16.12.09

Κηδεία με ξένα κόλλυβα


Την Άρτα και τα Γιάννενα έταξε η προηγούμενη κυβέρνηση στους εργαζόμενους του ΟΛΠ προκειμένου να συμφωνήσουν στην πρόωρη συνταξιοδότηση τους. Υπήρξε η σκέψη να παραχωρηθεί και η Καστοριά αλλά πρυτάνευσε η λογική καθώς η περιοχή διαθέτει λίμνη και ίσως να έκαναν ατυχείς συνειρμούς οι έλληνες πολίτες.

Η κυβέρνηση Καραμανλή πιστή στο δόγμα «κηδεία με ξένα κόλλυβα» είχε πολύ μεγάλη πρεμούρα να οριστικοποιήσει επί των ημερών της την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική εταιρία Cosco και έπραξε τα δέοντα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 69 000 000 € θα μοιραστούν 300 εργαζόμενοι στο λιμάνι που μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου που ασχολούνται με την υπόθεση τραβάνε από το πρωί τα βυζιά τους με αποτέλεσμα να έχουν πάθει κράμπες.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος (?) Γιώργος Αυτιάς αυτήν την περίοδο ασχολείται με τον ΟΑΕΔ και το επίδομα αλληλεγγύης αλλά πληροφορίες της τελευταίας στιγμής λένε ότι θα ασχοληθεί και με τις συντάξεις των λιμενεργατών με τον τρόπο που γνωρίζει καλύτερα: Λαϊκίζοντας μέχρι να ματώσει ο ποπός του. Αυτό είναι που φοβάται κιόλας κάθε κυβέρνηση κατά δήλωση του ιδίου που στους δημοσιογραφικούς κύκλους είναι γνωστός και σαν η Αστέρω του ALTER.