2.7.09

Στραβά αγγούρια και χοντρά καρότα

Επιτέλους τέλος δόθηκε στη βάναυση συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε δύο αγαπημένα από το καταναλωτικό κοινό, λαχανικά. Τα αγγούρια και τα καρότα μπορούν να μεγαλώνουν πλέον χωρίς προκαταλήψεις και συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές. Με κοινή απόφαση τους τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης αποφάσισαν να βάλλουν τέλος στους περιορισμούς ανάπτυξης των συγκεκριμένων λαχανικών.

Συγκεκριμένα από 1 Ιούλη 2009 και στο εξής τα αγγούρια θα μπορούν να μεγαλώνουν ελεύθερα και να στραβώνουν όσο το επιθυμούν ενώ τα καρότα θα μπορούν να παχαίνουν κατά βούληση χωρίς πλέον να φοβούνται ότι θα καταλήξουν στις ευρωπαϊκές χωματερές.

«Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα» δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης στην εφημερίδα The Garden Times o εκπρόσωπος των λαχανικών ο Θάνος το Κολοκυθάκι. Την απόφαση της ΕΕ σχολίασε και η εκπρόσωπος των πράσινων λαχανικών και σύζυγος του Θάνου η μαχητική Μαρουλίτα το Μαρούλι σημειώνοντας: «Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και για άλλα λαχανικά ή φρούτα που υφίστανται ρατσιστικές συμπεριφορές»

Επόμενο σημείο καμπής στη σχέση της ΕΕ με τα λαχανικά θεωρείτε βέβαιο ότι θα είναι η απαγόρευση στους καταναλωτές αρνητικών σχολίων για τα σύκα και ιδιαίτερα για αυτά που φύονται στην Ελλάδα στην περιοχή τη Καλαμάτας. Ο εκπρόσωπος τους ο Φραγκίσκος το Φραγκόσυκο δήλωσε ότι το ερώτημα που απευθύνουν κοροϊδευτικά έλληνες άντρες με βούλα σε άλλους έλληνες άντρες χωρίς βούλα: «Τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα αγοράκι?» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άκρως σεξιστικό ίσως και ρατσιστικό.
Την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζεται η εκπρόσωπος της ακροδεξιάς παράταξης των λαχανικών η Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα λέγοντας ότι οι ντιγκιντάγκες τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί διεθνώς και πρέπει να παρθούν μέτρα περιορισμού τους ενώ απαίτησε να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο αδίκημα η φύτρα στα σκόρδα.
Η κατάσταση έφτασε στα άκρα όταν ο γνωστός ακτιβιστής Βλάσσης το βλίτο την απείλησε ότι θα την κόψει σε φέτες και θα την βάλλει σε πίτσα.

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί φέρουν τον Αιμίλιο το μήλο πρόεδρο των φρούτων και των λαχανικών, να ετοιμάζει ρηξικέλευθη πρόταση για τον περιορισμό των κουκουτσιών στα καρπούζια εποχής.

ΣτΣ: Το 1983 ο Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης δημιούργησαν την Φρουτοπία. Το 1987 μεταφέρεται στην οθόνη σε 47 επεισόδια από την οικογένεια Σοφιανού χρησιμοποιώντας μαριονέτες.
Η Φρουτοπία θεωρείτε πλέον σε διεθνές επίπεδο, ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας. Κατά την εκτίμηση μου γενικά για την λογοτεχνία.