29.9.10

Η μέρα που σταμάτησε ο Χρόνος

Επανήλθε η κίνηση των πλανητών στον γαλαξία μετά την ακινητοποίηση τους ενόψει αναμονής της επιστολής Καραμανλή στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου. Στα δάση της γης τα ζώα βγήκαν από τις φωλιές τους ενώ στους ουρανούς ξεχύθηκαν τα πτηνά τιτιβίζοντας όλο χαρά και καλοσύνη. Οι θάλασσες ηρέμησαν και ο αγέρας άρχισε να χαδεύει τις βουνοκορφές σχεδόν ερωτικά. Ο ήλιος μας κάνει λίγες κόνξες αλλά το φεγγάρι θα λάμψει και πάλι απόψε. Μείνετε ήσυχοι ο πρώην πρωθυπουργός έσπασε την σιωπή του (sic) ωστόσο επειδή ήταν από Swarovski πολύ στεναχωρήθηκε αναγκάζοντας την σύζυγο του Νατάσσα Παζαΐτη να του υποσχεθεί ότι θα του αγοράσει μια καινούρια στα γενέθλια του να χει να πορεύεται.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην πολύ σεμνή και πολύ ταπεινή επιστολή του ενημέρωσε τους έλληνες πολίτες ότι είναι κοινοί μαλάκες που πιστεύουν ότι ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από την ανταλλαγή του νερού της λίμνης με ακίνητα φιλέτα του δημοσίου. Σημείωσε ότι χωρίς παρέκκλιση και με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να πραγματοποιηθούν οι ανταλλαγές καθώς ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος και ο κύριος Γιάννης Αγγέλου είχαν μεγάλη υποχρέωση στους διάσημους καλόγερους της Μονής αφού οι τελευταίοι καθημερινώς συνομιλούσαν με τον Θεό για να ζητήσουν για λογαριασμό τους χάρες. «Άλλωστε πως νομίζετε ότι έπιασε δουλειά στον Alpha η Μάρα Ζαχαρέα? Θεϊκή παρέμβαση» είπε στους δημοσιογράφους πηγή που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη.

Ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτηκε να γράψει ότι έπραξε ότι έπραξε διότι θεώρησε ότι τότε διένυε την περίοδο της παντοδυναμίας του και κανείς δεν θα τολμούσε ποτέ να του την πει. Ευτυχώς οι σύμβουλοι του τον αποθάρρυναν από το να δημοσιεύσει κάτι τέτοιο καθώς πλέον θα κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα. «Μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει τα φάσκελα και τις ροχάλες των πολιτών. Όταν θα αρχίσουν να του πετάνε λεμονόκουπες σχεδόν σίγουρα δεν θα σταματήσουν μόνο σε αυτές» σημείωσε άνθρωπος που συνομιλεί καθημερινά μαζί του.

Ο κύριος Καραμανλής παραδέχθηκε ότι υποτίμησε το Βατοπέδι αφού πλέον κατάλαβε και εκείνος ότι έχει γίνει κλασσικό νούμερο επιθεώρησης ακόμα και σε περιοδεύοντες θιάσους της Άπω Ανατολής. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν βρήκε καμία πολιτική ευθύνη στις πράξεις των υπουργών του σχετικά με τις ανταλλαγές καθώς οι άνθρωποι απλά έκαναν ότι τους ζητούσαν οι καλόγεροι. Τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε από κάποιον που έχει μυαλό να το βάλει να δουλέψει λίγο και εκείνος απλά δεν δύναται. Ανέφερε ότι όταν πήραν χαμπάρι οι δικαστικές αρχές για το τι ρεμούλα «παίζεται» η κυβέρνηση του προσπάθησε να δώσει πίσω το νερό της λίμνης στους καλόγερους αλλά εκείνοι δεν το έπιναν με τίποτα.

Κλίνοντας την σύντομη επιστολή του ο κύριος Καραμανλής χωρίς ίχνος τσίπας για τα πεπραγμένα 5 χρόνων εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε από την εξεταστική επιτροπή να μην τολμήσει να τον ενοχλήσει για παρόμοιες βλακείες γιατί αναστατώνεται η όρεξη του.

Με αυτή την επιστολή ο κύριος Καραμανλής επάξια πλέον κατέκτησε μια θέση στο περιθώριο της ιστορίας όπως τόσα λαμπρά στελέχη της επάρατης Δεξιάς. Στην περίπτωση του βέβαια θα υπάρχει πάντα ένας αστερίσκος που θα υποδεικνύει τον πολιτικό εκείνο που έδειξε πλήρη και απόλυτη αδιαφορία για τις ζωές των πολιτών της χώρας που κυβέρνησε αντιστρόφως ανάλογα του συμφέροντος των φίλων που δειπνούσαν μαζί του.

ΣτΣ: Η φωτογραφία ανήκει στο Vanity Fair και θωρείτε sexy(?)