3.10.09

Τελετή Λήξης

Ολοκληρώθηκε επίσημα χθες η προεκλογική περίοδος με την διοργάνωση μιας μεγαλειώδους τελετής λήξης της δεξιάς διακυβέρνησης στον Πεδίον του Άρεως. Ο ακαταλληλότερος πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής ερμήνευσε αποσπάσματα από ομιλίες του καλύπτοντας χρονικά μια ευχάριστη για εκείνον, αλλά δυσάρεστη για όλους τους Έλληνες, 5ετούς κυβερνητικής(?) θητείας.

Η συγκλονιστική σε μέγεθος και παλμό τελετή λήξης δεν θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία αν δεν βοηθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις οι εθελοντές της ΟΝΝΕΔ και οι αγροφύλακες. Οι τελευταίοι μάλιστα παρατώντας τους αγρούς και τα λαγκάδια κυνηγούσαν στα στενά τις πόλης με το δίκαννο ανυποψίαστους πολίτες και τους υποχρέωναν να συμμετέχουν στην τελετή κρατώντας σημαίες της ΟΝΝΕΔ για να κάνουν μπούγιο στις κάμερες.

Νέοι και νέες ΟΝΝΕΔιτες ντυμένοι με ερυθρά T-shirt κολυμπούσαν με άνεση ανάμεσα σε μια γαλάζια λαοθάλασσα τσιμπώντας με καρφίτσες όσους έπιαναν να κοιμούνται ή να τρώνε σουβλάκια κατά την διάρκεια της ομιλίας του δυσάρεστου-πάντα κατά δήλωση του- ηγέτη.

Διακριτική ήταν η παρουσία της Αρχιεπισκοπής καθώς στα εντυπωσιακά πλάνα ένα λάβαρο της ανέμιζε περήφανα θυμίζοντας σε όλους του θεατές ότι η μαλακία ορισμένων απλά δεν έχει όρια. Ο εκπρόσωπος προπαγάνδας της ΝΔ κύριος Γιώργος Κουμουτσάκος -με το όνομα- έσπευσε να δηλώσει ότι η σημαία δεν ήταν της Αρχιεπισκοπής αλλά της ΑΕΚ και χρησιμοποιήθηκε για να σπάσει την μονοτονία του γαλάζιου στα τηλεοπτικά πλάνα.

Την τηλεοπτική κάλυψη της τελετής πραγματοποίησαν συνεργεία της ΥΕΝΕΔ ενώ την μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο γνωστός συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης που κάνει ότι μπορεί ο άνθρωπος για να καταστρέψει το μοναδικό ταλέντο που διαθέτει.

Ο πρωθυπουργός φανερά συγκινημένος από το άσκοπο αυτού του σαματά σε μια αποστροφή της ομιλίας του αφιονίστηκε και άρχισε να ανεβαίνει οκτάβες . Δυστυχώς η φωνή του τον πρόδωσε και έσπασε θυμίζοντας τον μεγάλο μας τραγουδιστή Βασίλη Καρά μετά από τρίωρο πρόγραμμα σε σκυλάδικο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε όταν ένα εκτυφλωτικό φώς θάμπωσε το σύμπαν. «Θαύμα θαύμα» ανέκραξαν πιστοί μουτζαχεντίν της δεξιάς για να διαπιστώσουν λίγο αργότερα ότι ένας εκνευρισμένος Βαγγελας Μειμαράκης έπαιζε με κάτι διακόπτες.

Στην σκηνή ανέβηκαν εντυπωσιασμένα παιδάκια που σε καμία περίπτωση δεν τόλμησαν να πλησιάσουν τον ιδρωμένο ομιλητή. Εκείνος τα πήρε στο κρανίο και με απαράμιλλο στυλ τα κυνηγούσε να τα πιάσει να τα χαϊδέψει.

Στο τέλος η περιοχή της συγκέντρωσης βομβαρδίστηκε με χιλιάδες βεγγαλικά που ταιριάζουν στα ηχητικά Σπανουδάκη θυμίζοντας στους θεατές της εκδήλωσης τον τρόπο που κυβερνούσε 5 χρόνια τώρα ο ταλαιπωρημένος πρωταγωνιστής της βραδιάς: Με σεμνότητα και ταπεινότητα.