9.9.11

Βυθίστηκε το Τζέλα Δέλτα

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε θυγατρικές εταιρίες του επιχειρηματικού ομίλου ΚΚΕ και πρώην υπαλλήλους τους. Η ναυαρχίδα των "κόκκινων" εκδόσεων, ο Ριζοσπάστης, ανέφερε σε δημοσίευμα του ότι οι πρώην εργαζόμενοι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902 προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κεφάλαιο αφού έχουν το θράσος να διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση τους έξω από το ΚΚΕ-plex στον Περισσό.

 Οι συγκλονιστικές(?) αποκαλύψεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι στις business του "κόμματος του λαού" ισχύουν νόμοι ακραιφνούς καπιταλισμού. Παράλογο; Όχι. Ο παραλογισμός ξεκινά την στιγμή που η διοίκηση του ομίλου ΚΚΕ ψέγει άλλους επιχειρηματίες που κάνουν ακριβώς τα ίδια όταν αντιμετωπίζουν παρόμοιες... "οικονομικές δυσκολίες". Ο παραλογισμός κορυφώνεται όταν υπό την αιγίδα του κόμματος διοργανώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις σε αυτούς τους επιχειρηματίες.


 Οι πρώην απολυμένοι στον 902 αποκάλυψαν ότι τον Νοέμβριο του 2010 ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες για απολύσεις. Η διεύθυνση διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους ότι αυτά είναι κακοηθέστατα ψεύδη που διοχετεύονται από γνωστά κέντρα(?) για να πλήξουν πολιτικά το ΚΚΕ και ζήτησε από τους υπαλλήλους να συμμετέχουν στα διάφορα event που διοργάνωνε άλλη θυγατρική του πολυσχιδή ομίλου (ΠΑΜΕ) ώστε να επιδιώξουν για όλους τους ανέργους της χώρας υψηλότερα επιδόματα ανεργίας(!) Ωστόσο ένα κρύο πρωινό του Δεκέμβρη πάγωσε η τσιμινιέρα και απολύθηκαν οι πρώτοι εργαζόμενοι. Μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τους 21.

Οι απολυμένοι οργανώθηκαν όπως μπορούσαν και ξεκίνησαν διαμαρτυρίες. Ο σωστός καπιταλιστής όμως δεν μπορεί να αφήσει κάτι τέτοιο αναπάντητο. Πρέπει να υποστηρίξει το προϊόν που παράγει η βιομηχανία του. Και ακόμα περισσότερο πρέπει να υπερασπιστεί την επωνυμία του. Έτσι την σκυτάλη πήρε ο υπέροχος Ριζοσπάστης κάνοντας λόγο για ανθρώπους που επιβουλεύονται το κόμμα. Κατηγόρησε για αντικομουνισμό(!) την εφημερίδα LIFO που αναφέρθηκε στο γεγονός της απόλυσης των εργαζομένων και στόλισε γενικώς το ανταγωνιστικό συγκρότημα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκανε ένα σχετικό ρεπορτάζ.

 Προτείνω στο "κόμμα του λαού" για να αποκαταστήσει την τιμή του να απευθυνθεί στον Ελεύθερο Τύπο αφού τους συνδέουν δεσμοί άψογης επαγγελματικής συνεργασίας ώστε να τακτοποιηθούν εκεί οι υπάλληλοι που περισσεύουν. Ως γνωστόν στις εγκαταστάσεις της Τυποεκδοτικής (άλλη μια θυγατρική του ομίλου ΚΚΕ) εκτυπώνεται η ναυαρχίδα της Δεξιάς. Τραγική ειρωνεία της μετεμφυλιακής ιστορίας.

 Μπροστά στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες στο συγκρότημα του Περισσού το γεγονός ότι το Τζέλα Δέλτα βυθίστηκε αφού δεν είχε φουγάρα, λαμβάνει μια εντελώς νέα διάσταση.


ΣτΣΔημοσιεύθηκε στο blog Epikairo στις 8/9/2011