10.1.10

Κολονοσκόπηση του 2009

Σεπτέμβριος : Εγκεφαλικά επεισόδια παθαίνουν αξιωματούχοι στη Ρηγίλλης. Ο διάσημος gamer Κώστας Καραμανλής προκειμένου να γλιτώσει την δημόσια διαπόμπευση προκηρύσσει εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου. Δύο χρόνια μετά την επανεκλογή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα και έχοντας καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς την χώρα ξεκινάει ανερυθρίαστα την προεκλογική μάχη. Μεγάλες συγκεντρώσεις ανά την χωρά από μουτζαχεντίν και των δύο αιώνιων αντιπάλων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Όποιος προλάβει τον Κύριον είδε σε προσλήψεις στο δημόσιο. Πολιτευτές της δεξιάς υπόσχονται τα πάντα στους πάντες ενώ ο πρωθυπουργός το παίζει σοβαρός κάνοντας κάθε πικραμένο να γελάσει. Μέσα σε μια νύχτα η Αθήνα γεμίζει γιγαντοαφίσες του Κ. Καραμανλή που αν ζούσε ο μακαρίτης ο Μάο και τις έβλεπε θα έσκαγε από τη ζήλια του. Οι Αθηναίοι περπατούν στους δρόμους της πόλης και φασκελώνουν αδιακρίτως. Ο Γιάννης Πρετεντέρης γλύφει δημόσια το μεσαίο δάχτυλο του προσπαθώντας να ανακαλύψει προς τα πού φυσάει ο άνεμος. Τα media της χώρας αλλάζουν το όνομα του Παπανδρέου από Γιωργάκη σε Γιώργο. Οι καναλαρχοεκδότες ψήφισαν.

Στις 21 Σεπτεμβρίου διεξάγεται η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών. Το twitter παίρνει φωτιά. Για δεύτερη φορά από τότε που ξεκίνησα να blogαρω ανακαλύπτω πόσο έξυπνοι άνθρωποι μπορούν και εκφράζονται ελεύθερα ανάβοντας φωτιές στο μυαλό μου. Είμαι ερωτευμένος με τα παιδιά που έχω κάνει follow.

Οκτώβριος : Πρωτομηνιά και οι συνδικαλιστές στο λιμάνι του Πειραιά πιασαν δουλειά. Κηρύσσουν απεργία διαρκείας ενόψει της υλοποίησης της σύμβασης COSCO-ΟΛΠ. Αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην αγορά. Είπαμε οι άνθρωποι είναι ζάμπλουτοι. Αντέχουν.

4 του μήνα και η χώρα ψήφισε. Το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 43,92% και 160 έδρες είναι ο νικητής των εκλογών. Τα στελέχη του γλιτώνουν το έμφραγμα από χαρά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Η ΝΔ λαμβάνει μόλις το 33,48% και 91 έδρες. Τα στελέχη του γλιτώνουν το έμφραγμα από τα χάλια τους γιατί απλά είναι κωλοπετσωμένοι. Ο Κώστας Καραμανλής από το Ζάππειο Μέγαρο αναλαμβάνει την ευθύνη της πανωλεθρίας και ανακοινώνει την παραίτηση του από την ηγεσία της ΝΔ και την κάνει για το σπίτι του πανευτυχής και πεινασμένος. Μερικοί ταλιμπάν της ΟΝΝΕΔ τον συνοδεύουν κατά τη έξοδο του από το μέγαρο μην μπορώντας να κρατήσουν τα τσίσα τους από την συγκίνηση.

To ΠΑΣΟΚ γνώριζε αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο τραγικό είναι το έλλειμμα της χώρας. 5 χρόνια ΝΔ στην εξουσία ήταν αρκετά για να σπάσουμε όλα τα αρνητικά ρεκόρ του πλανήτη. Ο νέος υπουργός οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει από κοινού με το πρόεδρο της Τράπεζας τη Ελλάδος ότι το έλλειμμα είναι 12,5%. Ξεσπούν και οι δυο στα κλάματα. Εμείς έχουμε στερέψει.

Στη Νέα Δημοκρατία διοργανώνεται reality show για την εκλογή του νέου προέδρου. Φιναλίστ είναι η Ντόρα Μπακογιάννη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο Αντώνης Σαμαράς και ο τρελός του χωριού Παναγιώτης Ψωμιάδης. Υπήρχαν και άλλοι επίδοξοι διάδοχοι αλλά κόπηκαν λόγω βλακείας.

Στο λιμάνι η απεργία σταματά. Μεγάλη επιτυχία της νέας κυβέρνησης. Η Λούκα Κατσέλη και ο Γιώργος Ανωμερίτης ξεμάτιασαν τους απεργούς και έλυσαν τα μάγια.

