31.12.09

Η ηλιθιότητα είναι αήττητη

Παράδειγμα # 486

Το Foreign Office παρακολουθεί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο το 1979

[…]O Kαραμανλής πέρασε το πρωινό της πρώτης του μέρας στο Λονδίνο κάνοντας ψώνια. Πήγε στο κατάστημα Σίμπσονς και αγόρασε παπούτσια και στο κατάστημα Mπέρμπερις για ενδύματα. Στη συνέχεια, είδε τον Πεσμαζόγλου για 45 λεπτά και στην αναχώρησή του «πόζαρε» στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους σε στυλ «πριμαντόνας». Tο βράδυ πήγε για δείπνο στο σπίτι της κυρίας Δ. Mακρή. Tη δεύτερη μέρα ο K. Kαραμανλής συναντήθηκε με την κυρία Θάτσερ στην Nτάουνινγκ Στριτ και, μετά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο του δέχθηκε την επίσκεψη του Tζέιμς Kάλαγχαν, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο είδε για 45 λεπτά, ο Kάλαγχαν έκανε σημαντικές δηλώσεις στους Eλληνες δημοσιογράφους, βεβαιώνοντας ότι θα υποστηρίξει την ελληνική ένταξη στην Eυρωπαϊκή Kοινότητα.
O K. Kαραμανλής, πάρα το γεγονός ότι ο ίδιος είναι λιτός και απομονωμένος, όταν βρίσκεται με γυναικεία συντροφιά «ξεπαγώνει» και γίνεται θετικά ευγενικός.[…]

ΣτΣ: Άχρηστοι αυτοί οι Βρετανοί. Δεν έχουν καταγράψει πόσες φόρες έκανε τσίσα ο εθνάρχης κατά την διαμονή του στο Λονδίνο.