20.10.09

Οι αγγελοκρουσμένοι

Για να εκλέξει πρωθυπουργό η χώρα χρειάστηκε ένας μήνας. Για να εκλέξει αρχηγό η ΝΔ χρειάζονται τουλάχιστον δύο. Σε αυτό το λογικό συμπέρασμα κατέληξαν σε πρώτη φάση οι τέσσερις δελφίνοι (sic) του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ οι πολιτευτές της εξασκήθηκαν στην ρίψη στιλέτων στις πλάτες ανυποψίαστων συναδέλφων τους κατά την προσφιλή τους συνήθεια μετά από εκλογική πανωλεθρία.

Πανηγυρική ήταν η εμφάνιση του κυρίου Κώστα Καραμανλή που τους υπενθύμισε ότι εκείνος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την καταστροφή που έφερε στο κόμμα με αποτέλεσμα να κάνει πολλά στομάχια να γυρίσουν ανάποδα. Τώρα που δεν θα βρίσκεται ούτε καν στην αντιπολίτευση επικεφαλής, θυμήθηκε να φορέσει την μάσκα της συναίνεσης και ζήτησε από όλους να βοηθήσουν την νέα κυβέρνηση στο έργο της. Οι ατάκες περί «αρχιερέα της διαπλοκής» και «τραβεστί οικονομία» που στόλιζε τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και την πολιτική του όταν του ασκούσε χάριν του λόγου αντιπολίτευση ήταν απλά νεανικές τρέλες ενός κακομαθημένου τεμπελχανά.

Σειρά στο βήμα πήραν οι τέσσερις φιναλίστ με αλφαβητική σειρά-ακόμα και για αυτό μαλλιοτραβήχτηκαν- για την προεδρία του κόμματος.

Ο Δ. Αβραμόπουλος υποσχέθηκε να ελαφρύνει τον διάκοσμο στο γραφείο του για να γίνει πιο minimal ο χώρος καθώς στοχεύει να επαναφέρει το κόμμα στον μεσαίο χώρο που υπάρχουν πολύ νεόπλουτοι που δεν τους αρέσει το baroque στυλ του. Επίσης υπενθύμισε για τρισχιλιοστή φορά ότι πρώτος εκείνος είπε να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση λες και αυτό απασχολεί κανένα πολίτη. Ο κύριος Αβραμόπουλος επιμελώς δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του καμπόσα χρόνια πριν περί ολοκλήρωσης του ιστορικού και βιολογικού κύκλου της ΝΔ. Άλλωστε δεν είναι ώρα για τρέλες. Υποσχέθηκε ότι θα κόψει τις πολλές παπαρδέλες στα κανάλια και αν τον εκλέξουν αρχηγό της ΝΔ οι κυρίες θα έχουν δωρεάν κούρεμα-χτένισμα- φιξάρισμα κάθε Τετάρτη στου Ζάρμπαλη ενώ οι κύριοι θα αποκτήσουν απλά την συμπάθεια του. Κλίνοντας την ομιλία του ο κύριος Αβραμόπουλος είπε όπως γονάτισε οικονομικά κάθε υπουργείο, δήμο, ή κόμμα που διοίκησε το ίδιο θα πράξει και με την ΝΔ αλλά θα το κάνει με στυλ

Στο βήμα τον ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιαννη σκουπίζοντας το μικρόφωνο από τα σάλια του προηγούμενου ομιλητή κάτι που ξεκούφανε το κοινό και έκαναν αμέσως ησυχία. Κάποιοι θαρραλέοι μάλιστα άρχισαν να σταυροκοπιούνται φτύνοντας τον κόρφο τους αλλά ο Τζέρυ Γιακουμάτος σε ένα μπλοκάκι σημείωνε τα ονόματα τους. Η κυρία Μπακογιάννη ξεκίνησε την ομιλία της υπενθυμίζοντας σε όλους ποιανού κόρη είναι κάτι που σκόρπισε ρίγη ανατριχίλας στο κοινό. Δήλωσε σίγουρη για την εκλογή της καθώς η εταιρία δημοσίων σχέσεων που την είχε αναλάβει γνωστή και ως Υπουργείο Εξωτερικών, βοήθησε στις γνωριμίες της και στην ανάπτυξη των μηχανισμών της στα media. Έκανε ένα πλήρη απολογισμό
20 δευτερόλεπτων στο ανύπαρκτο πολιτικό της έργο και ανέπτυξε τις κατάρες που θα ρίξει στην νέα κυβέρνηση αλλά και σε όσους δεν την ψηφίσουν για την αρχηγία του κόμματος. Τόνισε ότι πρώτη αυτή απείλησε με αφαλοκόψιμο όσους δεν την υποστηρίξουν και αυτό θα πρέπει να το θυμούνται άπαντες.

Στο βήμα και σε απόσταση ασφαλείας από την προηγούμενη ομιλήτρια ανέβηκε ο Βασιλάκης Καΐλας της πολιτικής ο κύριος Αντώνης Σαμαράς. Η ανεκδιήγητη φράντζα του τράβηξε τη προσοχή του κοινού και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι και ο λόγος που ο γνωστός συνονόματος του κομμωτής Τρύφων Σαμαράς σκέπτεται ακόμα και να αυτοπυρποληθεί. Ο κύριος Σαμαράς (σ.σ. ο πολιτικός μην μπερδεύεστε) ευχαρίστησε τον κύριο Καραμανλή που τον έβγαλε από την μούχλα για να χτυπήσει τους Μητσοτάκηδες και δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να το επιτύχει. Δήλωσε ότι οι πληγωμένοι νεοδημοκράτες πρέπει να έχουν ψηλά όλα τα κεφάλια τους αλλά να παίρνουν πάντα προφυλάξεις γιατί σέρνονται και αρρώστιες. Κλίνοντας την ομιλία του υπενθύμισε ότι όταν ήταν πιο νέος τα είχε φτιάξει και με την Άννα Βίσση σε μια προσπάθεια να κάνει ένα άνοιγμα και στην νεολαία του κόμματος.

Στο τέλος της ομιλίας υπήρχε μπουφέ με καφέ και παξιμάδι.