21.9.11

Το βρακί της Κατερίνας

Εκνευρισμένα επέστρεψαν στους τάφους τους τα φαντάσματα των ηρώων του '21 μετά το κάλεσμα αφύπνισης που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοδιδασκάλων και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Είχα να ρίξω τέτοιο γέλιο από τότε που είδα τα μούτρα του αγγελιοφόρου του Σιλιχτάρ Μπόδα όταν τον είπα πουτάνα» δήλωσε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης κατά την εσπευσμένη αποχώρηση του. Και συμπλήρωσε: «Σε κάτι δικούς μου σαν και αυτόν τον κοκονιόρκο που μας κάλεσε φορούσα "το βρακί της Κατερίνας" μπας και βάλει μυαλό. Αι σιχτίρ βραδιάτικα, κερατάδες» είπε στους δημοσιογράφους.

 Στον αντίποδα αυτού του ατυχούς γεγονότος στελέχη της επάρατης δεξιάς θεωρούν ότι η εμφάνιση του πρόεδρου ήτο πρωθυπουργική. Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας σίγουρος ότι με την βοήθεια Του Θεού οι Έλληνες θα τα καταφέρουν, αφού Εκείνος θα μας γλιτώσει από τη χρεοκοπία. Διαβεβαίωσε το κοινό ότι ακούει το χλιμίντρισμα των αλόγων(?) της Ιστορίας κάνοντας μέχρι και τον Κώστα Καραμανλή να τον προσέξει.


 Αφού υποσχέθηκε ότι δεν είναι από αυτούς που θα χαϊδέψουν αυτιά ανακοίνωσε τη μείωση φόρων και την αύξηση του αφορολόγητου ορίου όταν θα γίνει κυβέρνηση. Έκανε λόγο για αναδιάρθρωση του διοικητικού μηχανισμού σκορπώντας ρίγη χαράς σε νέους γαλάζιους-πράσινους-κόκκινους-μαύρους αργόσχολους που λυσσάνε για μια θέση στο δημόσιο αλλά εδώ και δυο χρόνια τρώνε πόρτα. Σημείωσε ότι θα ενοποιήσει τα υπουργεία σε δώδεκα δίνοντας στο καθένα από αυτά το όνομα ενός θεού του Ολύμπου. Στο σημείο αυτό το κοινό τον καταχειροκρότησε.

 Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η Ελλάδα είναι μια ζάμπλουτη χώρα λύνοντας την απορία πολλών πολιτών για τον απίστευτο πλουτισμό όσων κυβέρνησαν κατά καιρούς. Έκανε αναφορά στο πρόγραμμα Ζάππειο 2.0 και εγγυήθηκε νέα αναβαθμισμένη έκδοση κάθε 6 μήνες για να χτυπήσει τους Τροϊκανούς στο δόξα πατρί. Συνεχίζοντας ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι θα πετάξει το παλιό Σύνταγμα και αποκάλυψε ότι με εντολή του η Λένα Μαντά ετοιμάζει ένα καινούριο.

 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε κατηγορηματικά ΟΧΙ στις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά ΝΑΙ στην εργασιακή τους εφεδρεία αλά γκρέκα. Δηλαδή παύει η υποχρέωση του υπαλλήλου να προσέρχεται στο χώρο εργασίας αλλά συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά όπως πριν, μέχρι να επέλθει ο θάνατος του και να πιάσουν σειρά οι κληρονόμοι.

 Ορκίστηκε ότι θα καταργήσει τoν μεταναστευτικό νόμο γιατί ο Φαήλος Κρανιδίωτης έχει να βάλει μια μπουκιά στο στόμα του από τότε που τον ψήφισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και κοντεύει να ψοφήσει.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν είπε την φράση "Δε λέω να μη πληρώσουν οι Έλληνες. Λέω ότι δε μπορούν" φριζάρισε η playmobil περούκα του Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα. Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Αγκελα Μερκελ έδειχνε στους εκπροσώπους της Τρόικας πως πετσοκόβει ελληνικά χωριάτικα λουκάνικα με μπαλτά για το βραδινό της.

 Ολοκληρώνοντας την εμφάνιση του ο πρόεδρος της ΝΔ αποτελείωσε το κοινό λέγοντας ότι υποσχέθηκε σε δυο παιδιά (?) -μάλλον ΟΝΝΕΔίτες δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί- να διοργανώσει λαμπρές φιέστες το 2021 ενόψει των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως και αποκάλυψε ότι σε αυτές κατάφερε να "κλείσει" την Madonna που δέχθηκε να ερμηνεύσει Θεοδωράκη. Η ομιλία ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους παλαιάς επιτυχίας της Άννας Βίσση.

 Η τύπου συνέντευξη που έδωσε ο κύριος Σαμαράς την επόμενη μέρα ελάχιστα διέφερε από εκείνη του πρωθυπουργού μια βδομάδα νωρίτερα. Σαν απάντηση στις προεπιλεγμένες ερωτήσεις ειπώθηκαν αοριστολογίες και ηλιθιότητες που θα οδηγούσαν τους δημοσιογράφους στην αυτοκτονία αν δεν ήταν και εκείνοι με την σειρά τους «παιδιά του συστήματος». Όταν προσπάθησε να εξηγήσει τη διαφορά των Φωτοπουλικών από τους Λυμπεροπουλικούς συνδικαλιστές απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου Χριστίνα Κοραή, εκείνη κατάπιε μια πένα Mont Blanc. Αδιαμαρτύρητα.

ΣτΣ: Ο Καραϊσκάκης είχε ένα γυναικείο εσώρουχο που το φόραγε σε όποιον από τους άνδρες του έπιανε να δειλιάζει στις μάχες. Όταν έβλεπε κάτι τέτοιο φώναζε « το βρακί της Κατερίνας φέρτε μου» και όλοι πάγωναν σκεφτόμενοι τα πειράγματα των συναγωνιστών τους μετά από την τιμωρία.
Δημοσιεύτηκε στο blog Epikairo 20/9/2011