26.9.11

Δελτίο ειδήσεων

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε επίσημα η έναρξη της χειμερινής περιόδου στη χώρα μας. Εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, περίπου 2000, ξεχύθηκαν στους δρόμους τραγουδώντας σκοπούς χαράς και αδελφοσύνης. Στην αρχή αποφάσισαν έτσι για γούστο να διακόψουν την κυκλοφορία στην Bασ. Σοφίας και να πραγματοποιήσουν εκεί μια Λαϊκή Συνέλευση καλωσορίζοντας τον χειμώνα.


 Οι αστυνομικοί της Βουλής είχαν αντίθετη άποψη και τους απώθησαν χρησιμοποιώντας σύμφωνα με ανταποκρίσεις στο twitter, spray πιπεριού(sic). Κάποιοι θερμόαιμοι από αυτούς πέταξαν μπαχάρια και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν spray κανέλαs, μοσχοκάρυδου και γαρύφαλλου. Οι αστυνομικοί εννοείτε είναι κατάπτυστοι αφού δεν σεβάστηκαν ότι στην συγκέντρωση υπήρχαν παιδάκια, μωράκια και νεογέννητα. Πέραν πάσης αμφιβολίας οι γονείς που τα σέρνουν μαζί τους σε διαδηλώσεις δεν είναι κατάπτυστοι αλλά αγωνισταί.

 Το πλήθος υποχώρησε στην πλατεία Συντάγματος όπου τους περίμενε μικροφωνική εγκατάσταση και μπουφές. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε τελικώς εκεί. Ο πρώτος ομιλητής καταδίκασε το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται από την "χούντα που μας κυβερνά" το δικαίωμα στην διαδήλωση. Σχεδόν αυτόματα σταμάτησε να λειτούργει το σιντριβάνι της πλατείας . Το κοινό ανατρίχιασε.

 Μετά το ατυχές περιστατικό το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε κανονικά με ομιλίες φοροτεχνικών και οδηγίες για το πώς να μην πληρώσουμε τα νέα χαράτσια. Οι φοροτεχνικοί μοίρασαν αφιλοκερδώς το know how που κατέχουν όταν βοηθούν πελάτες τους που δεν επιθυμούν να πληρώσουν φόρο... να μην πληρώσουν φόρο. 

Την ίδια στιγμή στο μέγαρο της ΕΡΤ μια ομάδα 40-50 φοιτητές γνήσιοι εκπρόσωποι του μέλλοντος αυτής της χώρας εισέβαλλαν στο studio της ΝΕΤ διακόπτοντας το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη απαιτώντας ειρηνικά(?) να το παρουσιάσουν οι ίδιοι. Οι φοιτητές βλέποντας προφανώς ότι το κίνημα των καταλήψεων δεν έχει την αναμενόμενη απήχηση θέλησαν με αυτήν την πράξη να το ενισχύσουν. Τους ζητήθηκε να γράψουν μια δήλωση για να παρουσιαστεί στο δελτίο. Εκείνοι αρνήθηκαν και ζήτησαν να μαγνητοσκοπηθεί για να τους δει η μαμά και ο μπαμπάς από το σπίτι. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις για ένα νομοσχέδιο που ναι μεν δεν είναι τέλειο αλλά κόβει παθογένειες δεκαετιών στα πανεπιστήμια στερώντας τους το δικαίωμα να τα διοικούν παρέα με τους πρυτάνεις. Λογικό να επαναστατούν. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει την εξουσία που θεωρεί δεδομένη.

 Το παράδειγμα της ΕΡΤ σκέφτονται πολύ σοβαρά να ακολουθήσουν και άλλα τηλεοπτικά κανάλια για να ανεβάσουν τα καταποντισμένα νούμερα τους.

 Το ατυχές περιστατικό με τη NET δεν θα συνέβαινε αν ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε τηλεόραση.

ΣτΣ: Δημοσιεύτηκε στο blog Epikairo 26/9/2011