8.1.10

Κολονοσκόπηση του 2009

Μάιος : Ο μήνας μπαίνει και τον Κώστα Καραμανλή τον «καταλληλότερο» τον ζώνουν τα φίδια. Συγκεκριμένα γαλάζιες δεντρογαλιές. O Αριστοτέλης Παυλίδης σε μια μνημειώδη αγόρευση του στη Βουλή ανεβάζει την πίεση των βουλευτών της ΝΔ όταν δείχνοντας τους με το δάχτυλο, αναφέρει ότι ο ίδιος είναι τόσο βρώμικος όσο και εκείνοι. Επιπροσθέτως ισχυρίστηκε ότι οι μπίζνες του με τον εφοπλιστή Μανούση ήταν πιο φθηνές από τις αντίστοιχες που έκαναν υπουργοί με την Μονή Βατοπεδίου. Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στα αυτιά του και ζηλεύει ενδόμυχα. Ο περήφανος Τέλης γλιτώνει τον διασυρμό της παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο με διαφορά 5 ψήφων.
Η κυβέρνηση απορρίπτει στην ολομέλεια της Βουλής και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση SIEMENS. Στο καπάκι ο ξετσίπωτος πρωθυπουργός κλείνει νύχτα την Βουλή οδηγώντας σε παραγραφή-βάσει του κανονισμού-όσους Νταβέληδες υπουργοποίησε στην παραπαίουσα κυβέρνηση του. Δικαιολόγησε (!) την πράξη του λέγοντας ότι η χώρα προετοιμαζόταν για την επικείμενες Ευρωεκλογές προκαλώντας σπαστικά γέλια στους δημοσιογράφους και σύγκρυο στους έλληνες πολίτες. Ποτέ ξανά στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού δεν τόλμησε πρωθυπουργός να κάνει κάτι ανάλογο.

24 Μαίου : Η ταινία Κυνόδοντας του Γίωργου Λάνθιμου κερδίζει το βραβείο «Ένα κάποιο βλέμμα» στο Φεστιβάλ των Καννών

25 Μαίου : Δύο χρόνια χωρίς την Αμαλία.

Ιούνιος : Η χώρα ψηφίζει στις Ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει την πρώτη εκλογική του μάχη έπειτα από χρόνια αγρανάπαυσης με ποσοστό 36.65% και 8 έδρες. Ακολουθεί η ΝΔ με 32.29% το ΚΚΕ με 8.35%, το ΛΆΟΣ με 7.15% και το ΣΥΡΙΖΑ με 4.7 %. Μια έδρα κερδίζει τον κόμμα των Οικολόγων Πράσινων με 3.49 % γεγονός που τους επιτρέπει την είσοδο τους για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή.

Στις 12 Ιουνίου εκλογές πραγματοποιούνται και στο Ιράν. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα και προς έκπληξη όλων ο Μαχμούτ Αχμαντινετζαντ επανεκλέγεται. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ευθέως για νοθεία. Οι Ιρανοί πολίτες βγαίνουν στον δρόμο δημιουργώντας μαζικές και ογκωδέστατες διαδηλώσεις που θυμίζουν την κατάσταση που επικρατούσε στο Ιράν λίγο πριν την κατάρρευση του καθεστώς του Σάχη «Θάνατος στον δικτάτορα» το κεντρικό σύνθημα. Μέσω του twitter οι διαδηλωτές ενημερώνουν τον πλανήτη για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους. Η διεθνής κοινή γνώμη συγκλονίζεται από την αγριότητα της πολιτοφυλακής που με εντολή της κυβέρνησης και τις ευλογίες του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη Αγιατολάχ Χαμενεΐ εκτελεί εν ψυχρώ διαδηλωτές. Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η δολοφονία μια Ιρανής κοπέλας της Neda Soltan. Στο youtube το video που δείχνει την άτυχη κοπέλα να αφήνει αιμόφυρτη στο δρόμο την τελευταία της αναπνοή καθώς φίλοι προσπαθούν μάταια να την συνεφέρουν συγκλονίζει τον πλανήτη. Ανακηρύσσεται σύμβολο της λεγόμενης Πράσινης Επανάστασης και οι ιρανοί διαδηλωτές χαλυβδώνονται καθώς είναι πλέον αποφασισμένοι για όλα. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης και με τη βεβαιότητα ότι το καθεστώς είναι αποφασισμένο να σκοτώσει καλεί τους πολίτες να ρίξουν τους τόνους. 100 νεκροί διαδηλωτές ο τραγικός απολογισμός.

Στις 20 Ιουνίου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακροπόλεως και η κυβέρνηση το γιορτάζει. Μοναδική ευκαιρία να οικειοποιηθεί ένα έργο που δεν προσέφερε απολύτως τίποτα για να υλοποιηθεί. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ωραία σύζυγος του ξεναγούν τους καλεσμένους όπως θα έκαναν και στο σπίτι τους δείχνοντας τα βασικά. Το WC και τον μπουφέ. Ο Κώστας Καραμανλής μετά της συζύγου είπαν να πάνε γιατί δεν είχαν και τίποτα καλύτερο να κάνουν. Έστω και έτσι η χώρα για μια και μοναδική στιγμή μετά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αισθάνεται περηφάνια και βγάζει για λίγο την μιζέρια από πάνω της.

