4.3.11

Άφησε το κλειδί κάτω από το χαλάκι

Ανοικτή είναι στην ουσία η πύλη της Κολάσεως για τον υπουργό δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη όπως αποκάλυψε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ο κύριος Σεραφείμ που τον τελευταίο καιρό μάλλον ανεβοκατεβαίνει πολύ συχνά στην Κόλαση κατά την χθεσινή επίσκεψη του φρόντισε φεύγοντας αφού κλείδωσε, να αφήσει το κλειδί κάτω από το χαλάκι. Γνωστός δαίμονας που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι από τότε που συχωρέθηκε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και η εκλογή Μπουτάρη έφερε κατάθλιψη στον μητροπολίτη Άνθιμο, ο μητροπολίτης Πειραιώς πούλησε την ψυχή του στο Διάολο όπως ορίζει η παράδοση, για να καλυφτεί το κενό.

Στο δελτίο τύπου που μοίρασε ο μητροπολίτης Πειραιώς συγκρίνει τους ομοφυλόφιλους με τους νεκρόφιλους και τους παιδόφιλους ξεχνώντας να τους συγκρίνει με τους κοπρολάγνους και τους κτηνοβάτες ως όφειλε. Αυτό το σοβαρό ατόπημα φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα την διοίκηση της κολάσεως που απείλησε ευθέως τους ιεράρχες ότι στα καζάνια που βράζουν οι μακαρίτες συνάδελφοι τους θα βάλλουν και γυναίκες, γεγονός που τους αναστάτωσε.


Ο μητροπολίτης Πειραιώς που μοναδική φιλανθρωπική του δραστηριότητα είναι να μοιράζει αυτόγραφα του τις εορτές σε ασθενείς που υποφέρουν από καρκίνο σε γνωστό νοσοκομείο του Πειραιά φαίνεται να έχει θορυβηθεί που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου βάζει ένα όριο στους λόγους που καλλιεργούν το μίσος ενάντια σε μειονότητες. Πιστός οπαδός των λόγων μίσους ο ίδιος αισθάνεται να περιορίζεται στα βρισίδια και τους χαρακτηρισμούς που στολίζει γενικώς όσους τον ενοχλούν. Η αλήθεια είναι ότι τον σεπτό μας ιεράρχη τον ενοχλούν πολλοί. Τον ενοχλούν οι μετανάστες που επιμένουν να προσεύχονται στον δικό τους Θεό. Τον ενοχλούν οι άνθρωποι που επιλέγουν να συνάπτουν σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου. Τον ενοχλούν οι δημοκρατικές απόψεις. Τον ενοχλεί η επιστήμη. Τον ενοχλούν οι άνθρωποι που δεν γεννήθηκαν αρτιμελείς όπως εκείνος καθώς πιστεύει ότι τους έχει τιμωρήσει ο Μεγαλοδύναμος με κάποια αναπηρία αφού κάποια στιγμή στην ζωή τους Τον έχουν αμφισβητήσει. Τον ενοχλεί το κράτος του Ισραήλ. Τον ενοχλεί ο George Sorros. Τον ενοχλεί ο Elton John. Τον ενοχλούν μάλλον και τα έντερα του.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς ντρέπεται πραγματικά που αναπνέει τον ίδιο αέρα και πατάει τα ίδια χώματα με τον υπουργό δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. Φαντάζομαι δεν αναλογίστηκε καθόλου πόσοι συμπολίτες του που πιστεύουν στον ίδιο Θεό με αυτόν, ντράπηκαν για λογαριασμό του διαβάζοντας το χθεσινό δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ο σεπτός μας ιεράρχης πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι το ράσο που φορεί δεν τον κάνει αόρατο στην κοινή γνώμη που πασχίζει απεγνωσμένα να ελέγξει. Και άλλοι πολύ ανώτεροι στην κλίμακα από αυτόν ιεράρχες βάδισαν σε αυτόν τον δρόμο. Ας ψάξει να δει που κατάντησαν.