21.6.13

Για τον Ηλία

Ηλία, 

 Είμαι καλά στη υγεία μου και εύχομαι το ίδιο και σε εσένα αν και είναι περιττό γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας «Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει».

 Έμαθα από τις εφημερίδες που τόσο σε λατρεύουν και φιλοτεχνούν ολοσέλιδα αφιερώματα με τα κόρτε σου στα κυριακάτικα φύλλα τους ότι θα κάνεις εκπομπή σε διαδικτυακή τηλεόραση. Κάθισα και ξόδεψα 30 δευτερόλεπτα σκέψης και πήρα το θάρρος να σου κάνω μερικές προτάσεις για την τηλεοπτική εκπομπή που θα παρουσιάσεις. 

 Λοιπόν έχουμε και λέμε. 






Καταρχήν, προτείνω για συμπαρουσιάστρια στην εκπομπή σου την Πέπη Τσεσμελή. Είναι όμορφη κοπέλα sexy, μορφωμένη, με πλούσια τηλεοπτική εμπειρία. Στο παρελθόν συμμετείχε σε απαιτητικά τηλεοπτικά show υψίστης ποιότητος. Επιπροσθέτως είναι εκείνη που επινόησε το βαθυστόχαστο quote «Άλλο Πέπη, άλλο πρέπει» συμπυκνώνοντας σε τέσσερις μόνο λέξεις τη σοφία που χαρακτηρίζει άρτια την Ελλάδα που ξέρουμε. Την Ελλάδα που έκανε πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. 




 Στην πρεμιέρα θα έχεις καλεσμένο τον Mr Εθνικά Μπούτια και σε ζωντανή σύνδεση (παράθυρο) τον Εθνικό μας Σταρ, Ανδρέα Ευαγγελόπουλο.



 Θα σου κλέψουν την παράσταση. Μη ζηλέψεις. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν τους φτάνεις ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Οι άνθρωποι είναι πηγαία ταλέντα. Χαρισματικοί. Κάτι που εσύ δεν είσαι Ηλία μου ας μην γελιόμαστε. Στο τονίζω μην ζηλέψεις που θα σε «σβήσουν» οι καλεσμένοι. Τα νούμερα να σε νοιάζουν και μόνο αυτά. Ξέρεις εσύ.

Άσε να μαλλιοτραβηχτούν. Άσε να πουν ότι τους φωτίσει ο Θεός Ήλιος. Θέλουμε ένα δυνατό ξεκίνημα. Όταν όμως αρχίσουν να ξεφεύγουν τα πράγματα ή βαρεθείς θα ξεκουμπώσεις - Διακριτικά! Μη μας πάρουν με τις ντομάτες - το πουκάμισο να δείξεις στέρνο. Οι καλεσμένοι θα γλαρώσουν και θα σου δοθεί η ευκαιρία να περάσεις άνετα στο επόμενο θέμα της εκπομπής που θα είναι η Pringipesa!





 Εδώ θέλω την προσοχή σου. Η Pringipesa δεν είναι μια απλή star. Η Pringipesa είναι Supernova (θεωρώ ότι γνωρίζεις τι είναι το supernova. Αν όχι γκούγκλαρε). Η Pringipesa είναι τεράστια. Η Pringipesa είναι μύθος. Θα δείξεις τον ανάλογο σεβασμό και δεν θα της απευθύνεις το λόγο σαν να είστε παλιοσειρές από το στρατό. Αλλά πρόσεξε δεν θα την αντιμετωπίσεις σαν κλαρινογαμπρός. Σιχαίνεται τους κλαρινογαμπρούς και τους δήθεν άντρες. Θα σε καταπιεί αμάσητο και θα φτύσει το κόκκαλα σου (όσα δεν χωνέψει τουλάχιστον) στο τσαντάκι της να τα πάρει μαζί της για ενθύμιο. Άσε που με την κλείδα σου θα καθαρίζει τα δόντια της μέχρι να τελειώσει η εκπομπή. Δεν θα ναι καθόλου ωραίο το θέαμα. Πίστεψε με.

 Θα την αφήσεις να χορέψει όπως μόνο αυτή ξέρει - σα να προσεύχεται σε έναν θεό ερωτύλο - τρία τραγούδια επιλογής της. Και το “Ω Γλυκύ μου Έαρ” να ακούσει τσιφτετέλι θα χορέψει. Αυτό θέλουμε. Κάποια στιγμή θα αρχίσει να φωνάζει ΔΩΩΩΩΣΕ, ΔΩΣΕ. Μη τρομάξεις. ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Άμα θέλει κανένα ποτήρι νερό θα το πάρει μόνη της. Μην της το πετάξεις στα μούτρα. Και ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μην την αρχίσεις στις 'γρήγορες". Είναι ντίβα. Μεγαλύτερη από εσένα. Θα δείξεις σέβας.