Στις 25 Ιουνίου συλλαμβάνεται στο Μόναχο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παρόλο που ο έλληνας ανακριτής για την υπόθεση SIEMENS Ν.Ζαγοριανός έκανε ότι μπορούσε για το αντίθετο. Το βράδυ της ίδιας μέρας πεθαίνει ξαφνικά ο Michael Jacskon προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Ιούλιος : Ο Θεόδωρος Τσουκάτος σε υπόμνημα του στον ανακριτή-για την υπόθεση SIEMENS και το 1 000 000 € που μπήκε κατά δήλωση του στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ- αναφέρει ότι το περήφανο κόμμα του πράσινου ήλιου διατηρεί διπλά βιβλία και δεχόταν χρηματισμούς από πολλούς πάνω από το όριο που προέβλεπε ο νόμος. Από τα σύννεφα έπεσαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που έπεσε από την στρατόσφαιρα καθώς αυτό δέχεται χρηματισμούς μόνο από έναν ζάμπλουτο επιχειρηματία. Το ΠΑΣΟΚ περνά στην αντεπίθεση και δίνει στη δημοσιότητα ένα μπακαλόχαρτο που ονομάζει κατάσταση εσόδων-εξόδων. Η κυβέρνηση πίνει νερό στο όνομα Τσουκάτου ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης σκέπτεται σοβαρά να απονείμει στο πρώην στρατηγό του Κ. Σημίτη το χρυσό κλειδί της πόλης των Αθηνών. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις που ακολουθούν δεν ευνοούν την κυβέρνηση της ΝΔ με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής να προσπαθεί να πνίξει τον πόνο του σε ωκεανούς από παϊδάκια στα κάρβουνα. Το Παγκόσμιο ταμείο της φύσης τον επικηρύσσει.

Η αστυνομία ερευνώντας την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου έπεσε μέσα σε λακκούβα με σκατά μερικά εκ των οποίων ο Κώστας Καραμανλής είχε φροντίσει να τα διορίσει υπουργούς ή υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου δημοσίας τάξης. Αποκαλύπτεται κύκλωμα νονών τη νύχτας που ενώ οι εγκέφαλοι του εκτελούσαν ποινή , ανενόχλητοι διοικούσαν τις «εταιρείες» τους με την αγαστή συνεργασία αρχιφυλάκων που είχαν κονέ με τον υφυπουργό δημοσίας τάξης Χ. Μαρκογιαννάκη και τη σύζυγο του.

Ανατολικά της Εδέμ στον επίγειο παράδεισο που το ΚΚΕ ονομάζει Κίνα ταραχές ξεσπούν στην επαρχία Σίτζιαν μεταξύ των Χάν και της μειονότητας των Ουιγούρων. Μέσα σε μόλις 2 μέρες σφαγιάστηκαν αδιακρίτως 200 άνθρωποι από τον στρατό του καθεστώτος. Τουμπέκι ψιλοκομμένο από τις ηγεσίες των κομμουνιστικών κομμάτων της υφηλίου. Ο σκοπός ήτο ιερός.

Σε φάση πανδημίας εισήρθε η χώρα μας κάνοντας ευτυχισμένο των Δημήτρη Αβραμόπουλο καθώς του δίνεται η δυνατότητα δωρεάν προβολής σε όλα τα μέσα. Ανεβαίνουν κατακόρυφα οι πωλήσεις του καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων Γιαννέτος.

Αύγουστος : Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος απολογείται εις την αλλοδαπήν. Αποκαλύπτεται ότι κατονομάζει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έκαναν μπίζνες μαζί του. Ξαναπέφτει από τα σύννεφα ο ελληνικός λαός που πλέον έχει συνηθίσει το παιχνίδι και δεν του κάνει εντύπωση τίποτα.

Ο θεσμός των πυρκαγιών τηρήθηκε και φέτος. Μια φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Γραμματικού πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατάστρεψε σχεδόν ολόκληρη την βορειοανατολική αττική. Déjà vu παθαίνει ο φαγανός πρωθυπουργός της χώρας Κ. Καραμανλής και σκέφτεται να ξαναμοιράσει χρήματα σε πυροπαθείς και να προκηρύξει άμεσα εκλογές για να τις κερδίσει όπως έκανε δύο χρόνια πριν. Για κακή του τύχη οι υπουργοί και τα περήφανα στελέχη του κόμματος του δεν έχουν αφήσει στα κρατικά ταμεία ούτε μισό τσακιστό ευρώ. Το βράδυ της ίδια μέρας ο Κώστας Καραμανλής βλέπει στον ύπνο του το τέλος της πολιτικής του καριέρας. Το ξημέρωμα τον βρίσκει αγκαλιά με το ψυγείο. Είναι ευτυχισμένος.


ΣτΣ: Την φωτογραφία της Βουλής την βρήκα στο blog greekblock