31.8.11

Οι ποδοσφαιριστές με τα σπασουάρ


Σοκαρισμένη είναι η Ορθοδοξία μας με όσους επιβουλεύονται τα όσια και τα ιερά της πίστεως και δεν ανήκουν εις τους κόλπους της. Για όσους ανήκουν εις τους κόλπους της δεν τρέχει κάστανο, έχουν κάνει τα πάντα και δεν είναι δυνατόν να την σοκάρει τίποτα.

 Συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία αφρίζει για το ανέβασμα της παράστασης “Τα κορίτσια με τα μαύρα” των συγγραφέων Ρήγα-Αποστόλου στο βιλαέτι της. Εμφανίζεται θορυβημένη με την κατάντια(!) των Ελλήνων που πληρώνουν για να παρακολουθήσουν τέτοια επονείδιστα έργα που σατιρίζουν την καθημερινότητα της μοναστικής ζωής.


 Ερεθισμένος όμως με αυτό το θεατρικό έργο εμφανίστηκε και έτερος Καππαδόκης. Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ζήτησε να δει αμέσως και είδε φυσικά τον δήμαρχο Πάτρας λέγοντας ότι η συγκεκριμένη παράσταση θίγει το θρησκευτικό του αίσθημα και φυσικά αρκετών πολιτών που ψηφίζουν κιόλας. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε δουλοπρεπώς, όπως ορίζει το έθιμο, ότι θα θίξει το θέμα σε έκτακτο(!) δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας πώς «ο ρόλος της εκκλησίας είναι ιδιαιτέρως σεβαστός και καίριος ιδίως αυτή την χρονική στιγμή που δοκιμάζονται οι πολίτες και έχουν ανάγκη στήριξης(!)»

Άξιο λόγου είναι ότι η Ορθοδοξία μας δεν θορυβείτε αναλόγως όταν απαιτείται από τους πιστούς που επισκέπτονται μοναστήρια να πληρώνουν, αγιασμένα μηλαράκια, νεράκια, λαδάκια, λιβάνια και άλλα ψιλικοκό σε συμβολικές τιμές άνω των 2 € το κομμάτι. Όταν σεπτοί ιεράρχες θωπεύουν στην καλύτερη περίπτωση ανήλικα και στην χειρότερη πληρώνουν εγκληματίες γονείς για να πηδήξουν τα παιδιά τους. Πολύ πρόσφατα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, επισκέφτηκε στην φυλακή τον τελευταίο έγκλειστο εν ζωή εκ των πρωταίτιων της Χούντας, Νίκο Ντερτιλή, πλέκοντας του το εγκώμιο χαρακτηρίζοντας τον δολοφόνο-μεταξύ άλλων-ενός 20 χρόνου παιδιού “πρότυπο” ηθικής και “γενναίο έλληνα αδερφό”. Οι μητροπολίτες Ξάνθης και Πάτρας δεν θορυβήθηκαν με αυτήν την ενέργεια. Το θεώρησαν απολύτως φυσιολογικό. Συνάδει προφανώς με τις αρχές τους.

Επιπροσθέτως στην υπόθεση της ανταλλαγής φιλέτων οικοπέδων και κτισμάτων του Δημοσίου με την κυβέρνηση Καραμανλή και της μονής Βατοπεδίου δεν θίχθηκε κανένας μητροπολίτης της χώρας. Τουναντίον υποπτεύομαι ότι θα σιχτίριζαν την αμέλεια τους που τους έπιασε η Μονή Βατοπεδίου στον ύπνο και ντίλαρε επιτυχημένα με πολιτικούς.

 Στο μέλλον για να συντάσσονται διθυραμβικές θεατρικές κριτικές από τους Αγιατολάχ της Ορθοδοξίας μας προτείνω στον κύριο Ρήγα και στον κύριο Αποστόλου να γράψουν νέο έργο που θα φέρει τον τίτλο «Οι ποδοσφαιριστές με τα σπασουάρ». Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν ρεκόρ εισπράξεων αφού θα έχουν με το μέρος τους όλες τις Μητροπόλεις της χώρας. Μαζί με τα μοναστήρια του Αγίου Όρους.

ΣτΣ: Δημοσιεύτηκε στο blog Epikairo στις 26/8/2011