 Όταν ηρεμήσει θα σε ευχαριστήσει και θα φύγει. Επειδή θα σε φιλήσει και θα σου αφήσει κραγιόν στη μάπα δεν θα σκουπιστείς. Θα το αφήσεις ως έχει. Κάνει “κάπως” στην οθόνη και σε δείχνει πιο “ευάλωτο”. Οι κοπελίτσες θα λιγώσουν. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτές που θα λιγώσουν ψηφίζουν κιόλας αλλά χεστήκαμε στόχος είναι να λιγώσουν μερικές.


 Την εκπομπή θα κλείσεις με τον τελευταίο καλεσμένο σου τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.  




Μαζί θα κουβεντιάσετε για ένα άγνωστο σε εσένα αντικείμενο, την Πολιτική. Μη μασάς και ο Τσίπρας δεν σκαμπάζει γρί από πολιτική και έφτασε μέχρι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τον θαυμάζει ένας σύγχρονος φιλόσοφος που αστειεύεται με τα γκούλαγκ (γκουγκλαρε το και αυτό) ο Slavoj Zizek και ο Oliver Stone (όχι δεν έκανε σταυροπόδι αυτός σε ταινία. Άλλη ήταν. Συνωνυμία. Μην μπερδεύεσαι) Φαντάσου ότι τον καλούν φοιτητές σε πανεπιστήμια διεθνούς κύρους να τους διαφωτίσει. Εσύ είσαι σχεδόν ειλικρινής Ηλία. Γιατί από εσένα δεν περιμένει τίποτα η Ελλάδα ενώ από τον Αλέξη ελπίζει. Kαι αυτός ή το έχει πάρει χαμπάρι ή το αγνοεί. Ότι και να συμβαίνει πάντως δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό.


Το λοιπόν, με τον κ. Πλεύρη θα κουβεντιάσετε για τη Χούντα που μας κυβερνά και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ξέρεις. Αυτά που είχαν μέσα κάτι μεγάλους φούρνους και έψηναν ανθρώπους “επειδή είχαν πεθάνει πρώτα από τύφο” όπως πιστεύει και ένας ηλικιωμένος συναγωνιστής σου ο κ. Μιχάλης Αρβανίτης.




Αν δεν θυμάσαι τι ακριβώς είναι οι φούρνοι ζήτα να σου εξηγήσουν κάτι παλικάρια της Χρυσής Αυγής που έχουν ταξιδέψει Γερμανία και έχουν φωτογραφηθεί με πλατιά χαμόγελα εκεί που εξαϋλώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι. 


 Στον κ. Πλευρη δε θα αναφέρεις επ ‘ ουδενί τις λέξεις “Εβραίος” “ευρέως” και “Ολοκαύτωμα” . Συγχύζεται. Είναι μεγάλος σε ηλικία και δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. “Ποιοτική Τηλεόραση” θέλουμε να κάνουμε. Όχι να ξημερώσουμε στα εφημερεύοντα. 


Στο τέλος της εκπομπής θα έχεις και ένα τηλεπαιχνίδι. Θα βάλεις τον Αντώνη Γρέγο να λύσει και να δέσει το όπλο του χωρίς να αυτοπυροβοληθεί ή να σκοτώσει κάποιον στο studio. 




Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν : 

ΝΑΙ θα τα καταφέρει. 

 ΟΧΙ δεν θα τα καταφέρει 

 Με χρέωση 1€ ανα sms / κλήση χωρίς ΦΠΑ 

 Στο τέλος-αν ο Αντώνης Γρέγος είναι ακόμα ζωντανός-θα ανακοινώσει ότι με το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις κλήσεις θα αγοραστούν ρόπαλα baseball (sic) και σιδερογροθιές για τάγματα εφόδου από το μαγαζί του συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου. Επίσης ένας υπέρ-τυχερός τηλεθεατής θα κερδίσει μια αυθεντική σημαία της Χούντας (όχι της γιαλαντζί της σημερινής. Της κανονικής του ’67) υπογεγραμμένη από το δημιουργό της τον αείμνηστο Αριστείδη Σκυλίτση.



 Αυτά. Ηλία θα σαρώσεις αν με ακούσεις. Θα γράψεις ιστορία. Στο υπογράφω. 

 Υ.γ. Σκέφτηκα τον Καιάδα να τον βάλουμε μπούμαν αλλά μέχρι να του εξηγήσουμε ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τι θα κάνει θα γίνουν οι δημοτικές και οι ευρωεκλογές του 2014. Οπότε άστο.