3.12.09

Μεταξύ ουρανού και γης


«Οι τρανσέξουαλ και οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Απόστολος Παύλος» δήλωσε ανερυθρίαστα ο καρδινάλιος Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο καρδινάλιος ήταν εντυπωσιακά ενδεδυμένος με ροδί εσάρπα από πασμίνα και λευκά πον-πον συνδυασμένη επίσης με λευκά ταντελωτά σοσόνια καθώς και φούξια καπελίνο. «Ήταν μια οπτασία», δήλωσε συγκλονισμένος γνωστός Έλληνας πολιτικός που κάνει καριέρα στο τσίρκο ΛΆΟΣ.

Η ατυχής δήλωση του καρδινάλιου προκάλεσε αναταράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες καθώς με δελτίο τύπου ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας του Παραδείσου, απόστολος Παύλος, πρώην ψαράς στο επάγγελμα, αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι αυτό το είπε γιατί ο Παράδεισος έχει φρακάρει από ψυχές ανθρώπων που έκαψε άδικα ζωντανούς η πολυεθνική εταιρία Βατικανό ανά τους αιώνες.

Είναι γεγονός ότι ο Θεός σε συνάντηση που είχε με τον απόστολο περιέγραψε με μελανά γράμματα την κίνηση που παρουσιάζει ο κήπος της Εδέμ τελευταία. Συγκεκριμένα είπε ότι τα ουρί του παραδείσου έχουν πάθει αφωνία ενώ τα παγώνια αρνούνται επίμονα να ανοίξουν τα πλουμιστά φτερά τους. Εκτενή αναφορά έκανε και στη βαριά κατάθλιψη που αντιμετωπίζουν οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς έχουν αρχίσει να μαδάν τα φτερά τους. Σε αυστηρό τόνο προειδοποίησε τον απόστολο να λάβει τα μέτρα του γιατί δεν το έχει σε τίποτα να τον στείλει… φαντάζεστε που.

Ο απόστολος Παύλος πήρε πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον Διάολο ζητώντας χώρο στην Κόλαση για τους νέους επισκέπτες. Ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι έχουν φρακάρει τα καζάνια του από παπάδες όλων των ειδών, καθολικούς, ορθόδοξους, μουσουλμάνους κ.ο.κ, αλλά και όλους τους Πάπες από συστάσεως του θεσμού. Το τελευταίο ο Απόστολος Παύλος έκανε πως δεν το άκουσε προσπαθώντας να αποτρέψει αντίδραση των αγορών στη γη όσων αφορά στη διεύρυνση των spread έναντι των ομολόγων της τράπεζας του Βατικανού. Ο Διάολος υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η τιμή της πίσσας στα διεθνή χρηματιστήρια έχει εκτοξευτεί στα ύψη με αποτέλεσμα να ανέβουν και τα κόστη του. Ο απόστολος Παύλος λόγω της θέσης του δεν μπόρεσε να τον γαμοσταυρίσει και αναγκάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του κάτι που πολύ τον στενοχώρησε.

ΣτΣ: Η δήλωση του καρδινάλιου Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν έγινε πρόσφατα σε μια περίοδο που προκαλεί ευθέως την διεθνή κοινή γνώμη. Τον Μάιο του 2009 μια συγκλονιστική υπόθεση τραγικών διαστάσεων ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από έρευνες μιας επιτροπής για την παιδική κακοποίηση στην Ιρλανδία. Οι καθολικοί ιερείς της χώρας με την κάλυψη της Αρχιεπισκοπής(!) βίαζαν, βασάνιζαν και εκμεταλλεύονταν με κάθε δυνατό τρόπο ανήλικα παιδιά, κυρίως αγόρια για ένα χρονικό διάστημα 60 χρόνων(!) Σε αυτή την περίοδο περίπου 35,000 παιδιά αναγκάστηκαν να φιλοξενηθούν σε οργανισμούς που ελέγχει η Καθολική εκκλησία της Ιρλανδίας. 2,000 από αυτά περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την τραγική διαβίωσή τους καθώς και τους εξευτελισμούς-κάθε είδους- που τα υπέβαλαν παιδόφιλοι ιερείς. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ όλα αυτά γίνονταν εν γνώση της Αρχιεπισκοπής η νομική της υπηρεσία έκανα ότι μπορούσε για να «θάψει» τις περιπτώσεις που έβγαιναν στην δημοσιότητα. Πολλοί από τους ιερείς που εμπλέκονται δεν είναι πια εν ζωή έχοντας κατορθώσει να αποφύγουν την οποιαδήποτε τιμωρία για τις πράξεις τους. Όσοι δεν έχουν ψοφήσει ακόμα καλύπτονται πίσω από την νομική ποδιά της Αρχιεπισκοπής πετυχαίνοντας μάλιστα μέχρι στιγμής την αποφυγή της ποινικής δίωξης τους.
Η έρευνα της επιτροπής για την παιδική κακοποίηση έχουν προκαλέσει σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις στην Ιρλανδία. Η υπόθεση μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ο Salvador Dali το 1951 δημιούργησε τοv πίνακα Christ of Saint John of the Cross