7.11.11

Έπεσε η Χούντα

Ρίγη χαράς και αλλοφροσύνης σκόρπισε στους έλληνες πολίτες η πτώση της Χούντας των δοσίλογων και των προδοτών του λαού. Δυστυχώς μετά την πτώση τους δεν χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για να φύγουν με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ο χρησμός του ντοκιμαντερίστα των Αγανακτισμένων γεγονός που αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία του. Επιπροσθέτως για κάποιον ανεξήγητο λόγο αναβλήθηκε και η εκτέλεση των Χουντικών. Στου Γουδή οι "δημοκράτες" δήμιοι μάζεψαν τα σχοινιά και τα σαπούνια ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα τα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον να τους φύγει ο καημός.


 Η χώρα μας προς το παρόν φαίνεται να γλιτώνει την έξοδο από την Ευρωζώνη ρίχνοντας την πίεση σε μερικούς ζάπλουτους επιχειρηματίες που ενώ λύσσαγαν κατά του Μνημονίου (μόνο σε ότι τους έθιγε) απολάμβαναν τα οφέλη του πετσοκόβοντας με άνεση εργασιακά δικαιώματα στις εταιρείες τους . Ανέκαθεν το έκαναν βέβαια αυτό, απλά τώρα άλλαξαν την δικαιολογία.

 Η πτώση της Χούντας χαροποίησε τραπεζίτες και εκδότες γιατί ήταν ένας στόχος τους αλλά όχι όσο θα ήθελαν. Η εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών προβλέπει αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή τους με τσιμπιδάκι φρυδιών από αλλήθωρο με Πάρκινσον. Ήδη τα ουρλιαχτά τους μετέφεραν στην κοινή γνώμη διάφοροι πολιτικοί και παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι που συμπεριλαμβάνονται σε σχετικά payroll.

 Εντωμεταξύ πολιτική καφενείου παράγουν τα πολιτικά μας κόμματα. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ίσως η Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθούν να φέρουν την πολιτική άνοιξη στον τόπο προτείνοντας τα μέλη της νέας κυβέρνησης που θα διαδεχθεί την Χούντα. Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου πηγές αναφέρουν ότι εθεάθει νωρίς το ξημέρωμα το φάντασμα του Νικολό Μακιαβέλι να κλαίει και να οδύρεται. Ωστόσο η είδηση δεν αναφέρθηκε στο ΒΗΜΑ οπότε ΔΕΝ είναι αληθινή.

 Τα κόμματα της Αριστεράς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο τόπο τούτες τις κρίσιμες στιγμές απέχοντας από κάθε διαδικασία. Το ΚΚΕ δια της γραμματέως του έχει ήδη ξεκινήσει να ρίχνει κατάρες για την πτώση της νέας κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωπος του οποίου αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ότι έχει ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα στην κατοχή του, δεν κάνει απολύτως τίποτα. Είναι γεγονός πάντως ότι το σύμπαν απορυθμίστηκε λίγο μετά από αυτήν την αποκάλυψη.

 Άξιο λόγου είναι ότι μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση και να αναλάβει καθήκοντα, η παραμονή της χώρας στη Ευρωζώνη είναι στον αέρα.

 Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν να ορθοποδήσουμε με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως όχι για την φουκαριάρα τη μάνας τους αλλά επειδή γνωρίζουν-ενδεχομένως καλύτερα από εμάς-τι θα τους συμβεί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

ΣτΣΔημοσιεύτηκε στο blog Epikairo