27.7.09

Holy Shit

Περήφανοι ως έθνος μας έκανε να αισθανθούμε η καλή μας κυβέρνηση. Ακολουθώντας τα παραδείγματα άλλων, επίσης δημοκρατικών κυβερνήσεων, όπως της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, λογόκρινε ένα φιλμ του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά επειδή θεώρησε ότι θίγονταν ο ισχυρότερος ίσως εκ των χορηγών της.
Στο επίμαχο φιλμάκι ο γνωστός σκηνοθέτης απεικονίζει την ιστορία του Παρθενώνα και σε ένα μικρό κομμάτι 12 δευτερολέπτων φαίνονται ρασοφόροι-άγιοι άνθρωποι- να χρησιμοποιούν σφυριά καταστρέφοντας το μνημείο.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου σκανδαλίστηκαν που παρουσιάζεται απροκάλυπτα η αλήθεια στο λαό και απαίτησαν από την κυβέρνηση το ψαλίδισμα του συγκεκριμένου πλάνου. Πανικόβλητοι ένεκα των τραγικών δημοσκοπήσεων οι κυβερνητικοί αφού γονάτισαν δηλώνοντας απόλυτη υποταγή στους σεπτούς μας ιεράρχες αυτό-μαστιγώθηκαν με φραγγέλια και μετά το απαραίτητο μάτωμα στην πλάτη τους έδωσαν εντολή στον νεόκοπο υπάλληλο της κυβέρνησης Δ. Παντερμαλή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες λογοκρισίας.
Ο υπουργός Πολιτισμού Αντωνάκης Σαμαράς μάλιστα, έφαγε και μερικές ξυλιές στα πισινά από τον γνωστό ιεράρχη Σουλτάνα για να μάθει στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικός όταν προκύπτουν τέτοια ακανθώδη( sic) ζητήματα.

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι όλα τα μνημεία της αρχαιότητας λειτούργησαν σαν εκκλησίες του χριστιανισμού γιατί πολύ απλά έπρεπε να εξαλειφτεί κάθε τι που θύμιζε την παλαιά θρησκεία αφού αγοράσαμε νέα με καλύτερες προδιαγραφές και περισσότερες εξουσίες για τους κυβερνόντες. Από την καταστροφή δεν την γλίτωσε ούτε ο Παρθενώνας και στο εσωτερικό του φιλοξένησε χριστιανική εκκλησία. Οι σεπτοί μας ιεράρχες άλλωστε μόνο για το καλό τους γούστο στην αρχιτεκτονική δεν φημίζονται.

«Το γεγονός ότι ο ιερός Βράχος δεν είναι παραθαλάσσιος τον γλίτωσε από βέβαιο αφανισμό. Σκοπός μας ήταν να γίνει saouna για τους μητροπολίτες» δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.
Κυβερνητική πηγή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της επίσης τόνισε : «Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή δεν είχαν ανακαλυφθεί τα string και οι δονητές για να ξελεγράρουν οι άγιοι ρασοφόροι με τραγικά αποτελέσματα για τα μνημεία της αρχαιότητος. Ας ήμαστε λίγο επιεικής στην κριτική μας»

Την ίδια ευαισθησία περί σκανδαλισμού δεν έδειξαν οι σεπτοί μας ιεράρχες όταν προβαλλόταν στις αίθουσες η αισθησιακή ταινία – κοινώς τσόντα- χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Σκύψε ευλογημένη» που έχουν κατοχυρωμένο το copyright της φράσης.
Πρώην χωροφύλαξ την περίοδο της χούντας και νυν μητροπολίτης (όνομα δεν είναι κομψό να αναφέρω) δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτό συνέβη διότι πολύ ιεράρχες ονειρεύονταν τον ρόλο της «ευλογημένης» στο πλευρό του προικισμένου μας ηθοποιού Κώστα Γκουσγκούνη.