4.1.10

Κολονοσκόπηση του 2009


Ιανουάριος : Ο νέος χρόνος βρίσκει την Αθήνα κατεστραμμένη στον απόηχο των γεγονότων που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κοινοί δολοφόνοι που θέλουν να τους λέμε τρομοκράτες γαζώνουν με σφαίρες τρείς αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία φύλαξης του Υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια. Τραυματίζεται σοβαρά ένα νεαρός αστυνομικός. Ως γνωστόν οι κοινοί δολοφόνοι προτιμούν εύκολα θύματα νέους του ηλικιακού γκρούπ 20-25 καθώς μεγαλύτεροι σε ηλικία αστυνομικοί δεν το έχουν σε τίποτα να τους μακελέψουν πρώτοι για να περάσει η ώρα τους ευχάριστα.

Ο-για τους τύπους-πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής παρακολουθώντας την κατρακύλα του κόμματος του στις δημοσκοπήσεις χάρηκε και αποφασίζει να λάβει τα μέτρα του. Αλλάζει διαιτολόγιο και από αρνί ξεκινά να τρώει μόνο χοιρινό σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς μαγειρέματος. Στο μεσοδιάστημα κάνει και ένα ανασχηματισμό υφυπουργών μπας και αλλάξει το κλίμα καθώς υπουργοί του διεμήνυσαν ότι αν ανασχηματίσει αυτούς θα τον φάνε στο φούρνο ψητό με πατάτες.
Από την κυβέρνηση φεύγει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης που είναι χορτοφάγος και άκακος. Έχοντας καταστρέψει όσο μπορούσε την οικονομία της χώρας συμφώνησε να δώσει την θέση του στον Γιάννη Παπαθανασίου για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.
Στην κυβέρνηση εισήλθε από σπόντα ο Αντώνης Σαμαράς καθώς δεν υπήρχαν εφεδρείες στο πάγκο της δεξιάς. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παίρνει εγγυήσεις από τον πρωθυπουργό ότι η θυγατέρα του θα τον διαδεχτεί στο θρόνο της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού και στην ορκωμοσία του φοράει μπεϊμπιλίνο για ευνόητους λόγους. Ο τέως υπουργός πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης γδέρνει με κατσαβίδι το πρωθυπουργικό αμάξι.

Απελευθερώθηκε ο εφοπλιστής Π. Παναγόπουλος ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του στις αρχές του μήνα.

Στις 20 Ιανουαρίου ο Μπάρακ Ομπάμα ορκίζεται ως ο 44 πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τέλη Ιανουαρίου προχωρούν στην αναστολή των εθιμοτυπικών απεργιακών κινητοποιήσεων τους οι αγρότες του κάμπου έχοντας εξασφαλίσει την υπόσχεση του συντοπίτη τους υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη ότι θα πάρουν λεφτά να τα φάνε στα μπουζούκια της εθνικής οδού Αθήνων-Λαμίας. Την κίνηση αυτή χαιρετίζουν η Βέρα Λαμπρου η Στέλλα Μπεζεντάκου ο Τέρυ Χρυσός και η Χριστίνα Γαλάνη.

Φεβρουάριος : Η υπόθεση Siemens έχει αρχίσει να βρωμάει απίστευτα κάνοντας πολλούς να δακρύσουν. Άλλοι από την μπόχα, άλλοι από τα γέλια και άλλοι από φόβο. Ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός κάνει ότι μπορεί για να την γλιτώσουν όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο και ψηφίζουν ΝΔ.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος και η MIG εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την αγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας που είναι στο καλάθι με της προσφορές τους κράτους εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση κατουρήθηκε από την χαρά της, μη πιστεύοντας στα σοβαρά ότι βρέθηκε άνθρωπος να αγοράσει αυτό το μπουρδέλο.


