11.10.10

Το μεγάλο μας τσίρκο

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται το πολιτικό τσίρκο της χώρας ενώ ταυτόχρονα απογοητευμένοι εμφανίζονται οι έλληνες πολίτες από τους πολιτικούς και ειδικά με αυτούς που δεν κάνουν ρουσφετάκια (ναι υπάρχουν και τέτοιοι). Το νούμερο του τσίρκου που εμφανίζει άνοδο στην αποδοχή του κοινού παραμένει η Αλέκα Παπαρήγα και η Ντορρέτα του Big Brother. Η γυναίκα με τα μούσια έπεσε μια κατηγορία. Τα νούμερα του ΛΑΟΣ κάνουν ότι μπορούν για να ανέβουν στην εκτίμηση του κοινού ωστόσο η ικανότητα του προέδρου –ανθρώπινο βλήμα- να εκτινάσσεται με απαράμιλλο στυλ μέσα από κανόνι δεν εντυπωσιάζουν πλέον το κοινό.

Σε αυτό το ιδιαιτέρως αρνητικό κλίμα πολιτική θύελλα (sic) ξέσπασε αρχικά στα ορεινά της χώρας όταν ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker δήλωσε ευθαρσώς ότι κάποιος πρωθυπουργός μας του είπε: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα». Οι δημοσιογράφοι που κρέμονταν από τα χείλη του έπαθαν ντελίριο και επέμεναν να τους αποκαλύψει ποιος ήταν αυτός ο κακοήθης πρωθυπουργός που έχει το θράσος να διαδίδει τέτοιες βρωμιές για τους αγνούς, αθώους, άσπιλους και αμόλυντους Έλληνες. Ο κύριος Junker αφού ξεράθηκε στα γέλια επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να τους το πει που να σκάσουν από το κακό τους. 3 δημοσιογράφοι έσκασαν επιτόπου.

Οι Έλληνες πολίτες πολύ πικράθηκαν από αυτήν την είδηση και κλείστηκαν στα σπίτια τους αρνούμενοι να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους. Στην blogόσφαιρα άρχισαν να πέφτουν τα στοιχήματα για το ποιος είπε αυτή τη σοφία γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΟΠΑΠ καθώς μέχρι να αλλάξει ο νόμος μόνο ο οργανισμός έχει το δικαίωμα διαχείρισης online στοιχημάτων στην Ελλάδα.

Ο πρώην ακαταλληλότερος Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι ποτέ δεν χαρακτήρισε την χώρα διεφθαρμένη αντιθέτως παραδέχθηκε ότι ανέκαθεν θεωρούσε εξαιρετικά βλάκες τους Έλληνες που κάποτε τον επέλεξαν για πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δικαιώνεται η άποψή του πως τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησαν την εποχή του Χαλκού και θύμισε ότι τότε δεν κυβερνούσε η ΝΔ.

Τα κόμματα της αριστεράς δεν ασχολήθηκαν με τέτοιες λεπτομέρειες καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρότερες υποθέσεις τους. Το ΚΚΕ αυτό τον καιρό κάνει απολύσεις σε θυγατρικές του ομίλου και σε διαρκείς συσκέψεις αποφασίζεται τι σκατά θα λένε στους λοβοτομημένους ψηφοφόρους τους που ανησυχούν με την μεταμόρφωση της Αλέκας σε Alexis.

Ο ΣΥΝ από την μεριά του σκέφτεται πολύ σοβαρά να κατεβάσει μια ντουζίνα υποψηφίους για την περιφέρεια της Αθήνας ώστε να μπορούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν ανάμεσα σε hipster ή emo ή κάγκουρα ή sexy ή μορφωμένο ή ότι ήθελε προκύψει, υποψήφιο.

Προσωπικά εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να έχει πει αυτήν την δήλωση καθώς είναι γνωστό ότι δεν μασάει τα λόγια του. Οι άλλοι που είναι δίπλα του τα μασάνε.