29.7.09

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της μπάμιας

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρώην καταλληλότερος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στο ΚΕΠ Ηλιούπολης με τη συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων για τα γυρίσματα της νέας ταινίας που πρωταγωνιστεί και φέρει τον τίτλο «Η αβάσταχτη ελαφρότητα της μπάμιας».
Τον γνωστό κωμικό μας συνόδευσαν δεύτερα ονόματα της ελληνικής επιθεώρησης που κρατούν μικρούς αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους, όπως ο κύριος Πάκης Παυλόπουλος στο ρόλο του σαλτιμπάγκου και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χρ. Ζώης στον ρόλο του καλλωπιστικού φυτού μπέντζαμιν . Ο κ. Καραμανλής συνοδευόταν επίσης και από τον αμπιγέρ του, γνωστό συλλέκτη αισθησιακών dvd Γιάννη Ανδριανό.

Κατά την είσοδο του στο ΚΕΠ ο γνωστό κωμικός μας, δήλωσε άγνοια για το που βρισκόταν. Ενδιαφέρθηκε για τον διάκοσμο του χώρου καθώς του έκαναν μεγάλη εντύπωση κάτι ταπετσαρίες από προκηρύξεις του ΑΣΕΠ στην γυάλινη πόρτα του γραφείου. Σε ερώτηση του τι είναι το ΑΣΕΠ, πολλοί παρευρισκόμενοι έφτυσαν τον κόρφο τους αλλά δεν μπήκε κάνεις στο κόπο να του απαντήσει διότι θα χρειάζονταν δύο βδομάδες αναλύσεων και τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν πρόγραμμα να παραδώσουν στα κανάλια τους.

Ο κ. Καραμανλής αναρωτήθηκε επίσης τι έκαναν 8 η ώρα το ξημέρωμα τόσοι αγουροξυπνημένοι άνθρωποι στο ΚΕΠ μπροστά από τους υπολογιστές. Ο κ. Παυλόπουλος έσπευσε να απαντήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν. Ο γνωστός κωμικός μας ανατρίχιασε εντυπωσιασμένος που είδε από κοντά ανθρώπους που υποφέρουν από εργασία και υποσχέθηκε ότι αν και εφόσον ξανακερδίσει τις εκλογές θα καταργήσει με νόμο αυτήν την αρρώστια ενώ έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα εμβολιασμοί των πολιτών για την προστασία τους από την θανατηφόρα αυτή επιδημία.

Η διευθύντρια του καταστήματος έδειξε με περηφάνια τις νέες ξύστρες γεννητικών οργάνων δημοσίων υπαλλήλων που μόλις πρόσφατα είχε εξοπλίσει ο κ. Παυλόπουλος της δημόσιες υπηρεσίες της χώρας και δώρισε μία στον πρωθυπουργό σε μια συμβολική ενέργεια αναγνώρισης της προσφοράς του στην βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Καραμανλής συμμετείχε στο τουρνουά πασίεντζας που διοργανώνουν τέτοια εποχή οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και το βρήκε αρκετά διασκεδαστικό πλην όμως πολύ κοπιαστικό. Έδωσε εντολή να καταργηθούν οι υπολογιστές στα ΚΕΠ όλης της επικράτειας και να αντικατασταθούν με παιχνιδομηχανές τρίτης γενιάς και προεπιλογή παιχνιδιών ανά εργαζόμενο.

Κατά την αποχώρηση του οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ αποχαιρέτησαν συγκινημένοι τον μεγάλο μας κωμικό δωρίζοντας του έναν αριθμό ΑΜΚΑ παρόλο που δεν έχει εργαστεί ποτέ μα ποτέ στη ζωή του.

Στο μικρό διάλειμμα που ακολούθησε και μετά τις απαραίτητες λιποθυμίες θαυμαστών όπως ορίζει το έθιμο, οι υπάλληλοι του ΚΕΠ υποσχεθήκαν μεταξύ τους να κόψουν τα βραδινά ξενύχτια με οινοποσίες τις καθημερινές, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές γιατί θεωρούν οτι τα πρωινά τους γίνονται ολοένα και πιό σουρεάλ.