25.9.11

Παπάρες… με γάλα

Ιστορικές(?) στιγμές στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής στην αίθουσα της ολομέλειας. Η Λιάνα Κανέλλη γνωρίζοντας ότι όταν δεν έχεις πολιτικό λόγο να προσελκύσεις ψηφοφόρους ο λαϊκισμός στους προσφέρει στα πόδια, προσπάθησε να ερμηνεύσει έναν από τους φημισμένους ρόλους της αξέχαστης Ναργκίς.


 Η μεγάλη μας κωμικός σχεδίαζε να ανέβει στο βήμα κρατώντας ένα αλέτρι όπως στην κλασσική ταινία "Γη ποτισμένη με ιδρώτα" αλλά την σταμάτησαν στον έλεγχο στην είσοδο της Βουλής. Κινδυνεύοντας να χάσει την προγραμματισμένη παράσταση, η Λιάνα αυτοσχεδίασε. Πετάχτηκε μέχρι το Da Capo να αγοράσει ένα μπουκάλι γάλα. Η κυρία Όλγα στο ταμείο της το πούλησε 2€ διαβεβαιώνοντας την ότι τόσο κάνει. Επιστρέφοντας στην Βουλή βούτηξε από τον σεκιουριτά που της κράτησε το αλέτρι το κολατσιό του και τα υπόλοιπα κατέγραψε η ιστορία.

 Η Λιάνα σίγουρη για το μεγάλο της ταλέντο στην επικοινωνία άπλωσε τη πραμάτεια της στο βήμα και αυτοσχεδίασε... κωμωδία Δαλιανίδη. Κουνώντας πέρα δώθε τη φραντζόλα όμως εκνεύρισε τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης και της είπε να μαζέψει τα ψίχουλα γιατί θα μαζευτούν μερμήγκια. Η υπέροχη Λιάνα απάντησε στην πρόκληση σαλιώνοντας ένα δάχτυλο και τα μάζεψε με προσοχή ολοκληρώνοντας το μονόλογο της.

 Στην συνέχεια θέλησε να καταθέσει στα πρακτικά ως πειστήρια της εγκληματικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης έναντι του λαού τη φραντζόλα και το γάλα αλλά την στραβοκοίταξαν οι γραμματείς που δεν το χουν σε τίποτα να της τα φέρουν καπέλο. Εδώ η ηθοποιός έδειξε μεγαλείο ψυχής και δεν τους καταράστηκε για την αναίδεια αυτή. Λίγο πριν φύγει από τη σκηνή το βήμα η μεγάλη μας κωμικός αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί στα 35 χρόνια εργασίας σε φίλους της εργοδότες που κουβαλά στη πλάτη. Το γεγονός αυτό εξερέθισε την grand dame του βαθέως ΠΑΣΟΚ κυρία Σούλα Μερεντίτη η οποία της απάντησε ότι και εκείνη έχει στην κατοχή της πολλά ένσημα που συγκεντρώνει κάποια χρόνια τώρα όντας σκληρά εργαζόμενη στους κόλπους του σοσιαλιστικού (?) κόμματος.

 Δεν έχει σημασία τι είπε στην ομιλία της η πολυτάλαντη ηθοποιός. Άλλωστε ούτε εκείνη θυμάται. Σημασία έχει η εικόνα και η ατάκα. Η τρανή Λιάνα αυτό το γνωρίζει. Ο σκοπός είχε επιτευχθεί. Βοήθησε και ο πρόεδρας με την παρατήρηση. Τι σημασία έχει που όλα αυτά συνέβησαν στο ίδιο βήμα που έχουν τιμήσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Χαρίλαος Τρικούπης και τόσοι άλλοι σημαντικοί πολιτικοί του τόπου; Η Λιάνα δείχνει πεπεισμένη ότι κανείς δεν την φτάνει. Ωστόσο είναι αρκετά ευφυής να μην το παραδέχεται δημοσίως.

 Άξιο λόγου είναι ότι μετά από την συγκλονιστική εμφάνιση της μεγάλης μας κωμικού λύσσα κακιά έπιασε τον Γιώργο Καρατζαφέρη που δεν σκέφτηκε νωρίτερα να πράξει κάτι ανάλογο. Την νύφη την πλήρωσε ο κύριος επί των τιμών του Άδωνις Γεωργιάδης εισπράττοντας μια αστραφτερή καρπαζιά αλά Τζανετάκου για να μάθει να βάζει το μυαλό του να κατεβάζει παρόμοιες λαμπρές ιδέες.

 Πιστεύω ακράδαντα μια τέτοια καρπαζιά έπρεπε να δώσει η συνείδηση της Λιάνας ... στην Λιάνα. Αν δεν την είχε κλειδώσει η τελευταία στα υπόγεια του Περισσού κάποια χρόνια πριν.



ΣτΣΔημοσιεύτηκε στο blog Epikairo 23/9/2011