27.12.07

Κολονοσκόπηση του 2007

Μάιος: Ο Κώστας Λαλιώτης επιστρέφει και αναλαμβάνει πρόεδρος του ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου". Το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται πολύ σοβαρά να ξεκινήσει διαδικασίες για την ανάσταση του Ανδρέα Παπανδρέου μπας και δούνε ξανά την εξουσία αλλά τους απείλησε με μηνύσεις η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου που έχει το δικαίωμα χρήσης της εικόνας του Ανδρέα Παπανδρέου ισοβίως. Εξάλλου αν γύριζε ο μακαρίτης ξανά στη ζωή θα τη χώριζε με τις μαλακίες που έχει κάνει.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, "βαπτίζει" την γέφυρα Ρίου – Αντίρριου … "Χαρίλαος Τρικούπης". Μέχρι τότε η γέφυρα ήταν γνωστή με το όνομα "Μακέτα Λαλιώτη". Στα εγκαίνια ήταν και ο πρωθυπουργός που έριξε τα μούτρα του και πήγε. Ήταν φανερά αδυνατισμένος καθώς έφτασε τα 110 κιλά. Σάλος ξεσπάει στα μεσημεριανάδικα μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Πατατράκ": "Ομολογία σοκ Κώστας Καραμανλής: Βλέπω πάλι το πουλί μου όταν κατουράω!"
26 του Μάη έγινα και εγώ μέλος της blogοσφαιρας διαπιστώνοντας ότι η γενιά μου δεν αποτελείτε μόνο από ξεπεσμένους γιάπηδες και wannabe πολιτικούς.

Ιούνιος: Τίθεται σε ισχύ ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ο οποίος προβλέπει βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες οδηγούς. Οι Έλληνες οδηγοί τον γράφουν στα αρχίδια τους και συνεχίζουν να ξεκληρίζουν οικογένειες στου δρόμους. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδης πρώτος και καλύτερος δίνει το καλό παράδειγμα και οδηγεί τη μηχανή του με το σοφέρ του χωρίς κράνος. Ο Υπουργός Μεταφορών Μιχαλάκης Λιάπης τον είδε στη Λαμπίρη και παράτησε το solarium για να μεταβεί στο υπουργείο και να του κόψει μια κλίση. Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της αγροφυλακής και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βύρων Πολύδωρας είναι τόσο χαρούμενος που τα 'κανε πάνω του. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να προσληφθούν όλοι οι χαραμοφάηδες που επί Μητσοτάκη πήγαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι από το παράθυρο.
"Η εθνική συνείδηση θέλει τα μάτια του αετού και τη υπομονή του βοδιού" Αυτά τα κουλά δήλωνε στου νέους αγροφύλακες στην Άμφισσα ο Βύρων Πολύδωρας όταν ξέσπασε μια φωτιά στα Δερβενοχώρια η οποία και κατέστρεψε ολοσχερώς τη Πάρνηθα καίγοντας ανενόχλητη για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της χώρας μέχρι στιγμής και δεν άνοιξε μύτη. O πρωθυπουργός τερματίζει το Call of Duty 4 στο Playstation και είναι πολύ χαρούμενος αλλά του είπανε για τη πυρκαγιά και έπρεπε να δείχνει λυπημένος. Για κάποιο ανεξήγητο λόγω αν και έκανε πολύ ζέστη ήθελε να βάλει πουλόβερ την επομένη στο υπουργικό συμβούλιο. Ο αποπεμφθείς κ Σταύρου τραβάει τις κωλοτριχές του σε μία κίνηση απελπισίας ενθυμούμενος 4 μήνες πριν όταν παρανόμως ψήφιζε για τον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων."Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ιούλιος: Οι πρώτοι αδειούχοι έχουν εγκαταλείψει ήδη τα αστικά κέντρα και η ΝΔ ξεκινάει το συνέδριο της με την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. "Εξαιρετική σκηνοθεσία άψογος φωτισμός καλό το saoundtrack της εκδήλωσης" γράφει η Ντέπυ Γκολεμά στον Ελεύθερο Τύπο. Το συνέδριο ολοκληρώνεται με την επανεκλογή του Λευτέρη Ζαγορίτη στην θέση του γραμματέα της ΝΔ. Η επιτυχία του συνεδρίου ήταν τέτοια που αποφασίζεται να κυκλοφορήσει και σε DVD σε μια uncut εκδοχή με το παρασκήνιο μέσα. Η συνυποψήφια του Λευτέρη Ζαγορίτη, Κατερίνα Παπακώστα μη αποδεχόμενη την ήττα της δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ξαναβάψει τα μαλλιά της. Ο Λευτέρης Ζαγορίτης απαντώντας στη πρόκληση δηλώνει ότι αλλάζει βαφή και από "κομοδινί" θα τα κάνει μαύρο μπλε. O πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έφτασε τα 100 κιλά και αποφάσισε να σταματήσει τη δίαιτα. Πανηγυρικό το κλίμα στη κυβέρνηση. Αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ...

