27.12.07

Κολονοσκόπηση του 2007

Ιανουάριος: Αρχές του μήνα ο Στέλιος Παπαθεμέλης ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου κόμματος. Το όνομα αυτού αποτέλεσμα έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ του κ.Παπαθεμελη του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή και της γνωστής ηθοποιού Βάνα Μπάρμπα. Ο κ.Παπαθεμελής σκέφτηκε στην αρχή για όνομα το "Βασιλοχουντική Αναγέννηση" ή Β.ΑΝΑ αλλά προσέκρουσε στις αντιδράσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και της γνωστής ηθοποιού. Από τη μία ο Κ.Καραμανλής του διεμήνυσε ότι άμα θέλει η ΝΔ να είναι βασικός χορηγός του νέου κόμματος θα πρέπει να αφαιρεθεί το "Βασιλοχουντική" και να προστεθεί το "Δημοκρατική" που έχουν το copyright οι Δεξιοί. Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν θα προκύψουν περίεργοι συνειρμοί στη μνήμη τον ψηφοφόρων από τις λέξεις Βασιλιάς και Χούντα. Από την άλλη η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα του διεμήνυσε ότι αν η συντομογραφία του νέου κόμματος είναι Β.ΑΝΑ και τον πετύχει πουθενά θα τον αρχίσει στις γρήγορες μέχρι να ξεράσει το γάλα της μάνας του. Πρυτάνευσε η λογική και το συμφέρον, και το νέο κόμμα ονομάστηκε τελικά Δημοκρατική Αναγέννηση ή ΔΗ.ΑΝΑ. με σήμα το περιστέρι.

Φεβρουάριος: Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος σχετικά με την αναθεώρηση ή όχι του άρθρου 24. Ποιο συγκεκριμένα η ΝΔ ήθελε να αναθεωρήσει το άρθρο 24 για τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων και να επωφεληθούν γνωστοί φίλοι της όπως το καζίνο της Πάρνηθας και κάποιοι ζάπλουτοι χρηματοδότες του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όμως ο κ.Α.Σταυρου, δεξί χέρι του πρωθυπουργού, είχε πρεμούρα να ψηφιστεί η αναθεώρηση και μια και ήταν στη αίθουσα είπε να σηκώσει το ξερό του και εκείνος. Δεν είχε όμως δικαίωμα ψήφου και τον πήρε ο διάολος και τον σήκωσε. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης κ.Τραγάκης δεν πρόλαβε να το θάψει το γεγονός καθότι υπήρχαν και κάμερες στην αίθουσα. Για πολλοστή φορά το κυβερνών κόμμα έγινε πετυχημένο νούμερο στις επιθεωρήσεις στο Δελφινάριο. Η πρόταση μομφής απορρίφθηκε με 164 ψήφους. Πολύ κακό για το τίποτα βεβαια. Αν περίμενε λίγο ακόμα μέχρι το καλοκαίρι η ΝΔ, τα δάση θα αποχαρακτηρίζονταν από μόνα τους και θα γλίτωναν το ρεζιλίκι.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κάνει γνωστή την πρόθεσή της να παραιτηθεί από τη θέση της στο συνέδριο του κόμματος στις αρχές του 2009. Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ πάλι, χεστήκανε για αυτό.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εγκρίνει την πρόταση να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Κίμων Κουλούρης. Επίσης και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ χεστήκανε για αυτό.

Μάρτιος: Πέφτουν υπογραφές. Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη μετά από διαπραγματεύσεις 14 ολόκληρων χρόνων. Έτσι κάναμε το χατίρι στους Ρώσους που είχαν λυσσάξει για αυτόν τον αγωγό. Οι Αμερικανοί βέβαια μας κρατάνε μούτρα,αλλά κάτι θα αγοράσουμε και από αυτούς για να τους χρυσώσουμε το χάπι. Επίσης με την υπογραφή της συμφωνίας η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη με τις ποιο μολυσμένες χώρες του κόσμου αφού σκατά θα γίνει και η περιοχή της Αλεξανδρούπολης με τόσο πετρέλαιο που θα περνάει από εκεί. Ο κ.Σιούφας θα τιμηθεί αργότερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για αυτή την υπογραφή του -καθότι πολύ ωραία και μέσα στο πλαίσιο αν και αλλήθωρος-λες και δεν είχαμε ποιο σημαντικό άνθρωπο να βραβεύσουμε σα Κράτος. Προς το τέλος του μήνα ανακοινώνεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ.Ρουσόπουλο ότι ο πρωθυπουργός ξεκινάει δίαιτα καθώς έχει φτάσει τα 150 κιλά.

Απρίλιος: Ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της εθνικής αρχής που ελέγχει τη διακίνηση του μαύρου χρήματος με υπερεπείγον έγγραφο του ζητά την κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών όλων των φυσικών προσώπων και εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση της "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" η οποία στις αρχές του μήνα βάρεσε φαλιμέντο. Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα βόσκουν ανενόχλητα στα πολιτικά λιβάδια απολαμβάνοντας την ανοιξιάτικη φύση μη γνωρίζοντας τη θύελλα που πρόκειται να ξεσπάσει στη χώρα. Τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη έχουν αρχίσει να τον ζώνουν τα φίδια. Συγκεκριμένα οχιές, δενδρογαλιές και ο Ευγένιος Παπαδόπουλος δεξί του χέρι και γνωστό μπουμπούκι του κυβερνώντος κόμματος. Ξεκινάει η αποκάλυψη της διαδρομής του "αμαρτωλού" ομολόγου του ΤΑΕΔΥ. Γερές μπίζνες του κυβερνώντος κόμματος αποκαλύπτονται με ανίερες συμμαχίες "γαλάζιων παιδιών", κάποιας παρέας στο Λονδίνο και μίας εταιριούλας που βρέθηκε τη κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο με την επωνυμία North Asset Management. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει αρχίσει να βρωμάει σκατίλα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος έχει βγει στη αγορά καθ' υποδείξεως του πρωθυπουργού για αρώματα ώστε να καλύψουν τη μπόχα. Το ΠΑΣΟΚ ξύπνησε λόγω της βρώμας και είπε να κάνει αντιπολίτευση προσέχοντας μη σκίσει κανένα καλτσόν. Δεν έσκισε.
Προς το τέλος του μήνα ο Σάββας Τσιτουρίδης οδηγείται σε παραίτηση μετά τις πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα για τη διατάραξη κοινής ησυχίας στη γειτονιά του συνεργάτη του Ευγένιου Παπαδόπουλου την περίοδο 1999 σε ένα πάρτι που συμμετείχαν και πουτάνες. Για την εμπλοκή του στην αγορά του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ δεν "έτρεξε κάστανο".
Λίγες μέρες μέχρι να τελειώσει ο χρόνος έμειναν,άκρη με τα γαμημένα τα ομόλογα δεν έχουνε βγάλει ακόμα τα λαμόγια,προς ιδιαίτερη χαρά του πρωθυπουργού. Η υπόθεση βρίσκεται στα σίγουρα χέρια της δικαιοσύνης που είναι τυφλή και την εμπιστεύονται όλοι για τη τύφλα της και γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπει στο αρχείο και να μην πάθει κανείς τίποτα. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τη δίαιτά του. Έχει πέσει στα 120 κιλά.