Οι αγρότες της Κρήτης ζήλεψαν τους συναδέλφους τους από την Θεσσαλία και θέλουν και αυτοί λεφτά να αγοράσουν καινούρια Porsche Cayenne. Ο διάσημος κουμπάρος μαχαιροβγάλτη και συντοπίτης τους Χρήστος Μαρκογιαννάκης που βρίσκεται στην Κρήτη τους υπόσχετε να τους καλοδεχτεί όταν θα έρθουν για βόλτα στην Αθήνα. Οι αγρότες που ως γνωστόν είναι απλοί και αθώοι άνθρωποι τον πίστεψαν και μπάρκαραν για Πειραιά με τα τρακτέρ τους. Το τι ακολούθησε μόνο στις περιπέτειες του «Τομ και Τζέρυ» έχουμε ξαναδεί. Διμοιρίες ΜΑΤ και ειδικών φρουρών ψέκασαν με χημικά τους ταλαίπωρους Κρητικούς γιατί υπήρχε η πληροφορία ότι έχουν ψείρες. Μερικοί περήφανοι Κρητικοί δεν ήθελαν να ψεκαστούν και έπεσαν οι πρώτες «ψιλές» που εξελίχθησαν σε «μπουκέτα» και «ξανάστροφες». Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης οχυρώθηκε στα υπόγεια του Μαξίμου μέχρι να κάτσει ο κουρνιαχτός και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης απλά εξαφανίστηκε από προσώπου γης προκειμένου να γλιτώσει το τομάρι του. Κρητικός αγρότης υποσχέθηκε on air στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ να κάνει έρωτα στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη όταν ξανακατέβει στην Κρήτη σε όλες της πιθανές στάσεις γεγονός που συγκίνησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη αλλα όχι τον Άρη Πορτοσάλτε.

Την εμφάνιση της κάνει η «Σέχτα Επαναστατών» προκαλώντας πονοκέφαλο στον Πάνο Σόμπολο που δεν μπορεί να προφέρει την ονομασία της σωστά. Στα δελτία ειδήσεων του MEGA που κάνει το νούμερο του επιμένει να την λέει «Σέξτα» προκαλώντας απανωτούς οργασμούς στην Όλγα Τρέμη. Ανεβαίνει κατακόρυφα η θεαματικότητα του δελτίου.

Από τον αερολιμένα Κορυδαλλού αναχωρούν με πτήση charter ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάϊ με προορισμό τα νησιά Πουκέ. Την προηγούμενη φορά που πέταξαν πάλι με πτήση charter από το ίδιο αεροδρόμιο είχαν επισκεφθεί το Μπαλί αλλά δεν είχαν περάσει καθόλου καλά γιατί τους φάνηκε ακριβό. Η κυβέρνηση Καραμανλή σκέπτεται σοβαρά να αναθέσει τη διοίκηση του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην διάσημη Σούλα σύντροφο του Αλκέτ Ριζάϊ.

Τέλος του μήνα το γνωστό τραγούδι του Μάνου Λοίζου και του Πυθαγόρα «Τέλι τέλι τέλι» γίνεται ξανά μεγάλη επιτυχία από τον μοναδικό ερμηνευτή με το σηκωμένο δάχτυλο Αριστοτέλη Παυλίδη. Την νέα διασκευή του άσματος υπογράφει ο εφοπλιστής και στέλεχος της δεξιάς Φώτης Μανούσης. Οι δύο καλλιτέχνες υποσχέθηκαν να οργανώσουν μια και μοναδική συναυλία στον ελληνικό κοινοβούλιο σε λίγους μήνες. Μονομαχία των τηλεοπτικών σταθμών για τα δικαιώματα κάλυψης του γεγονότος. Επικρατεί η ΕΡΤ και το κανάλι της Βουλής.

Θεατρικοί θίασοι της αλλοδαπής κάνουν χρυσές δουλειές σατιρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα. Η εγχώριοι θίασοι το χουν ρίξει στο δράμα γιατί το δράμα στην χώρα μάς είναι η νέα κωμωδία. Είμαστε έτη φωτός μπροστά στα θεατρικά δρώμενα!

Μάρτιος : Ο υπουργός, πλέον, οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι έχει αγαθές προθέσεις και θα αναστήσει την ημιθανή οικονομία της χώρας. Διάσημοι εξορκιστές από το εξωτερικό καθώς και ειδικευμένες ξεματιάστρες καλούνται να συνδράμουν στο δύσκολο αυτό έργο. Αλλά μάταια. Ανακοινώνει την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα για να βγουν οι μίζες πολιτικών του τρέχοντος μηνός. Για τον επόμενο βλέπουμε.

