27.5.09

Οι ξύστρες

Έλλειψη προμηθειών σε λίμες, βερνίκι νυχιών αλλά κυρίως σε ξύστρες γεννητικών οργάνων παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες το ελληνικό δημόσιο. Ο υπουργός εσωτερικών Πάκης Παυλόπουλος έσπευσε να καθυσυχάσει τους αναστατωμένους υπαλλήλους του δημοσίου τονίζοντας ότι οι ελλείψεις αυτές είναι παροδικές λόγω της οικονομικής κρίσης και ήδη έχουν γίνει παραγγελίες σε προμηθευτές του εξωτερικού που θα ολοκληρωθούν σύντομα. Σε δειγματισμό μάλιστα που του έκανε γνωστός προμηθευτής ο κύριος Παυλόπουλος φέρεται να επέλεξε επαναφορτιζόμενες ξύστρες γεννητικών οργάνων στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των δημοσίων οργανισμών.

Ταυτόχρονα με άκρα μυστικότητα γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα αποφεύγουν να αναφέρουν στις "συσκευασίες" των dvd που πουλάνε για εφημερίδες, τις 100 000 προεκλογικές προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί τον τελευταίο μήνα στο δημόσιο εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Ο υπουργός εσωτερικών σε non paper σημείωμα του ευχαριστεί για αυτό τους πιστούς φίλους που κάποτε ο παιχνιδιάρης πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε αποκαλέσει νταβατζήδες και πολύ τους είχε πικράνει.

Οι καινούριοι δημόσιοι υπάλληλοι προσωρινά θα αναλάβουν καθήκοντα ξυσίματος των «αποτέτοιων» των παλαιών δημοσίων υπαλλήλων και θα προσληφθούν με σύμβαση έργου ορισμένης διάρκειας. Την μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις διατηρεί το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης καθώς ο αρμόδιος υπουργός Σ. Χατζηγάκης έκρινε ότι χρειάζεται περίπου 10 000 άτομα για τη συγκεκριμένη εργασία στο δικό του υπουργείο. Τους λιγότερους υπαλλήλους θα προσλάβει το μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών καθώς 5 χρόνια τώρα από το πολύ το ξύσιμο τα έχουν ματώσει και δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο για τις νέες αυτές προσλήψεις. Το ΥΠΕΧΩΔΕ μόνο δια στόματος του υπουργού Γ. Σουφλιά ζήτησε τρεις τόνους σκληρυντικό νυχιών και πινελάκια καθώς οι μεγαλοεργολάβοι και εργοδηγοί των δημοσίων έργων σπάνε τα νύχια τους όταν καταναλώνουν αιγηνίτικο φυστίκι πίνοντας ουίσκι στα κατά τόπους εργοτάξια της χώρας.