27 Οκτώβρη : 5 μαλακοβιόληδες γαζώνουν με 99 σφαίρες μια ομάδα νεαρών αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής. Τραυματίζονται σοβαρά 2 άτομα. Αυτού του είδους η επίθεση από ηλίθιους δολοφόνους στην χώρα μας ονομάζεται τρομοκρατία

Νοέμβριος : Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πιάνει στο λακριντί την Ντόρα Μπακογιάννη για «φάνε» μαζί τον Σαμαρά. Η Ντόρα του λέει ότι θα τον φάει όλο μόνη της και του ρίχνει πόρτα. Ο ωραίος Δημήτρης τιμώντας τα παντελόνια που φοράει πάει στον Σαμαρά και του προτείνει να τον βοηθήσει να φάει τη Ντόρα. Ο σοφός Αντώνης δεν λέει όχι και οι δύο άντρες ανακοινώνουν την συνεργασία τους για την μάχη της διαδοχής.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανασυντάσσεται και προσπαθεί να βρει αντίβαρο στη δυαρχία των μπουμπουνοκέφαλων. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος εμφανίζεται και της λέει ότι την αγαπά και θέλει να την αρραβωνιαστεί. Η Ντόρα δέχεται. Με την τροπή που έχουν πάρει εναντίον της οι δημοσκοπήσεις η Ντόρα θα δεχόταν να υπογράψει και σύμφωνο συμβίωσης με την Αλέκα Παπαρήγα. Καλός και ο Άρης σκέφτηκε θα πιάσουμε τους σιτεμένους ντιγκιντάγκες και τις πεινασμένες δεξιές. Σε κοινή συνέντευξη τύπου πραγματοποιείται ο λευκός αρραβώνας. Κουφέτα δεν μοιράζονται.

Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά έχουν συνταχθεί όλοι οι βρικόλακες της δεξιάς που μέχρι τότε ζούσαν στα μνήματα τους. Στόχος του περήφανου Αντώνη είναι η δεξιά παράταξη να ξαναγίνει "Επάρατος". Στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκονται όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να φάνε κρατικά χρήματα μέχρι και τα εγγόνια των δισέγγονων τους. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψει την νίκη Σαμαρά που προέβλεψε ο Uri Geller δηλώνει ότι η Ντόρα είναι ερωτική φυσιογνωμία. Τον αρχίζει στις "γρήγορες" η συζυγός του, κυρία Βένη, το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Στις 29 Νοεμβρίου σε μια επεισοδιακή εκλογική αναμέτρηση ο Αντώνης Σαμαράς επικρατεί και εκλέγεται ως ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Η Ντόρα Μπακογιάννη πριν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα αποδέχεται την ήττα της.

Αφρίζει από το κακό του ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τραβάει τα βυζιά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Τον βοηθά ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Δεκέμβριος : Ο μήνας αρχίζει σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ενόψει των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στις 6 του μήνα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και η αστυνομία προχωρεί συνολικά σε 858 προσαγωγές και 168 συλλήψεις ατόμων. Συλλαμβάνονται ακόμα και πολίτες που είχαν βγάλει τα ζωντανά τους για να κάνουν την ανάγκη τους. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη κηρύσσεται persona non grata στο διαδίκτυο και γλιτώνει στο τσακ την επικήρυξη από "δημοκρατικότατους" bloggers. Αν και μερικοί αστυνομικοί έπαιξαν μπόουλινγκ με τους διαδηλωτές για κορύνες και την μοτοσικλέτα τους για μπάλα αποφευχθήκαν εκτεταμένης βίας επεισόδια και καταστροφών σαν αυτά που συνέβησαν πέρσι και κανένας άνθρωπος δεν θέλει να θυμάται.
Στο μαγευτικό Κερατσίνι η αστυνομία έκανε ντου στο χώρο που στεγάζεται η οργάνωση Ρεσάλτο και μπαγλαρώνει αδίκως αρκετά άτομα. Λαμπρή ευκαιρία για ξοφλημένους πολιτευτές της πόλης να λαϊκίσουν μέχρι εμετού στα τηλεοπτικά κανάλια και στο ραδιόφωνο.

Ο διεθνής οίκος ανοχής Standard & Poors υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας γιατί κάποιοι πελάτες του θέλουν να κερδοσκοπήσουν και να ρεφάρουν ζημιές από την διεθνή οικονομική κρίση. Ακολουθούν με την σειρά και άλλοι οίκοι ανοχής προκειμένου να διατηρήσουν υψηλά τον πεσμένο ηθικό και των δικών τους πελατών. Το χρήμα να ρέει και χέστηκαν για τις επιπτώσεις των πράξεων τους.

Η Κύπρος και η διεθνής κοινή γνώμη συγκλονίζεται όταν αποκαλύπτεται η κλοπή της σορού του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου



Το 2009 κλίνει υπέροχα με ένα μπιμπελό του μητροπολιτικού Ναού του Μιλάνο να προσγειώνεται στην μάπα του Silvio Berlusconi. Οι σοβαροί άνθρωποι είναι κατά της βίας. Εγώ που δεν είμαι καθόλου σοβαρός πολύ το χάρηκα που το 2009 κλίνει με αυτόν τον τρόπο αν και πολλοί φίλοι μου είπαν να μην το φωνάζω γιατί δεν είναι σωστό.