26.7.13

Τσίπρας.Uber Alles.Δράττομαι της ευκαιρίας και από αυτό εδώ το βήμα τολμώ να δώσω κάποια βοήθεια στους δημοσιογράφους και συνεργάτες αλλοδαπών media ώστε να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη συνέντευξη με τον αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Oliver Stone την "μοναδική ελπίδα της Ευρώπης για να βγει από την κρίση". Τον Αλέξη Τσίπρα.

 Αν είστε δημοσιογράφος και επιθυμείτε να συνομιλήσετε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σας παραθέτω μερικά παραδείγματα ερωτήσεων για να μην τον εκνευρίσετε και αναγκαστεί να σας πει το μεταφυσικό quote: «Αυτή η συνέντευξη θα γίνει σε μια άλλη ζωή» όπως έκανε με τον Γερμανο δημοσιογράφο Michael Martens της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 Το λοιπόν, δοκιμάστε να ξεκινήσετε με τα εξής:

1- Πιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό; 

2- Πιο είναι το αγαπημένο σας φρούτο; 

3- Πιο είναι το αγαπημένο σας Ελληνικό νησί; 

 Αν σπάσει ο πάγος, δείτε ότι ο πρόεδρος είναι ευδιάθετος και επιθυμείτε να περάσετε σε πιο ακανθώδη ζητήματα μπορείτε να τον ρωτήσετε:

1- Σας άρεσε το τέλος του 3ου κύκλου επεισοδίων του Game of Thrones; 

2- Τι γνώμη έχετε για την Alexis Colby ως επιχειρηματία; 

3- Τι μάρκα βρακί φορούσε ο Σάκης Ρουβας ερμηνεύοντας στην Επίδαυρο τον Διόνυσο στις Βάκχες του Λιγνάδη; 

 Αν ο πρόεδρος απαντήσει και σε αυτά τον έχετε κερδίσει και μπορείτε να τον ρωτήσετε;

1- Οι λογογράφοι σας είναι γήινοι; 

2- Μήπως γράφουν και τα νούμερα του Μάρκου Σεφερλή στο Δελφινάριο και δεν το γνωρίζετε; 

3- Μπορείτε να μας αποκαλύψετε που έχει παρκάρει το διαστημόπλοιο του ο Πάνος Καμμένος; 

 Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και δεν θα το μετανιώσετε. Ωστόσο δεν σας κρύβω ότι διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το πώς θα σας αντιμετωπίσει η Αυτού Εξοχότης Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του κυρίου Αλέξη Τσίπρα. Τις τελευταίες μέρες είναι λίγο πιεσμένη μετά το κάζο με την Frankfurter Allgemeine Zeitung και τα νεύρα της είναι λίγο χάλια. Αλλά εσείς μη μασάτε. Να θυμάστε πάντα. Σας δίνετε η ευκαιρία να συζητήσετε με ένα από τα μεγαλύτερα νούμερα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Δεν είναι και λίγο αυτό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν, λέω αν, ο πρόεδρος σας μιλήσει σε μια άγνωστη προς εσάς γλώσσα ΜΗ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ. Είναι Αγγλικά. Γελάει; Θα γελάσετε και εσείς. Είναι σοβαρός; Θα είστε και εσείς σοβαροί. Ακόμα και αν σας έρθει να φάτε τις κάλτσες σας για να μη γελάσετε. Αυτά.

 Καλή επιτυχία.