26.8.09

Όλα στα κάρβουνα

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώνεται η πύρινη προεκλογική καταστροφή που είχε πλήξει κυρίως την Αττική. «Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να μην αφήσουμε άκαυτο ούτε κολυμπηθρόξυλο» δήλωσε περήφανα και ελαφρά συνοφρυωμένος (sic) ο υπουργός Εσωτερικών Πάκης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επόμενο βήμα είναι να ανακοινώσει ο πρώην καταλληλότερος το ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων και να ορίσει ημερομηνία εκλογών όπως επιβάλλει το έθιμο. Ταυτόχρονα κυβερνητική πηγή που διατηρεί την ανωνυμία της ομολογεί ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα καθώς το μόνο που έχει μείνει άκαυτο είναι ο εθνικός κήπος και οι νεραντζιές του Μαξίμου. «Ο κίνδυνος εμπρησμού των συγκεκριμένων σημείων είναι μεγάλος αν σκεφτείτε τα μποφόρ που πνέουν εντός και πέριξ του μεγάρου» σημείωσε με νόημα.

Τη σκυτάλη στις κάμερες πήρε ο αξιαγάπητος γενικός γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης κάνοντας δηλώσεις τοποθετώντας για κάποιο ανεξήγητο λόγο τους αντίχειρες κάτω από τις μασχάλες του «Είμαστε πρώτο θέμα ειδήσεων σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη. Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό» ανέφερε. Στο σημείο αυτό οι δημοσιογράφοι αληλλομύρισαν τα χνώτα τους να σιγουρευτούν ότι είναι ξεμέθυστοι.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπερθεμάτισε θετικά των πυρκαγιών λέγοντας ότι τόσα κάρβουνα η χωρά ανέξοδα κιόλας ποτέ δεν είχε αποκτήσει κάτι που θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να ρίξει τα κόστη στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η κερδοφορία των χασαποταβερνών που σαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. «Φτηνότερη πρώτη υλη για τους κάπελες της χώρας ήτο προεκλογική μας δέσμευση» υπενθύμισε σκορπώντας ρίγη χαράς και γέλιου στους δύστυχους δημοσιογράφους.
«Αυτό που ανεχόμαστε είναι απάνθρωπο» ακούστηκε να φωνάζει η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή από την γαλαρία αλλά το κοινό την "καπέλωσε" καθώς ζητούσε να ακουστούν και άλλες μπούρδες από κυβερνητικά χείλη.

Σειρά στην ενημέρωση είχε ο ζεν πρεμιέ Ευάγγελος Αντώναρος ο οποίος ρώτησε τους δημοσιογράφους που έχει πάρει φωτιά και έχει γίνει τόσος ντόρος τέλος πάντων. Οι τελευταίοι κεραυνοβολήθηκαν από τη φρίκη της άγνοιας του αλλά από την γαλαρία πάλι η κυρία Χριστίνα Κοραή ακούστηκε να λέει παίρνοντας τη ρεβάνς «Γυρεύοντας πηγαίνατε ζώα»

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου αποφάσισε τη Κυριακή να πάει να φάει σαν άνθρωπος σε μια ταβερνίτσα. Με την ευκαιρία δοκίμασε και την καινούρια εντούρο μηχανή του που οδηγούσε-φυσικά- ο σοφέρ του. Ο δρόμος τους έβγαλε στη Σταμάτα και είπαν να πάνε για μπριζολάκια στον «Πιπινιό» όταν τα σχέδια τους χάλασε η πύρινη λαίλαπα. «Γαμώ την τύχη μου την οικονόμα!» φέρεται να ανέκραξε συγχυσμένος ο νηστικός τσάρος της οικονομίας.

Ο πρώην καταλληλότερος στην φετινές πυρκαγιές απέφυγε να φορέσει αμπέχονο καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι την προπέρσινη του εμφάνιση ακόμα την σχολιάζουν με επιτυχία θίασοι σε θέατρα της Άπω Ανατολής. Αντ’ αυτού προτίμησε να πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές κάνοντας ότι μπορούσε για να εμποδίσει τα πυροσβεστικά μέσα να πραγματοποιήσουν το έργο της κατάσβεσης.

Στους σχεδιασμούς του Μαξίμου ήταν αντί για ελικόπτερο ο πρωθυπουργός να πετάξει με ιπτάμενο δίσκο σε μια προσπάθεια να στρέψουν την κοινή γνώμη μακριά από τα πύρινα μέτωπα αλλά η ιδέα αυτή κρίθηκε εξόχως δαπανηρή.

Ο Βαγγέλας Μειμαράκης συνέστησε ψυχραιμία υπενθυμίζοντας ότι εκλογές είναι προ των πυλών και οι ιπτάμενοι δίσκοι θα χρειαστούν για την φυγή τους από τον πλανήτη, όταν θα βγουν τα αποτελέσματα.

ΣτΣ: Η φωτογραφία ανήκει στο Reuters και την βρήκα στην ιστοσελίδα stuff.co.nz