9.11.10

Η ηλιθιότητα είναι αήττητη

Την εβδομάδα που διανύουμε αποφάσισα να κάνω ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα στο αρχείο με τις ηλιθιότητες που κατά καιρούς έχω φιλοξενήσει στην ομώνυμη στήλη εδώ στο apropos. Έτσι για να μην ξεχνάμε, ενόψει του β' γύρου, των αυτοδιοίκητων εκλογών τι κάνει πραγματικά αήττητους τους πολιτικούς μας.


  • Στις 5 Μαίου 2010 η Αθήνα συγκλονίζεται από μια εντυπωσιακή και σε γενικές γραμμές ειρηνική διαδήλωση εργαζομένων που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, και ξεχωριστά φυσικά το ΠΑΜΕ. Στην λήξη της 3 υπάλληλοι στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου βρίσκουν τραγικό θάνατο όταν άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία και πυρπόλησαν το υποκατάστημα που εργάζονταν. Πέθαναν από ασφυξία. στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν.

Δυο μέρες αργότερα ο κύριος Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ φιλοξενείτε στη στήλη επειδή δήλωσε:

«Ο κόσμος πρέπει να αναρωτηθεί(?) ενώ θα ήταν μια μέρα συγκλονιστική αφού είχαμε τις μαζικότερες διαδηλώσεις, συζητάμε(!) για τρία αθώα θύματα που κάηκαν. Άρα οργανώθηκε(?) μια προβοκάτσια(!) για να φοβηθεί ο κόσμος»

Την επόμενη μέρα του τραγικού γεγονότος το εξώφυλλο του Ριζοσπάστη μιλά από μόνο του.


  • Στις 21 Απριλίου 2010 στην Θεσσαλονίκη ο κύριος Γιάννης Μπίκος, αντινομάρχης της ΝΔ 2000-2006 τόλμησε να πει στον νομάρχη ότι ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης το έχει παραξηλώσει με τις απευθείας αναθέσεις (τα περίφημα 45άρια) σε έργα της Νομαρχίας σε φίλους του. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον στόλισε με κοσμητικά επίθετα και του όρμησε πιάνοντας τον από τον γιακά. Όταν άλλοι νομαρχιακοί σύμβουλοι μπήκαν στην μέση για να γλιτώσει ο κύριος Μπίκος τις “γρήγορες” ο «νομάρχης της καρδιάς μας» τους είπε:


«Σας βαρέθηκα εφτά χρόνια. Είστε μ@λ@κες. Να πάτε να γ@μηθείτε. Είστε μια τρίχα από τ' @ρχίδι@ του αδελφού μου!»

Ο κύριος Μπίκος μετά το περιστατικό χρειάστηκε να νοσηλευτεί καθώς ήταν καρδιοπαθής κάτι που γνώριζε ο Πανίκας.

 Βδέλλες του είδους του Πανίκα δεν τις χρησιμοποιούν σαμάνοι ούτε σε αφαιμάξεις σηψαιμικών. Ο Αντώνης Σαμαράς τις υποστηρίζει αναφανδόν.


  • Λίγο καιρό πριν τις αυτοδιοίκητες εκλογές ο Γίώργος Καρατζαφέρης αρχίζει να έχει ανήσυχο ύπνο. Στους εφιάλτες που τον ταλαιπωρούν βλέπει τον εαυτό του με ένα μάτσο θυμάρι μαγκωμένο στο στόμα να σιγοψήνεται στη σούβλα και απέναντι την Ντόρα Μπακογιάννη να ετοιμάζει το τραπέζι στον Μάκη Βορίδη. Ο πρόεδρος του ΛΆΟΣ εμπιστεύεται το ένστικτο του και αρχίζει να υπενθυμίζει δημοσίως το παρελθόν του Βορίδη που μάταια ο τελευταίος προσπαθεί να κρύψει-ξεχάσει-θάψει.

Ο πρόεδρος του ΛΆΟΣ χωρίς τσίπα μας υπενθυμίζει:

«Ο ΛΆΟΣ είναι ένα καλό πλυντήριο(!)»


  • Στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ απευθύνθηκε στους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζουν τα κόμματα εξουσίας στις δύο μεγαλουπόλεις, θέτoντάς τους τις ίδιες ερωτήσεις.

Στην ερώτηση αριθμό 5 για την απογοήτευση των πολιτών εξαιτίας της ελλιπής καθαριότητας στους δήμους, ο Νικήτας Κακλαμάνης “μπουμπουνίζει” τα αυτιά των δημοτών του με τη φράση:

«Η Αθήνα βάσει στοιχείων(?) των Ευρωπαίων tour operators είναι καθαρότερη πόλη από Παρίσι(!) Λονδίνο(!) Ρώμη(!)»

Δεν κατέστη δυνατόν να καταγραφούν πόσα εγκεφαλικά επεισόδια μοίρασε στους Αθηναίους πολίτες.