3.11.09

Το δάκρυ του εθνάρχη

Τα τσίσα του απάνω του από χαρά έκανε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μόλις τον ενημέρωσαν για την απόσυρση Αβραμόπουλου από την κούρσα διαδοχής του κόμματος. Σε αυτή την συμβολική ενέργεια προέβη ο επίτιμος γιατί κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια δεν πίστευε ότι υπάρχει άντρας και μάλιστα δεξιός που κρατάει τον λόγο του.

Υπενθυμίζω ότι ο κύριος Αβραμόπουλος την επομένη της ανακοινώσεως της συμμετοχής του για την κούρσα διαδοχής το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επισκεφθεί τον κ. Μητσοτάκη. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα τολμούσε να το πράξει αυτό ετοιμάζοντας τον εαυτό του για μια δύσκολη και σκληρή μάχη? Ο κύριος Αβραμόπουλος δεν φημίζεται για τη σωφροσύνη του. Πίσω από τις βαριές πόρτες του διαμερίσματος στην Αραβαντινού υπέγραψε το συμβόλαιο που του προτάθηκε. Πληροφορίες φέρουν τον διπλωμάτη Δημήτρη να «πούλησε» την ψυχή του στον Εξαποδό που ήταν παρών στις συνομιλίες των δύο αντρών με αντάλλαγμα την λαμπρή συνέχεια στην πολιτική του καριέρα ως εν δυνάμει νούμερο δύο στην ΝΔ. Άλλωστε ο κύριος Αβραμόπουλος για μια ταμπέλα ζει.

Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε σε αυτό το ραντεβού να παρευρίσκεται και ο έτερος Καπαδόκης της διαδοχής Παναγιώτης Ψωμιάδης ώστε να υπογράψει σχετικό συμβόλαιο για να εξασφαλίσει την εκλογή της θυγατέρας του. Ο Εξαποδό τον διαβεβαίωσε ότι ο νομάρχης της καρδιάς μας με όσα έχει κάνει στη ζωή του ήδη είναι πελάτης του και παίζει τον ρόλο του κατόπιν σχετικών εντολών. Μαζεύει ψήφους από το ακροδεξιό ακροατήριο της πληγωμένης δεξιάς παράταξης κόβοντας τις ροές στην αντίστοιχη δεξαμενή ψηφοφόρων του Αντώνη Σαμαρά. Διαβεβαίωσε τον επίτιμο ότι την κατάλληλη στιγμή θα ορκιστεί αιώνια πίστη στην νικήτρια για το καλό της ενότητας του κόμματος φυσικά.

Άξιο λόγου είναι ότι ευθύς αμέσως της ανακοίνωση της παραίτησης Αβραμόπουλου σήμανε η σφυρίχτρα υπερήχων στα τηλεοπτικά κανάλια και τα μαντρόσκυλα της θυγατέρας του επιτίμου έπιασαν δουλεία. Το τι έλαβε χώρα στα χθεσινά δελτία ειδήσεων δεν το χωράει ανθρώπου νους. Ντου κατά αγέλες έκαναν γνωστοί μεγαλοδηγμοσιογράφοι με την υποστήριξη μικρότερων που έχουν πόβλημα (=πρόβλημα) και δεν μπορούν να πουν το ο (=ρο) εναντίον ανυποψίαστων υποστηρικτών των Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα στο ALTER o κύριος Μιχαλολιάκος υποστηρικτής του Μεσσήνιου πολιτικού δέχθηκε επίθεση από τον κύριο Χατζηνικολάου που τον δάγκωσε στα μεριά την ίδια ώρα που ο κύριος Άκης Παυλόπουλος τον δάγκωνε στη γάμπα. Η κυρία Κάτια Μακρή φρικαρισμένη παρακολουθούσε το μακελειό ενώ ο κύριος Τράγκας γνώστης τέτοιων συμπεριφορών από το παρελθόν παρατηρούσε με δέος.
Στο MEGA είχαν φροντίσει σχετικά να βάλουν στο splatter δελτίο την απαραίτητη σήμανση «Ακατάλληλο δια ανήλικους» κατά την επίθεση Τρέμη-Κασσίμη στον κύριο Μανώλη.

Εντωμεταξύ, εντός εκκλησίας σήμερα το πρωί εθεάθη η Ντόρα Μπακογιάννη πράγμα που σημαίνει ότι το είδος της μπορεί να κυκλοφορεί πλέον άφοβα την ημέρα και μάλιστα σε ιερούς χώρους. «Πρόκειται για την δεύτερη γενιά βουρβούλακων που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα» ανακοίνωσε με έκτακτο δελτίο τύπου ο αντίπαλος της για την προεδρία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κηρύσσοντας αγώνα μέχρι εσχάτων. «Σα την καπνιστή τη ρέγγα θα σε σφάξω γιαλαμπούκα» απάντησε με δική της ανακοίνωση η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μέσα σε αυτό το υπέροχο και πολιτισμένο κλίμα συνέβη και κάτι που αναστάτωσε την πληγωμένη δεξιά παράταξη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κυρία Παρθένα Φουντουκίδου δήλωσε ότι κατά την πρωινή επίσκεψη της στο μνήμα του εθνάρχη που πήγε να του αφήσει μερικές ορχιδέες είδε ότι η φωτογραφία του είχε δακρύσει. Δοκίμασε να την σκουπίσει αλλά ένα χέρι βγήκε και την μούντζωσε. Πανικόβλητη έφυγε τρέχοντας και πήγε στα γραφεία της Ρηγίλλης να προειδοποιήσει όσους παρελαύνουν στα κανάλια σκυλεύοντας την παράταξη που ίδρυσε ο αλήστου μνήμης εθνάρχης.