9.11.09

Στην πυρά

Κορυφώνεται το δράμα της εκλογής προέδρου στη ΝΔ μετά το τέλος του διήμερου συνεδρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κυρία Μπακογιάννη στην ομιλία της αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στον πρώην σύζυγο της Παύλο Μπακογιάννη λέγοντας πόσο τον αγάπησε και πόσα πολλά της έμαθε καθώς ήταν ο πρώτος της. Τον ευχαρίστησε δημοσίως για άλλη μια φορά που είχε την λεπτότητα να πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εισέλθει η ίδια στο σώμα της πολιτικής ούτε σε ενέσιμη μορφή. Λόξυγκα από τα γέλια προκάλεσε στους σύνεδρους η κ Μπακογιάννη όταν ισχυρίστηκε ότι την πολεμούν παντοδύναμα συμφέροντα που δεν έχουν καταφέρει να την ρίξουν. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φέρεται να αναθεωρούν την πολιτική που ακολουθούν για εξορκισμούς ανά την επικράτεια επί το αυστηρότερον.

Ο κύριος Σαμαράς στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σχέση του με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και την ζήλια που εξεδήλωσε για αυτήν ο Ευάγγελος Αβέρωφ καθώς τον διεκδικούσε και ο ίδιος να τον ταχταρίζει στα γόνατα του. Οι δύο αυτές σχέσεις όπως ομολόγησε τον σημάδεψαν. Ο πρώτος του δίδαξε πώς να λακίζει όταν τα βρίσκει σκούρα στην πολιτική ενώ ο δεύτερος πώς να ελέγχει το παρακράτος αφού σε αυτό το αντικείμενο ήτο καθηγητής. Στην συνέχεια προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο κ Σαμαράς είπε στο υπνωτισμένο κοινό του ότι τα έφτιαξε με την Άννα Βίσση και ολοκληρώθηκε ως άντρας.

Ο κύριος Ψωμιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του είπε ως συνήθως μπούρδες αλλά εντυπωσίασε με τρείς τούμπες που έκανε στον αέρα. Στην συνέχεια έβαλε τα κλάματα και συγκίνησε τους συνέδρους που τον αποθέωσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομάρχης της καρδιάς μας έκλεγε γιατί από ώρα τον έκοβε το σώβρακο του και οι τρείς τούμπες επιδείνωσαν το πρόβλημα.

Ωστόσο η μονομαχία των δύο βασικών υποψηφίων δε αποφεύχθηκε. Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει πεταχτά αυτιά, κίνηση που θεωρήθηκε από τους υποστηρικτές του τελευταίου χτύπημα κάτω από τη μέση. Ο κ Σαμαράς σήκωσε το γάντι και το φόρεσε ενώ την ίδια στιγμή από την γαλαρία του συνεδρίου ο Βαγγέλας Μειμαράκης απόρησε φωναχτά «Τι φρούτα βγάζει η Καλάματα αγοράκι?» Η αλήθεια είναι ότι το γάντι ήταν πολύ εξαντρίκ για το στυλ του Μεσσήνιου πολιτικού. Στην απορία όμως αυτή του κ. Μεϊμαράκη έσπευσε να απαντήσει ο γνωστός αντάρτης Γιάννης Μανώλης λέγοντας του ότι σπεσιαλιτέ της Καλαμάτας είναι και ο λαγός στιφάδο γεγονός που ενόχλησε ταμάλα το πρώην γενικό γραμματέα ο οποίος έβγαλε ένα καρότο από την τσέπη του και άρχισε να το μασουλά.

Την κατάσταση έσωσε την τελευταία στιγμή με μια κίνηση ματ η ατραξιόν της κούρσας διαδοχής Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο νομάρχης της καρδιάς μας απευθύνθηκε στους συνυποψήφιους του προτείνοντας τους να φιληθούν και οι τρεις στο στόμα για να διαπιστώσουν οι σύνεδροι ότι δεν υπάρχουν έριδες μεταξύ τους. Η πρώτη που συμφώνησε ήταν η κυρία Μπακογιάννη αναγνωρίζοντας ότι της δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να δηλητηριάσει τους αντίπαλους της βγάζοντας τους από την μέση μια ώρα αρχύτερα. Ο κύριος Σαμαράς δεν διαφώνησε επί ης βάσης της πρότασης Ψωμιαδη αλλά επεσήμανε ότι θα προτιμούσε να νεκροφιλήσει την κυρία Μπακογιάννη. Η τελευταία γρυλίζοντας διακριτικά περιορίστηκε να του δείξει την κοφτερή οδοντοστοιχία της γεγονός που οι σύνεδροι από καθαρή αφέλεια αντιλήφθηκαν ως πλατύ χαμόγελο.

Ο νομάρχης της καρδιάς μας απείλησε ότι αν δεν πιαστούν τουλάχιστον χέρι χέρι οι τρεις τους, θα τραγουδήσει το «Στην πυρρά» της Βίσση χωρίς playback. Οι δύο βασικοί αντίπαλοι υπάκουσαν κατατρομοκρατημένοι.