5.10.09

Κυνόδοντας

Η συνταξιοδότηση σε μικρή ηλικία είναι όνειρο ζωής για πολλούς Έλληνες αλλά εφικτό μόνο για τους αστυνομικούς και του γόνους της οικογένειας Καραμανλή. Αν πάλι είστε αστυνομικός και σας λένε και Καραμανλή λογικά θα πρέπει να βγείτε στην σύνταξη πριν παραλάβετε την πρώτη στολή από την υπηρεσίας σας.
Ο πρώην ακαταλληλότερος Κώστας Καραμανλής κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Ωστόσο για να γίνει αυτό έπρεπε να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα. Γνήσιος Καραμανλής.

Με μια σπαραχτική ερμηνεία στο Ζάππειο μέγαρο ανακοίνωσε την παραίτηση του από την ηγεσία της ΝΔ σκορπώντας ρίγη χαράς στο πανελλήνιο με εξαίρεση 6 νομούς που τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν να μην έχουν πληγωθεί από την ΝΔ. «Ράισαν τα μάρμαρα από το μεγαλείο του ανδρός» δήλωσε με νόημα στου δημοσιογράφους ο γγ γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης σκορπώντας απλόχερα το γέλιο.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο κύριος Καραμανλής από βαρεμάρα φυσικά την οποία το περιβάλλον του για κάποιον ανεξήγητο λόγο ονομάζει μεγαλείο (βλέπε: Κυνόδοντα). Στο γραφείο της Ρηγίλλης ο πρώην ακαταλληλότερος δέχθηκε έναν έναν τους κορυφαίους υπουργούς και τα στελέχη της παράταξης οι οποίοι και του πρόσφεραν δώρα για να τον ευχαριστήσουν που το πήρε απόφαση να ξεκουμπιστεί.

Πρώτη και καλύτερη η κυρία Μπακογιάννη συνοδευόμενη από το μπουλντόγκ Βαγγέλα Μειμαράκη του έφερε ντολμαδάκια γιαλαντζί που επιμελήθηκε η μητέρα της Μαρίκα αλλά ο κύριος Καραμανλής αρνήθηκε ευγενικά να φάει γιατί νόμιζε ότι ήταν δηλητηριασμένα. Ενώ ο κύριος Μειμαράκης έτριβε συνεχώς την μουσούδα του στα γόνατα του κάτι που παρεξηγήθηκε από διάφορους κακοήθεις.

Ο κύριος Σιούφας με την σειρά κεντράροντας οπτικά την κυρία Μπακογιάννη συνομιλούσε με τον πρώην πρωθυπουργό που αναρωτήθηκε γιατί το κάνει αυτό αλλά κάνεις δεν του είπε ότι ο άνθρωπος είναι απλά αλλήθωρος. Τον ρώτησε ο ίδιος.

Ο κύριος Πάκης Παυλόπουλος σε μια γωνία είχε πλαντάξει στο κλάμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όχι φυσικά για την παραίτηση Καραμανλή αλλά γιατί πρόσφατα είχε δηλώσει δημοσίως ότι με την αποχώρηση του μεγάλου ηγέτη από την ΝΔ θα αποχωρήσει και ο ίδιος.

Η grand damme Funny Πάλλη Πετραλιά δώρισε στον κ. Καραμανλή μια ομπρέλα θαλάσσης και του επεσήμανε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν την χρησιμοποιήσει για να μην του μπει στο μάτι.

Το κλίμα ήταν βαρύ καθώς έκλαιγαν όλοι μαζί. Άλλοι από χαρά. Άλλοι από λύπη. Ο κ. Καραμανλής έδωσε εντολή με μια καρπαζιά στο παιδί για όλες τις δουλείες που έχει μαζέψει στο γραφείο του-τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου-να πάει να του πάρει μυξομάντιλα. Ο τελευταίος επέστρεψε με κάτι κωλόχαρτα diana γιατί ο περιπτεράς δεν είχε χαρτομάντιλα όπως είπε. Την κατάσταση έσωσε ο κύριος Σουφλιάς που την στιγμή εκείνη έμπαινε στην αίθουσα. «Δεν πειράζει και αυτά θα μας χρειαστούν» δήλωσε με νόημα

ΣτΣ: Την ώρα που έγραφα αυτές οι γραμμές ανακοινώθηκε η παραίτηση του πρωθυπουργού ΠΕΧΩΔΕ από όλα τα αξιώματα που κατέχει καθώς και της βουλευτικής του έδρας. Με αυτή την κίνηση ο κύριος Γιώργος Σουφλιάς γλίτωσε την πίσσα και τα πούπουλα ενδεχόμενος και τον ανασκολοπισμό από πιστούς ταλιμπάν της δεξιάς που από όπου και να τους πιάσεις μολύνεσαι. Για την ιστορία αναφέρω μερικούς από αυτούς για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται: Πάνος Καμένος, Βασίλης Μιχαλιολάκος, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο μεν πρώτος μνημονευόταν συνεχώς στις τηλεφωνικές ομιλίες των βαρυποινιτών Βλαστού-Τρομπούκη. Ο δεύτερος επισκέπτονταν με πολυμελή κουστωδία πεντάστερα ξενοδοχεία εις την αλλοδαπήν στην υγεία των κορόιδων-όπου κορόιδα βάλτε εμάς-σε σημείο να σχολιάζεται αρνητικά η πολυέξοδη παρουσία του ακόμα και από Ευρωπαίους ομολόγους του. Ο τρίτος έχει κηρύξει τον «ανένδοτο» στην χλωρίδα της πρωτεύουσας καθώς και σε όσους πολίτες δεν υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό.
Έναν πολιτικό πιστό-θα τολμούσα να πω-στις αρχές του, είχε αυτή η παράταξη και του έβγαλαν τα μάτια. Ίσως η Ντόρα να τους αξίζει τελικά.