Αύγουστος: Στα δημοσιογραφικά στέκια είναι έντονη η φήμη ότι το πόρισμα Ζορμπά είναι έτοιμο και θα σκάσει σα μπόμπα στη κοινή γνώμη καθότι εμπλέκονται ευθέως "γαλάζια παιδιά" και το δεξί χέρι του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη ο κ. Κουρής επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και πρώην τηλεπερσόνα στο πλευρό του Τέρενς Κουίκ. Η κυβέρνηση αρχίζει και κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τη διάλυση της Βουλής και προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές τώρα που το ΠΑΣΟΚ κοιμάται και ο λαός κάνει τα μπάνια του σε μία απέλπιδα προσπάθεια να θάψει το γαμημένο πόρισμα. Την ίδια στιγμή φωτιές ξεσπάνε στη Πελοπόνησσο οι οποίες εξελίσσονται σε πυρκαγιές κολοσσιαίων διαστάσεων και καταστρέφουν ολοσχερώς τα 2/3 της Πελοποννήσου. Η εικόνα της καταστροφής είναι ορατή από δορυφόρο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης φρικάρουν από το μέγεθος της. 100 τουλάχιστον άνθρωποι καίγονται ζωντανοί μεταξύ των οποίων και μια μάνα με τα τέσσερα παιδιά της στη προσπάθεια της να γλιτώσει από τη φωτιά που πλησίαζε το χωριό τους. Η πυροσβεστική δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί τα αφεντικά της τσακώνονται μεταξύ τους. Η Αστυνομία πολύ ενοχλήθηκε που αναγκάστηκε να μπλεχτεί σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Όσοι ακολούθησαν εντολές της για εκκένωση χωριών βρήκαν φρικτό θάνατο στις φωτιές.
Στην Αθήνα για κάποιο ανεξήγητο λόγο σκάει μύτη στο ΓΕΣ ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής συφιλιασμένος φορώντας αμπέχονο με 42'C. Είχε τα νεύρα του που ήταν αναγκασμένος να δουλέψει και λίγο. "Καίγεται το μουνί μας" φέρεται να του είπε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας" "Στα αρχίδια μου και μένα" ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.
Για περισσότερο από 20ημέρες η φωτιά καίει ανενόχλητη και η κυβέρνηση περιορίζεται στο να πετάει κουραμάνες από στρατιωτικά ελικόπτερα. Αρχική τους σκέψη ήταν να πετάνε κουραμπιέδες, αλλά πρυτάνευσε η λογική καθότι δεν υπήρχαν αποθέματα. Ο υπουργός πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης τσακίστηκε να πάει στην Αρχαία Ολυμπία και άρχισε να κατουράει όπου έβρισκε για να βοηθήσει τους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά. Μπορεί να κάηκε το σύμπαν αλλά το αρχαιολογικό μουσείο τη γλίτωσε.
Στις 25 του ίδιου μήνα η κυβέρνηση Καραμανλή κηρύσσει εθνικό πένθος και την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφικών και φονικών πυρκαγιών. Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο βάζει τσεμπέρι περιφέρεται στα κανάλια και σπαράζονταν στο κλάμα χρησιμοποιώντας κολλύρια.