5.8.09

Το αγόρι και το άλογο

Άγκυρα: Ημίγυμνος καβάλα σε ένα άλογο θα επισκεφθεί τον τούρκο ομόλογο του ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν ενδεδυμένος χανούμισσα θα σαλτάρει πάνω στο άλογο του υψηλού καλεσμένου του και θα αναχωρήσουν για το κατάλυμα του. Μεταξύ … άλλων, θα κουβεντιάσουν και για το θέμα που έχει προκύψει με τον αγωγό πετρελαίου Nabucco που πλήττει ταμάλα τα συμφέροντα της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο με έκτακτη ανακοίνωση του καθησύχασε τους Τούρκους πολίτες ενημερώνοντας τους ότι ο κύριος Πούτιν κατά την διάρκεια των προσωπικών επαφών του χρησιμοποιεί πάντα προφυλακτικό.

Λ' Ακουιλα: Με την συνοδεία αρχιτεκτόνων αρχαιολόγων και ειδικών συνεργείων ανακατασκευών διατηρητέων μνημείων ξεκίνησε τις διακοπές του το γνωστό τζόβενο και πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi. Φανερά καταβεβλημένος θα ανακαινιστεί πλήρως και θα χρωματιστεί με νέας γενιάς βελατούρα γιατί η παλαιότερη που χρησιμοποιούσε ξέβαφε όταν ίδρωνε. Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί λένε ότι το Viagra από δω και στο εξής θα του χορηγείτε σε υπόθετο πριν από κάθε γεύμα για την διατήρηση του μύθου του σαν μηχανή του sex.

Τεχεράνη: Αλλαγές στο πρωτόκολλο έγιναν κατά την διάρκεια της επίσημης ευλογίας(!) του αγιοτολάχ Χαμενεΐ προς την μούσα των Dolce & Gabbanna και πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ για την νίκη(?) του στις πρόσφατες αμφιλεγόμενες εκλογές με τους 30 νεκρούς Ιρανούς. Ο κύριος Χαμενεΐ δεν επέτρεψε στον κύριο Αχμεντινετζάντ να του φιλήσει το χέρι . Αντ’ αυτού τον υποχρέωσε να του φιλήσει τον κώλο για να τον ευχαριστήσει για την βοήθεια που του προσέφερε απλόχερα στην αμφιλεγόμενη εκλογή του.

Αθήνα: Έκλασε μέντες ο πρόεδρος του Νέου Μουσείου της Ακροπόλεως κύριος Δημήτρης Παντερμαλής εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε η σπουδή του να εκπληρώσει προσταγές της υπεραγίας υμών Ιεράς Συνόδου και να λογοκρίνει φιλμ που προβάλλονταν η ιστορία του Παρθενώνα. Το φιλμ κατόπιν, συνεννοήσεως του κ. Παντερμαλή με έναν από τους δημιουργούς-τον διάσημο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, θα προβάλλεται απο δω και στο εξής χωρίς λογοκρισία. Στο να αεριστεί με μέντες ο διάσημος αρχαιολόγος βοήθησε τόσο η στάση του κυρίου Γαβρά όσο και το γεγονός ότι το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (η μόνη ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Ανταλλαγής Πληροφοριών για την Ελευθερία της Εκφρασης) προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη. Οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΕ Π. Δημητράς και Β. Σωτηρόπουλος κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενοι το συνταγματικό δικαίωμά τους ως επισκέπτες του μουσείου, στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στο έργο του γνωστού σκηνοθέτη που προβάλλεται στους δύο χώρους προβολών του Μουσείου Ακρόπολης.

Ραφήνα: Ολοκληρώθηκε μόλις προχθές η πενταετή άδεια διακοπών του πρώην καταλληλότερου πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Εργαζόμενος για δύο μέρες επί δύο ολόκληρες ώρες καθ’ εκάστη με τα διαλειμματα, παρουσίασε συμπτώματα κοπώσεως. Από το μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε ότι θα ξαναφύγει για διακοπές μόλις τελειώσουν οι νέοι αρμόδιοι σεναριογράφοι την συγγραφή του μαχητικού ρόλου που θα ερμηνεύσει στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σημειώνω ότι οι περσινοί σεναριογράφοι απολύθηκαν.

ΣτΣ: Την φωτογραφία την βρήκα στην ιστοσελίδα των Times