6.7.09

Ψιλά γράμματα

Τα «ψιλά γράμματα» συνήθως δεν τα διαβάζουμε στις εφημερίδες, όπως δεν τα διαβάζουμε και σε διάφορα έγγραφα που υπογράφουμε στις διάφορες συναλλαγές στη καθημερινότητα μας. Τα αποτελέσματα στην μεν πρώτη περίπτωση είναι η άγνοια στην δε δεύτερη «τρέχα-γύρευε και πλήρωνε».
Αποφάσισα να καταγράψω μερικά ενδιαφέροντα, κατά την κρίση μου, κομμάτια από το χθεσινό κυριακάτικο φύλλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έτσι για να σπάσουμε πλάκα ή να κλάψουμε. Για πλάκα.


Το έγκλημα βασιλεύει στα Ζωνιανά
Τρεις αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοποτάμου δέχθηκαν νέα επίθεση από οπλισμένους κατοίκους (ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη)

"Μετά το περιστατικό, οι τρεις αστυνομικοί ενημέρωσαν τον διοικητή τους καθώς και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ανωγείων για το συμβάν. Οπως όμως καταγγέλλεται στην «Κ», στην πρώτη τους κατάθεση το βράδυ της ίδιας ημέρας (18 Ιουνίου) οι αστυνομικοί δέχθηκαν «συμβουλές» και «παροτρύνσεις» να μην αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν από τους χωριανούς, κυρίως όμως ότι απειλήθηκαν με όπλα."


(ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη)

"Ο αποκαλούμενος «διαπραγματευτής» των απαγωγέων, ο άνδρας με την κρητική προφορά που συνομιλούσε με την σύζυγο του εφοπλιστή, είναι ο Απόστολος Πετράκης. Συνελήφθη τη νύχτα της Πέμπτης σε νυχτερινό κέντρο της παραλιακής όπου φέρεται να βρισκόταν μαζί με γόνους επιχειρηματιών, οι οποίοι ωστόσο δεν εμπλέκονται στην υπόθεση."


Νίκη Κεντροδεξιάς προβλέπουν για τη Βουλγαρία
Δύσκολα όμως θα σχηματισθεί κυβέρνηση

(ρεπορτάζ του AFP και του Reuters)

"Ενα άλλο φαινόμενο είναι ο αριθμός των ύποπτων εγκληματιών που έχουν θέσει υποψηφιότητα για βουλευτές. Μερικοί από αυτούς ήδη δικάζονται... Εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία περί ασυλίας, που αυτομάτως οδηγεί στην αναστολή της ακροαματικής διαδικασίας, εάν ο κατηγορούμενος καταγραφεί ως πολιτικός υποψήφιος –αναστολή που ισχύει έως τη λήξη της θητείας σε περίπτωση εκλογής– ορισμένοι επιχειρηματίες με σκοτεινές δραστηριότητες διεκδικούν βουλευτική έδρα. Μεταξύ αυτών, οι διαβόητοι αδελφοί Γκάλεφ. "

ΣτΣ: Από όλα αυτά τα τυχαία παραδείγματα που διαβάσετε δεν θα τολμούσε κανένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων να αναφέρει. Επειδή είμαι κακοήθης απλά το σημείωνω.