28.1.08

Αλληλούια!


«Δόξα σοι ο Θεός!» αναφώνησε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και έκανε το σταυρό του τρείς φορές γονατίζοντας, όταν του ανακοίνωσαν ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απεβίωσε. Ο πρωθυπουργός περίμενε πως και πως αυτή τη στιγμή καθότι η υπόθεση Ζαχόπουλου έχει καταντήσει θηλιά στο λαιμό του. Ευελπιστεί ότι τώρα με το τριήμερο πένθος θα ξεχαστούν όλα και θα συνεχίσει να κυβερνά με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή.
Έδωσε εντολές η κηδεία του αρχιεπισκόπου να γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Πολύ σωστά έπραξε, αφού όταν ήταν εν ζωή ο αρχιεπίσκοπος ήταν ο πραγματικός αρχηγός του κράτους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από σήμερα και για 40 ημέρες θα φοράει φαρδύ πένθος για ξεκάρφωμα στην ενημέρωση στο press-room. Η σύζυγος του πρωθυπουργού μαζί με τις συζύγους των υπουργών φορώντας μαύρα τσεμπέρια θα κλαίνε τον αρχιεπίσκοπο ανά 8ωρο κάνοντας ημερησίως τρείς βάρδιες. Η κυρία Καραμανλή θα έχει την πρωινή βάρδια για να έχει μετά ελεύθερη τη μέρα της.

Στη Μονή Πετράκη οι παπάδες ξαναβράζουν στάρι για πέμπτη φορά γιατί αυτό που είχαν βράσει πριν μια εβδομάδα μπαγιάτεψε και βρώμισε. Επίσης έχουν ετοιμάσει και τις πλερέζες τους όπως προβλέπει το έθιμο. Μερικοί σκέφτηκαν να βάλουν μεγάλο μαύρο καπέλο με βέλο αλλά πρυτάνευσε η λογική για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί. Αντί για βέλο αποφάσισαν να φορέσουν μαύρες ζαρτιέρες από μέσα και όχι κόκκινες όπως συνηθίζουν. Επίσης θα συνεδριάσουν το μεσημέρι για να αποφασίσουν ποιος θα διαδεχτεί το μακαρίτη, κεκλισμένων των θυρών- μη γίνουν ρεζίλι στο πανελλήνιο τώρα ειδικά που ο αρχιεπίσκοπος είναι ακόμα ζεστός. Μετά βλέπουμε.

Εν τω μεταξύ ισχυρά ηρεμιστικά χορηγήθηκαν στον δικηγόρο της ΓΣΕΕ Χ. Νικολιτσόπουλο που εισήχθη χθες εκτάκτως στο Αιγινήτειο με αυτοκτονικό σύνδρομο (!) που είναι και της μόδας. Οι γιατροί που τον παρακολουθούν του κρατάνε κρυφό τα νέα της είδησης του θανάτου του αρχιεπισκόπου γιατί φοβούνται ότι δεν θα το αντέξει.

Ποικίλουν οι αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ μάλλον περιμένει το δικό του θάνατο και δεν μπορεί να ασχοληθεί και με αυτόν του αρχιεπισκόπου. Το ΚΚΕ πάλι χέστηκε γιατί είναι άθεο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης. Το Λ.Α.ΟΣ μόνο το έχει πάρει βαρέως γιατί έχασε το βασικότερο στήριγμα του και πρέπει να κάνει κάτι σύντομα για να βρει νέο μη χάσει ψηφαλάκια. Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει αχτένιστος για 40 ημέρες τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο εκείνο που του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της Βουλής.

Ζωή σε λόγου μας!