17.8.10

Ο «αόρατος» δικτάτωρ

Θρήνος και σπαραγμός έπεσε πάνω στα κεφάλια των ηρώων της Marvel αλλά και σε νοσταλγούς του χουντικού καθεστώτος καθώς εδέησε να ψοφήσει ο Δημήτριος Ιωαννίδης γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους με το ψευδώνυμο ο «αόρατος δικτάτωρ». O διάσημος Captain America ορκίστηκε στην χρυσαφένια ασπίδα του να μείνει αξούριστος για 40 ημέρες προκαλώντας την μήνιν της συντρόφου του Wonder woman που δεν μπορεί με τίποτα να τη φιλά και να την γδέρνει: « Τι σχέση είχες εσύ με τον σκατόγερο?» φέρεται να τον ρώτησε χωρίς να λάβει απάντηση.

Ο κύριος Ιωαννίδης και το σινάφι του έχουν περάσει στην ιστορία ως οι πιο ηλίθιοι δικτάτορες της ανθρωπότητας καθώς κατά την βασιλεία τους, την επταετία 1967-1974 κατάστρεψαν ολοσχερώς την χώρα. Ανάλογη καταστροφή κράτους έχει να συμβεί στον πλανήτη από την εποχή του Μωησή και την γνωστή ιστορία με τις 10 πληγές. Έτσι αφού τελείωσαν με την Ελλάδα είπαν να καταστρέψουν και άλλες χώρες. Τα κατορθώματα του μέγιστου αυτού ανδρός και της κλίκας του στην Κύπρο είναι εντυπωσιακά: 200 000 Κύπριοι αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στις ελεύθερες περιοχές στα νότια του νησιού με τα την εισβολή της Τουρκίας - 1532 Κύπριοι πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται - χιλιάδες άμαχοι νεκροί. Άνθρωποι που ο καλός δικτάτορας άφησε να πεθάνουν αβοήθητοι κάτω από τα τουρκικά πυρά καθότι ο ίδιος έκλανε μέντες στα κελεύσματα των Αμερικάνων.

Η είδηση του θανάτου του "αόρατου" δικτάτορα έκανε τον γύρω της χώρας βρίσκοντας του Έλληνες στις παραλίες. Κάποιοι φταρνίστηκαν, κάποιοι έξυσαν τα @ρχίδι@ τους άλλα και κάποιοι έκλαψαν βουβά. Οι τελευταίοι ζουν καλά κρυμμένοι στις άνετες ζωές τους και αποφεύγουν να μιλάνε για χούντα προτιμώντας τη λέξη «Επαναστάσις».

Γνωστοί ιεράρχες που ξεκινούσαν την καριέρα τους την εποχή της ανόδου Ιωαννίδη στην εξουσία αυτές της μέρες ζουν ένα δράμα από την τραγική απώλεια.
Πληροφορίες που βρίσκονται στο στάδιο της επιβεβαίωσης εμφανίζουν τον μητροπολίτη Άνθιμο να βράζει στάρι για να τρατάρει καλεσμένους του σε πάρτι προς τιμήν του «αόρατου» δικτάτορα χρησιμοποιώντας το γνωστό δίσκο, όπως έκανε και στο παρελθόν, όταν συναναστρεφόταν τον μακαρίτη και το σινάφι του.

Η κηδεία του «αόρατου» δικτάτορα μάλλον δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη ένεκα της στενότητας κρατικών πόρων. Για τον λόγο αυτό προτείνω να κομποστοποιηθεί το πτώμα του και να γίνει λίπασμα που θα φιλοξενήσουν τα παρτέρια με τις νεραντζιές στο πεζοδρόμιο της πάλε ποτέ ΕΑΤ-ΕΣΑ. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να φανεί και πουθενά χρήσιμος ο μεταστάς.

Έκτακτη είδηση: Ο Spiderman με έκτακτό δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία του Δημήτρη Ιωαννίδη ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Νίκος Μαστοράκης εθεάθησαν να πίνουν καφέ με παξιμάδι στου Zonar’s. Το κονιάκ τους το είχε κερασμένο γνωστός εφοπλιστής.