24.11.09

Πίσσα και πούπουλα


Το ΚΚΕ δεν επιθυμεί να γίνει κανένας διάλογος για το ασφαλιστικό και πολύ απλά δεν θα γίνει. Για αυτό ακριβώς το λόγο τα μαχητικά στελέχη του ΠΑΜΕ μπαστακώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου εργασίας και «έριξαν» πόρτα σους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που τόλμησαν να ανταποκριθούν στο σχετικό κάλεσμα του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Η γγ Αλέκα Παπαρήγα υπερθεμάτισε αυτής της δημοκρατικής κίνησης του κόμματος υποστηρίζοντας ότι ο ανάδρομος Ερμής είναι στον όγδοο οίκο γεγονός που δεν ευνοεί αποφάσεις περί των δικαιωμάτων του εργάτη. «Οι λαϊκοί αγώνες καθορίζονται από τις κινήσεις των πλανητών και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να ανατραπεί» δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη κάνοντας για ένα ανεξήγητο λόγο τον σταυρό της.

Εντωμεταξύ σοκ έχει προκαλέσει στους κόλπους της εκκλησίας η απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να ζητήσει από τους ιεράρχες να περιορίσουν τον κυβισμό στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι μητροπολίτες. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου να γλιτώσει τον ανασκολοπισμό από τους τελευταίους έκανε την καρδιά του πέτρα και με επιστολή σε αυστηρό ύφος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανασκευάσει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι σοφέρ των μητροπολιτών λόγω ανατομίας δεν χωρούν άνετα σε μικρότερα των 2000 cc αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να αρνούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους. Τα επίσημα και τα ανεπίσημα. Μάλιστα εκπρόσωπος των σοφέρ απείλησε ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους να χρησιμοποιούν ότι αυτοκίνητα γουστάρουν θα μιλήσουν με λεπτομέρειες στα μεσημεριανάδικα για τα ανεπίσημα καθήκοντα τους ενώ ήδη τους έχει προσεγγίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης.

Μέχρι στιγμής μετράμε τρία εγκεφαλικά επεισόδια μητροπολιτών. Εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης ο μητροπολίτης Τζέλλα ανέλαβε ρόλο διαπραγματευτή με την κυβέρνηση ενώ ο μητροπολίτης Σουλτάνα υποσχέθηκε να αρχίσει διάλογο από μηδενική βάση με τους εκπροσώπους των σοφέρ. Παράλληλα ζήτησε εγγυήσεις ότι δεν θα αποκαλυφθεί το μέρος της συνάντησης για να μην πλακώσουν άθεοι του ΠΑΜΕ και του «ρίξουν» πόρτα.