22.10.09

"Δη Πάρτι Ιτσ(!) Οβερ"

Βρυξέλες: Παρά τρίχα γλίτωσε το εγκεφαλικό επεισόδιο ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker όταν ο έλληνας υπουργός οικονομικών του ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα της χωράς μας για το 2009 θα φτάσει το 12,5%. Ο κύριος Juncker τράβηξε τα μαλλιά του και κοπάνισε τρεις φορές το κεφάλι του στο τραπέζι των διαβουλεύσεων όταν θυμήθηκε τις πρόσφατες αγκαλιές του με τον προηγούμενο έλληνα υπουργό.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet περιορίστηκε στο να πιει μονορούφι το καυτό του τσάι στολίζοντας με άψογα γαλλικά τη περήφανη χώρα μας καθώς συνειδητοποίησε επακριβώς τι είδους χόρτο τον τάιζαν πέντε χρόνια τώρα οι Έλληνες.
Οι δύο ισχυροί άνδρες είπαν ότι η Ελλάδα επιτέλους πρέπει μάθει να είναι συνεπής στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Σημείωσαν ότι αν περνούσε από το χέρι τους θα είχαν επικηρύξει μέσω Interpol τους κυρίους Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου, για να τους κρεμάσουν στις Βρυξέλες δια παραδειγματισμό και των υπολοίπων ευρωπαίων μπαγαμπόντηδων δίδοντας μάλιστα και στους καταδότες πλούσια αμοιβή. Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών ρώτησε για τι ύψους αμοιβή γινόταν κουβέντα με το σκεπτικό να ρεφάρει από τη χασούρα της δεξιάς διακυβέρνησης στα οικονομικά. Οι δύο ισχυροί άνδρες επιφυλάχτηκαν να του απαντήσουν στην επόμενη συνάντηση τους.

Ηλεία: Εντωμεταξύ στο εσωτερικό της χώρας ο τυφώνας Ντόρα αναμένεται να πλήξει την περιοχή της Ηλείας καταδικάζοντας στον αφανισμό τη πολύπαθη περιοχή. Ωστόσο η κυρία Μπακογιάννη σε αυτό το ταξίδι μάλλον δεν θα συνοδεύεται από τον πατέρα της δίνοντας έτσι την ελπίδα στους πανικόβλητους κατοίκους ότι οι καταστροφές που θα συμβούν στην περιοχή δεν θα είναι βιβλικές. Ο δήμος Ηλείας έχει μοιράσει αρμαθιές με σκόρδα για να κρεμάσουν οι κάτοικοι στις εισόδους των σπιτιών τους. «Όσοι πυρόπληκτοι δεν έχουν ακόμα σπίτι μπορούν τις περάσουν κολιέ στον λαιμό τους μπας και γλιτώσουν και αυτό το κακό που μας έλαχε» δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου σχετικά.

Μόναχο: € 250 000 διέθεσε ανώνυμος χορηγός στον κύριο Μ. Χριστοφοράκο για να οριστικοποιηθεί η αποφυλάκιση του. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της SIEMENS HELLAS ευθύς αμέσως μετά τα διαδικαστικά επισκέφτηκε την ορθόδοξη εκκλησία στο Βούπερταλ όπου και άναψε μια λαμπάδα στο μπόι του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού εκπληρώνοντας το τάμα που είχε κάνει.


ΣτΣ: Τα υπέροχα αγγλικά του τίτλου είναι η χαριτωμένη (?) ρήση του αγγλοτραφή πρώην προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στις 4/2/2007.