2.10.09

Παντομίμα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διακαρναβαλική παντομίμα που οργάνωσε η ομάδα επικοινωνίας του πρωθυπουργού. Ένα υπέροχα λοβοτομημένο κοινό που ονομαζόταν «Ηλιούπολη»-δανεισμένο από το πλατό της νέας εκπομπής της Αννίτας Πάνια «Ζαμανφού»-βοήθησε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να ξεδιπλώσει το αστείρευτο ταλέντο του στο γνωστό παιχνίδι.

Λίγο πριν ξεκινήσει η τηλεοπτική κάλυψη στο κοινό χορηγήθηκε με την μορφή πορτοκαλάδας ισχυρό κατασταλτικό-μυοχαλαρωτικό φάρμακο δια παν ενδεχόμενο για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης σημείωσε ότι αυτό συνέβη καθώς είναι γνωστό ότι οι άρρενες θαυμαστές του πρωθυπουργού μόλις τον αντικρίσουν, του ορμούν καρπαζώνοντας τον, ενώ οι γυναίκες θαυμάστριες γαντζώνονται και κρέμονται από τα μάγουλα του κάνοντας «κούνια-μπέλα» γεγονός που δεν θα βοηθούσε το προφίλ του υπεύθυνα δυσάρεστου(sic) πολιτικού (?) που δοκιμάζει σε αυτές τις εκλογές. Ωστόσο υπήρξαν κάποιες παρενέργειες καθώς κατά την διάρκεια του εγχειρήματος πολύ «ζαμανφουτίστες» είχαν τρελαθεί στη φαγούρα και ξυνόντουσαν αδιακρίτως.

Ο κύριος Καραμανλής κλήθηκε να απαντήσει εξαιρετικά δύσκολες ερωτήσεις που έθεταν άτομα που κατά δήλωση τους κάποτε(?) ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία. Ενδεικτικά αναφέρω τις 5 δυσκολότερες:
- Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό?
- Το πεπόνι σας πέφτει βαρύ το βράδυ?
- Αν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής μαζί με 9 ηγέτες της Ευρώπης δεν μας είχε βάλλει στην ΕΟΚ και έμπαινε η Τουρκία ποια θα ήταν η θέση μας σήμερα?
- Πότε φιλήσατε για πρώτη φορά την Νατάσσα?
- Ο Βαγγέλας Μειμαράκης είναι εμβολιασμένος?

Την ερώτηση με την ΕΟΚ την έκανε ένας ηλικιωμένος κύριος που ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι εργάζονταν σαν μπάτλερ του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωθυπουργός από τις μπούρδες που μοίραζε αφειδώς για απαντήσεις απόρησε και ο ίδιος που δεν του προσγειώθηκε κανένας προβολέας στο κεφάλι από τους χαροκαμένους συντελεστές της παραγωγής που ήταν υποχρεωμένοι να τον ακούν επί δυο ώρες συνέχεια.

Η παντομίμα-συνέντευξη τελείωσε ξαφνικά καθώς κάποιοι από το κοινό άρχισαν να ξερνούν όντας ζαλισμένοι από το άσκοπο και συνεχές πηγαινέλα ενός ανθρώπου που στα μάτια τους κάποτε συμβόλιζε την ελπίδα.