7.9.09

Αυτόχειρας παρθένος (μέρος Α)

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του έθνους που ξεκίνησαν με την κήρυξη των εκλογών από τον ακαταλληλότερο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή την ιστορική ημέρα της 3ης Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η ιλαροτραγωδία «Αυτόχειρας παρθένος» με πρωταγωνιστή τον μεγάλο μας κωμικό στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ. Ο πρωταγωνιστής αποθεώθηκε καταχειροκροτούμενος από ένα πανικόβλητο κοινό δημοσίων λειτουργών που ετοιμάζουν τα χαρτιά τους για το ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Η επιτυχημένη παράσταση έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια από τους παρευρισκομένους. Δεν έλειψαν όμως και ορισμένα φάσκελα κυρίως από την μεριά σκαφάτων πρώην υπουργών και λοιπών βαριδίων για την κυβερνώσα (χάριν του λόγου) παράταξη. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη δεν φασκέλωσε κανέναν. Κάτι μύγες έδιωχνε που την περιτριγύριζαν ύποπτα.

Ο μεγάλος μας κωμικός στην παράσταση αυτή ερμήνευσε έναν ρόλο που ήδη συζητείτε διεθνώς. Η αισθαντική ερμηνεία σε συνδυασμό με το παροιμιώδη χιούμορ του έριξε αισθητά την θερμοκρασία στην αίθουσα γεγονός που ανάγκασε τους διοργανωτές της έκθεσης να ανάψουν τα καλοριφέρ για να μην ξεπαγιάσει το κοινό.

Στην συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα την επομένη της παράστασης ο κύριος Καραμανλής ξεδίπλωσε την στρατηγική του ενόψει των εκλογών αφήνοντας να εννοηθεί ότι περιλαμβάνει σειρά θεαματικών κινήσεων που θα προκαλέσουν συζητήσεις και θα επηρεάσουν θετικά για την ΝΔ το κλίμα. Πληροφορίες που βρίσκονται στο στάδιο της επιβεβαίωσης φέρουν τον κύριο Καραμανλή να επιλεγεί αστραφτερά ενδύματα για τις προεκλογικές του ομιλίες με πούλιες και παγιέτες στοχεύοντας σε πιο light ψηφοφόρους. Η κίνηση αυτή κρίνεται σκόπιμη σαν απάντηση στο Οbama dress code που φέρεται να ακολουθεί ο βασικός του αντίπαλος Γιώργος Παπανδρέου. Ο μεγάλος μας κωμικός δεν θα διστάσει να κάνει την τομή και να εμφανιστεί ακόμα και με ράσο με φαντεζί καλυμμαύκι, για να ανακόψει τις διαρροές δεξιών ψηφοφόρων προς το ΛΆΟΣ. Στο πέτο του δε, θα έχει πάντα καρφιτσομένο τον αριθμό ΑΜΚΑ που πρόσφατα απέκτησε για να κλίσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν οτι δεν έχει εργαστεί ποτέ, μα ποτέ στην ζωή του.

Στις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις κατά την διάρκεια της ομιλίας του θα πραγματοποιεί ακροβατικά νούμερα χωρίς προστατευτικό δίχτυ και θα καταπίνει γιαταγάνια αλλά και σουβλιά με φωτιές σε μια προσπάθεια να δείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν έγινε πρωθυπουργός εξαιτίας μόνο του ονοματός του. Κυβερνητική πηγή ενημερώνει ότι σε αυτές τις συγκεντρώσεις ο κύριος Καραμανλής θα συνοδεύεται από τα διεθνούς φήμης μπαλέτα Folies Bergère που πραγματοποιούν το μεγάλο τους come back.

Μοναδικό μελανό σημείο του χαρωπού Σαββατοκύριακου είναι η πορεία διαμαρτυρίας του Γιάννη και της Αννούλας Φλωρινιώτη με την υποστήριξη από το Γωγουλίνι έξω από το Βελλίδειο Ιδρυμα. Οι γνωστοί καλλιτέχνες εναντιωθήκαν στην επιλογή των μπαλέτων από την αλλοδαπή και υπερθεμάτισαν υπέρ της δικής τους πρότασης να συνοδευόσουν με το μπαλέτο τους τον πρωθυπουργό στις προεκλογικές του ομιλίες.

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί φέρουν το κολοσσό Disney μετά την εξαγορά της εταιρείας Marvel να έχει καταθέσει δελεαστική προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του προεκλογικού αγώνα της κυβερνώσας (σ.σ. είπαμε χάριν του λόγου) παράταξης.