23.7.09

Η ανάσταση του Αναστάση

Σοκ προκάλεσε στην πολιτική σκηνή του τόπου η ανάσταση του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα. Το θαύμα διαπίστωσε η κυρία επί των τιμών του όταν άνοιξε εχθές το πρωί τα παράθυρα και τράβηξε τις γρίλιες για να αεριστεί λίγο ο χώρος στο γραφείο του υπουργού που φιλοξενείτε στο μαυσωλείο Πειραιώς και στεγάζεται το υπουργείο Ναυτιλίας. Η έντρομη γυναίκα διαπίστωσε ότι ο μεγάλος πολιτικός ανήρ εξέρχετο της χειμερίας νάρκης του λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο καθώς κούνησε αμυδρά το αριστερό του βλέφαρο. Ξεσπώντας σε λυγμούς άρχισε να τρέχει και να φωνάζει στους διαδρόμους «Θαύμα, θαύμα! Θα γίνουν νέες προσλήψεις»
Ο τρις-μέγιστος πολιτικός ανήρ ντύθηκε καλλωπίστηκε και αφού καρφίτσωσε και στο πέτο το αγαπημένο του κατοικίδιο(ένα υπέροχο μίνι κανίς χρώματος λευκού) ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου.
Οι δημοσιογράφοι προσήλθαν σε αυτήν με απόλυτη κατάνυξη κρατώντας κεράκια και ψέλνοντας.
Ο κ Αναστάσης Παπαληγούρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι τα πλοία του κυρίου Αγούδημου είναι αξιόπλοα και τα συνιστά ανεπιφύλακτα στους δημοσιογράφους να τα επιλέγουν στα ταξίδια τους.
Εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι είδε στον ύπνο του τον Άγιο Νικόλαο και του συνέστησε να προβεί σε 320 προσλήψεις στο λιμενικό Σώμα μπας και μαζέψει κανένα ψηφαλάκι για την παραπαίουσα κυβέρνηση που ανήκει. Τόνισε ότι αυτές οι προσλήψεις γίνονται διότι οι τελευταίες που έκανε έφεραν στο σώμα κάτι παιδιά μπουμπούκια σκέτα, που έβγαζαν τα εξτραδάκια τους κάνοντας εμπόριο μεταναστών με διάσημους δουλεμπόρους στην Πάτρα. Διαβεβαίωσε ότι οι νέο προσληφθέντες λιμενικοί αν αποφασίσουν να ασχοληθούν και αυτοί με παρόμοιες δραστηριότητες θα το κάνουν πιο κομψά.
Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε απότομα γιατί το κανίς του υπουργού που είχε στο πέτο άρχισε να κάνει τσίσα.
Ο υπουργός πρόλαβε να υποσχεθεί στους δημοσιογράφους ότι θα τα ξαναπούν από κοντά το 2055 μΧ. σημειώνοντας με νόημα: «Ι want to be alone» (πρφ. Αι βόνντ του μπι αλόουν)

Κυβερνητική πηγή που για ευνόητους λόγους δεν επιθυμεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα της δήλωσε αμέσως μετά: «Αφού αναστήσανε τον Αναστάση για να υποσχεθεί προσλήψεις, κάποιος καταλληλότερος πρόκειται σύντομα να «κοιμηθεί». Πολιτικά»