Στη Βουλή έρχεται προς επικύρωση η σύμβαση μεταξύ του ΟΛΠ και της κινεζικής COSCO και αρχίζουν τα όργανα στο μεγάλο λιμάνι. Ζάμπλουτοι λιμενεργάτες που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν από το σπίτι τους ξεσηκώνονται για το δίκαιο τους. Το μαχητικό ΠΑΜΕ είναι στο πλευρό τους. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Η τιμή στο χαβιάρι Beluga δέχεται ισχυρές πιέσεις. Αντίστοιχα η τιμή της μαύρης τρούφας που προτιμούν στο κολατσιό τους οι τιμημένοι λιμενεργάτες πέφτει κατακόρυφα. H σαμπάνια CAIR αντέχει ακόμα.


Τη νύχτα της 23ης Μαρτίου υπογράφεται η συμφωνία εξαγοράς της Ολυμπιακής Αεροπορίας από τον όμιλο Marfin. Ο-για την πλάκα-πρωθυπουργός της χώρας θέλει να ανακοινώσει αμέσως εκλογές. Η σύζυγος του Νατάσα τον πείθει να περιμένει μέχρι να ξημερώσει. Την επομένη εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση Παυλίδη-Μανούση καθώς ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κρίνεται από τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση ο Π. Ζαχαρίου το δεξί και αριστερό χέρι του Αριστοτέλη Παυλίδη. Οι εκλογές αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Απρίλιος : Συνάντηση Ομπάμα – Καραμανλή στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο. Ο-απορίας άξιον πως εκλέχτηκε-πρωθυπουργός της Ελλάδας πήγε στο μπαρ να φάει τυρόπιτες και έπεσε πάνω στον αμερικανό πρόεδρο που έπινε τον καφέ του. Του ζήτησε ένα αυτόγραφο και ο ευγενής Ομπάμα του υπέγραψε στην χαρτοπετσέτα. Η συνάντηση ενίσχυσε το ηγετικό προφίλ του Κώστα Καραμανλή αφού πήρε τα πάνω του και άσκησε βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τύχη όταν σήκωσε λάθος στιγμή το χέρι την ώρα που πραγματοποιούταν η ψηφοφορία. Εντυπωσιασμένοι οι έλληνες αξιωματούχοι.

Σπουδαστής της σχολής του ΟΑΕΔ πυροβόλησε θανάσιμα συμμαθητή του και τραυμάτισε 2 άτομα εργαζόμενους σε παρακείμενη εταιρία λίγο πριν αυτοκτονήσει. Ο «δυτικός πολιτισμός» ήρθε επίσημα και στη χώρα μας


Στο Μεξικό κάνει κρύο. Μια ομάδα από συμπαθή γουρούνια που δεν πρόσεχαν καθόλου κάθονταν στα ρέματα και πούντιασαν. Με απανωτά φτερνίσματα κόλλησαν γρίπη τους μεξικάνους χασάπηδες που τους είχαν άχτι. 20 από αυτούς αποδήμησαν εις Κύριον και άρχισε το τρόμο-πάρτι των γιγάντων τις φαρμακοβιομηχανίας καθώς αντιλήφθηκαν εγκαίρως ότι «χτύπησαν» φλέβα χρυσού. Υστερία ξεκινάει από το ταλαιπωρημένο Μεξικό και απλώνεται μεθοδικά σε ολόκληρη την υφήλιο. Ο απίστευτος έλληνας πρωθυπουργός παρέχει άσυλο στο σπίτι του στα γουρούνια που πρόκειται να καταναλώσει για να τα προστατεύσει από την επιδημία γρίπης.

Δουλειές με φούντες στο προεδρείο της Βουλής. Κατατέθηκε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη. Παράλληλα κατατέθηκε και έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος που αναφέρει ρητώς ότι «δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων» στην υπόθεση των συναλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο. Γουρούνια εθεάσησαν να πετάν αγέρωχα πάνω από το μέγαρο της τράπεζας στην οδό Πανεπιστημίου. «Μα τον μάγο Μέρλιν. Κακό σημάδι αυτό» δήλωσε η νεαρή (!) αστρολόγος Λίτσα Πατέρα.