13.9.10

Mind the GAP

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις που έδωσε η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αν και σε καμία περίπτωση δεν κατόρθωσε ο πρωταγωνιστής και πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, να προσεγγίσει την ερμηνευτική ικανότητα του προκατόχου του, Κώστα Καραμανλή, το ζεστό χειροκρότημα που απεκόμισε από πράσινους μουτζαχεντίν ήταν εντυπωσιακό.

Πολλές κοινωνικές ομάδες εκστασιάστηκαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και βγήκαν σήμερα στους δρόμους να πανηγυρίσουν. Οι φορτηγατζήδες ειδικά ήταν τόσο χαρούμενοι που πήραν στο κυνήγι τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνο Μίχαλο για να τον φιλήσουν στο στόμα. Ο κύριος Μίχαλος που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επέστρεφε από ψαροταβέρνα και δεν είχε προλάβει να πλύνει τα δοντάκια του έτρεξε στη σουίτα του στο Μακεδονία Παλλάς να πράξει τα δέοντα. Ωστόσο μάταια περίμεναν οι φορτηγατζήδες κάτω από το μπαλκόνι του να τον ευχαριστήσουν για τις ρημάδες τις άδειες που τους είχε δώσει ο πατέρα του όταν ήταν υπουργός της Χούντας. Οι περήφανοι φορτηγατζήδες αν και τον παρακινούσαν τραγουδώντας το “Έβγα στο παραθύρι σου σγουρέ βασιλικέ μου” δεν κατάφεραν να τον μεταπείσουν. Εξάλλου ως είναι γνωστόν ο κύριος Μίχαλος κρεπάρει τα μαλλάκια του με πιστολάκι.

Την επιτυχημένη θεατρική παράσταση του πρωθυπουργού παραλίγο θα τίναζε στον αέρα ένας μεσήλικας άνδρας ηθοποιός - ακτινολόγος στο επάγγελμα ο οποίος πέταξε προς τον πρωταγωνιστή μας ένα παπούτσι παντοφλέ (sic). Ο μεσήλικας άνδρας είχε ενημερώσει σχετικά για την πράξη του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC το οποίο έσπευσε να του κάνει και ένα αφιέρωμα μια μέρα πριν την πράξη του. Πρώτη προτίμηση του ηθοποιού-ακτινολόγου υπήρξε να καλυφθεί το γεγονός από το Star channel ωστόσο ενημερώθηκε ότι ένα ειδησεογραφικό συγκρότημα του βεληνεκούς του Star δεν μπορεί να απασχοληθεί με γελοιότητες. Ευτυχώς μπόρεσε το BBC.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την ανήθικη αυτή πράξη. Η Νέα Νέα Δημοκρατία με δελτίο τύπου σιχτίρισε τον ηθοποιό-ακτινολόγο που αντί για καμιά κοτρόνα προτίμησε να πετάξει παπούτσι που ήταν και από μαλακό δέρμα. Το ΚΚΕ με την σειρά του καταράστηκε την Έλλη Παππά να καεί στο πυρ το εξώτερον και να πάρει στον τάφο και τον γιο της που έχει το θράσος να μιλάει δημοσίως για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Ζαχαριάδης στην εκτέλεση του πατέρα του, Νίκου Μπελογιάννη. Το ΛΆΟΣ πρότεινε στον ηθοποιό - ακτινολόγο να αναλάβει υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντίπαλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο κύριος Καρατζαφέρης σε μια ακόμη αριστοτεχνική πολιτική κίνηση ευελπιστεί ότι δύο νούμερα υποψήφιοι και αντίπαλοι στη ίδια περιφέρεια θα αλληλοεξοντωθούν από την ηλιθιότητα τους καθιστώντας εαυτόν τον μεγαλύτερο νούμερο της πολιτικής ζωής του τόπου ειδικά αυτή τη περίοδο που ο Κώστας Καραμανλής κάνει διακοπές ακόμα στα νησιά Γκαλαπάγκος. Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ με πολυσέλιδη ανακοίνωσή τους εξηγούν τους λόγους που δεν κατέστη δυνατόν να κατανοήσουν το Inception.