18.11.12

Στιφάδο χωρίς κουνέλι


Πολυαγαπημένοι συμπολίτες και συναγωνιστές προβληματίστηκα τα μάλα πριν συντάξω το συγκλονιστικό άρθρο που διαβάζετε. Το θάρρος το πήρα αφού διάβασα δύο τουλάχιστον φορές την πρόταση της αρθρογράφου Τζίνας Δαβιλά στο protagon. Ομολογώ έβαλα τα κλάματα. Πλάνταξα. Μέχρι να καταλάβω πώς βαφτίστηκε ο κύριος Φραγκούλης Φράγκος δεν μπόρεσα να ησυχάσω. Όταν ηρέμησα με καθαρό μυαλό έβαλα τα πράγματα κάτω, κάθισα και σκέφτηκα και αποφάσισα να συντάξω την δική μου πρόταση που αποτελεί την τελική λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν την τιμημένη πατρίδα μας. Και εξηγούμαι.



 Όταν όριζε η τρικομματική κυβέρνηση υπουργούς είχα την βεβαιότητα πως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού θα τοποθετούσαν την κυρία Μίριαμ Απλού. Κάποιος που έχει άποψη για το ήθος που φέρει η κυρία Απλού μου είχε πει: “Το ξάνει το μαλλί της. Και ναι είναι το φυσικό της. Δεν φορά περούκα. Αν μην τι άλλο αυτό δηλώνει ήθος, εντιμότητα και διαφάνεια.”

 Η κυρία Απλού ζει στο σπίτι της. Δυστυχώς για το υπουργείο και την Ελλάδα. Για το υπουργείο γιατί θα μπορούσε να διαχειριστεί με απόλυτη τιμιότητα και αξιοπρέπεια τα βατραχοειδή ουγκ που ούρλιαζαν στην παρέλαση στις 25 Μαρτίου 2010 :

 «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»

 «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό»


 «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς»


 Η Μίριαμ Απλού δεν θα παρουσιαζόταν ποτέ σε δικαστήριο να υπερασπιστεί τους γυρίνους του φασισμού. Αντιθέτως θα έδινε εντολή να ντυθούν Ζωές Κωνσταντοπούλου να κάνουν το νουμερό τους στις “Κούκλες” να το φχαρστηθούν οι μπετόβλακες. Και που ξέρετε νέα αστέρια μπορεί να γεννιόντουσαν. Αυτή είναι η Μίριαμ Απλού διακρίνει ευκαιρίες εκεί που άλλοι βλέπουν μιζέρια.

 Η Μίριαμ Απλού διευκρίνισε σε όλους τους τόνους μέσα από το cd της “Οφθαλμοπατήθηκα” πόσο επικίνδυνο είναι το κεράσι στο μπακλαβαδοκλίκι γεγονός που έσωσε εκατομμύρια Έλληνες από αδικαιολόγητες καούρες. Αυτό είναι πατριωτισμός συμπολίτες και συναγωνιστές, και όχι να περηφανεύεσαι ότι έκοψες 3 εκατομμύρια € κονδύλια από διαδικτυακές δραστηρίοτητες για να κάνεις οχυρωματικά(!) έργα στον Έβρο και στα νησιά. Στην Ελλάδα της κρίσης ζεις χέσε τα οχυρωματικά και βάλε σε τάξη το μπουρδέλο σου που είναι από τα μεγαλύτερα του ελληνικού δημοσίου και θα σώσεις περισσότερα.

 Δεν θα σας κουράσω με μπούρδες περί ενάρετων ανιδιοτελών και ταπεινών πραξικοπηματιών Θέλω μόνο να σας πω ότι η Μίριαμ Απλού δεν θα τολμούσε να σκεφτεί καν την λέξη πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα μόνο χούντα φέρνει δεν πα να είσαι και ο Γκάντι σε χούντα θα ηγείσαι. Τους πολίτες μιας ελεύθερης χώρας θα δυναστεύεις που στην πρόσφατη ιστορία της τα έχει ξαναζήσει αυτά. Και τα έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Πάρα πολύ ακριβά. Με αίμα. Και χώματα που ανήκαν σε μια άλλη ελεύθερη χώρα και δεν την βοηθήσαμε όταν μας χρειάστηκε, και την παραδώσαμε στους Τούρκους.

 Η Μίριαμ Απλού δεν θα τολμούσε να ανταλλάξει χειραψία στην αίθουσα της Ολομέλειας στην Βουλή με τον ναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο γιατί αποφεύγει να συναγελάζεται με φασίστες.

 Η καλλιέργεια και η αξιοπρέπεια της Μίριαμ Απλού δεν θα επέτρεπαν κινήσεις αντιδημοκρατικές και υπενθυμίζω ότι είναι μια από τις λίγες που έκαναν μια φίλη μου να πει: “Μωρ΄τι μαλλί είναι αυτό; Από τι ώρα ξυπνάει για να το κρεπάρει η δόλια;”

 Αυτή είναι η Μίριαμ Απλού. Μπιμπελόγατα. Καψουροθήλυκο. Βασίλισσα του εντέχνου λαϊκού ρεπερτορίου.

 Ευελπιστώ ότι αυτή η προσωπικότητα θα αναλάβει τις ευθύνες της στις επερχόμενες εκλογές και θα χαρίσει λίγο από την λάμψη και το χιούμορ της σε όλους τους Έλληνες που το χουν τόσο ανάγκη.. Αυτό δεν χρειαζόμαστε όλοι... εν' τέλει;



υ.γ. Προλαβαίνοντας παρατηρήσεις εχθρών και φίλων ξαναδιάβασα το κείμενό μου και κατάλαβα ότι έγραψα μεγάλες σοφίες. Άλλο ήθελα να γράψω και άλλο έγραψα. Λάθος λέξεις λάθος εκφράσεις, αλλού για αλλού το κόμματα και οι τελείες. Μην με παρεξηγείτε. Ίσως έχει συμβεί και σε άλλους. Έφαγα ένα πιάτο στιφάδο χωρίς κουνέλι στις 3 τα χαράματα. Δεν θα το ξανακάνω.