζει τον ρόλο του κατόπιν σχετικών εντολών. Μαζεύει ψήφους από το ακροδεξιό ακροατήριο της πληγωμένης δεξιάς παράταξης κόβοντας τις ροές στην αντίστοιχη δεξαμενή ψηφοφόρων του Αντώνη Σαμαρά. Διαβεβαίωσε τον επίτιμο ότι την κατάλληλη στιγμή θα ορκιστεί αιώνια πίστη στην νικήτρια για το καλό της ενότητας του κόμματος φυσικά.

Άξιο λόγου είναι ότι ευθύς αμέσως της ανακοίνωση της παραίτησης Αβραμόπουλου σήμανε η σφυρίχτρα υπερήχων στα τηλεοπτικά κανάλια και τα μαντρόσκυλα της θυγατέρας του επιτίμου έπιασαν δουλεία. Το τι έλαβε χώρα στα χθεσινά δελτία ειδήσεων δεν το χωράει ανθρώπου νους. Ντου κατά αγέλες έκαναν γνωστοί μεγαλοδηγμοσιογράφοι με την υποστήριξη μικρότερων που έχουν πόβλημα (=πρόβλημα) και δεν μπορούν να πουν το ο (=ρο) εναντίον ανυποψίαστων υποστηρικτών των Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα στο ALTER o κύριος Μιχαλολιάκος υποστηρικτής του Μεσσήνιου πολιτικού δέχθηκε επίθεση από τον κύριο Χατζηνικολάου που τον δάγκωσε στα μεριά την ίδια ώρα που ο κύριος Άκης Παυλόπουλος τον δάγκωνε στη γάμπα. Η κυρία Κάτια Μακρή φρικαρισμένη παρακολουθούσε το μακελειό ενώ ο κύριος Τράγκας γνώστης τέτοιων συμπεριφορών από το παρελθόν παρατηρούσε με δέος.
Στο MEGA είχαν φροντίσει σχετικά να βάλουν στο splatter δελτίο την απαραίτητη σήμανση «Ακατάλληλο δια ανήλικους» κατά την επίθεση Τρέμη-Κασσίμη στον κύριο Μανώλη.

Εντωμεταξύ, εντός εκκλησίας σήμερα το πρωί εθεάθη η Ντόρα Μπακογιάννη πράγμα που σημαίνει ότι το είδος της μπορεί να κυκλοφορεί πλέον άφοβα την ημέρα και μάλιστα σε ιερούς χώρους. «Πρόκειται για την δεύτερη γενιά βουρβούλακων που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα» ανακοίνωσε με έκτακτο δελτίο τύπου ο αντίπαλος της για την προεδρία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κηρύσσοντας αγώνα μέχρι εσχάτων. «Σα την καπνιστή τη ρέγγα θα σε σφάξω γιαλαμπούκα» απάντησε με δική της ανακοίνωση η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μέσα σε αυτό το υπέροχο και πολιτισμένο κλίμα συνέβη και κάτι που αναστάτωσε την πληγωμένη δεξιά παράταξη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κυρία Παρθένα Φουντουκίδου δήλωσε ότι κατά την πρωινή επίσκεψη της στο μνήμα του εθνάρχη που πήγε να του αφήσει μερικές ορχιδέες είδε ότι η φωτογραφία του είχε δακρύσει. Δοκίμασε να την σκουπίσει αλλά ένα χέρι βγήκε και την μούντζωσε. Πανικόβλητη έφυγε τρέχοντας και πήγε στα γραφεία της Ρηγίλλης να προειδοποιήσει όσους παρελαύνουν στα κανάλια σκυλεύοντας την παράταξη που ίδρυσε ο αλήστου μνήμης εθνάρχης.

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 439

«Τέλος στην αυτοϊκανοποίηση(!) Τέλος στον ηδονισμό της αυτοεπιβαιβέωσης»

Παναγιώτης Ψωμιάδης ανοιχτομάτης 1/11/2009

ΣτΣ: Σωστά. Μην τυφλωθείτε από την πολύ αυτοϊκανοποίηση κιόλας.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Κώστα Μητρόπουλου απο ΤΑ ΝΕΑ 2/11/2009

2.11.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη

Παράδειγμα # 438

«Ενοχλούμαι αφάνταστα(!) όταν ακούω τον κ. Χρυσοχοΐδη να ομιλεί για "πλήρη διάλυση" και "χάος" στην αστυνομία»

Χρήστος Μαρκογιαννάκης κουμπάρος μαχαιροβγάλτη 30/10/2009

ΣτΣ: Πιες ξύδι.

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Γιάννη Ιωάννου απο το ΕΘΝΟΣ 31/10/2009

1.11.09

Η γελοιογραφία της ημέρας


του Quino από τη σειρά "Mafalda : Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους"