22.6.09

O Περικλής, η Ασπασία και η Marilyn

Στιγμές Ολυμπιακών Αγώνων έζησε η Αθήνα το Σαββατόβραδο. Χιλιάδες εθελοντές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να φασκελώσουν από κοντά τους διάσημους προσκεκλημένους των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Τα φάσκελα έπεφταν συντονισμένα και κατά ριπάς, που αναγκάστηκε να τα προσέξει μέχρι και ο πρόεδρος της Βουλής κ.Δημήτρης Σιούφας που δεν φημίζεται για την αετίσια όραση του. Ο πρώην καταλληλότερος Κ. Καραμανλής μετά της συζύγου Νατάσσας έκαναν πως δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε για να μην καρφωθούν, ενώ θορυβημένος εμφανίστηκε ο υπουργός πολιτισμού Αντωνάκης Σαμαράς καθώς κάποιοι θερμόαιμοι εθελοντές πέταξαν μασημένες τσίχλες στην κουάφ της συζύγου του.

Κατά γενική ομολογία η βραδιά ήταν λαμπρή και ο πρωθυπουργός με σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο έκαναν το σταυρό τους, φτύνοντας συνεχώς στο κόρφο τους, μακαρίζοντας την τύχη τους που εγκαινίαζαν άλλο ένα έργο στο οποίο οι υπηρεσίες που προσέφεραν για να δημιουργηθεί ήταν ανύπαρκτες.

Στις ομιλίες τους τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Καραμανλής εξήραν την συμβολή του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην δημιουργία του Νέου μουσείου της Ακρόπολης. Ως γνωστόν εκείνη την βραδιά του 1974 με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο στην Αθήνα το δεύτερο πράγμα που είχε στο μυαλό του ο αλησμόνητος ηγέτης ήταν να φτιάξει μετά τον θάνατο του ένα μουσείο στην Ακροπολη. Για όσους αναρωτιούνται το πρώτο πράγμα ήταν αν λειτουργούσε ακόμα το γκολφ στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους εθεάθησαν η γνωστή star Marilyn Monroe συνοδευόμενη από τον Andy Warhol και τον βασιλιά της rock Elvis Presley. Επίσης ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και η κυρία Λώρη Κέζα συνομίλησαν με τον επίτιμο καλεσμένο Στρατηγό Περικλή πρώην διοικητή των Αθηνών κατά τον 5ον αιώνα αλλά και με τη όμορφη σύζυγο του Ασπασία ανακοινώνοντας παράλληλα και τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που εξασφάλισαν για την έγκριτη εφημερίδα τους.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης José Manuel Barroso εντυπωσίασε με την εμφάνιση του καθώς είχε φρεσκοξυρισμένα φρύδια και φορούσε καινούρια περούκα σε στυλ playmobil χρώματος ακαζού.

Ανησυχία προκλήθηκε ωστόσο κατά την είσοδο της οικογενείας Μητσοτάκη στο κτήριο. Ο διευθυντής του μουσείου κ. Δ Παντερμαλής καθησύχασε το κοινό και τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι το μουσείο έχει κτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει σεισμούς μέχρι 10 richter καθώς και εκτεταμένες φυσικές καταστροφές.

Το Νέο Μουσείου της Ακρόπολης συνομιλεί (sic) με τον Ιερό Βράχο με αποτέλεσμα να έχουν ξεσηκωθεί ήδη οι γείτονες συγκεντρώνοντας υπογραφές για να μεταφερθεί σε άλλο χώρο. Ισχυρίζονται ότι από το πρωί έως το βράδυ δεν μπορούν να ησυχάσουν από την πολυλογία τους καθώς και ότι φρίττουν από το πιπεράτα κουτσομπολιά που εξιστορούνται. Ο Ιερός Βράχος καταδικασμένος 2000 χρόνια στη σιωπή τώρα ξεσάλωσε και ενημερώνει το μουσείο για όλες τις πομπές των Αθηναίων που έχουν δει τα μάτια του.

Στα ευτράπελα της βραδιάς χρεώνεται ένα ατυχές περιστατικό με πρωταγωνιστές δύο λαμπρούς πολιτικούς του ΛΆΟΣ. Συγκεκριμένα οι κ.κ. Α.Γεωργιάδης και Θ.Πλεύρης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρο να χαϊδεύουν ο μεν πρώτος τον κώλο ο δε δεύτερος τα αχαμνά ενός αγάλματος του Φοίβου Απόλλωνα. Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι το έκαναν για να θαυμάσουν τις εκπληκτικές τεχνικές λεπτομέρειες του έργου αλλά ο φύλακας ασφαλείας του μουσείου δεν πείστηκε. Στο περιστατικό παρενέβη και ο αρχηγός του ΛΆΟΣ επιπλήττοντας τους λέγοντας ότι και εκείνος παίζει τα βράδια μόνος του με διάφορα αγάλματα και αρχαία φαλλικά αντικείμενα αλλά μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Οι κ.κ. Γεωργιάδης, Πλεύρης οδηγήθηκαν διακριτικά στην τουαλέτα για να πλυθούν και να αλλάξουν σώβρακα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κυρίες των επισήμων απέφευγαν να πατήσουν το γυάλινο δάπεδο της εισόδου με τα δωδεκάποντα τακούνια τους γιατί φοβήθηκαν ότι από κάτω θα κρύβονταν μπανιστιρτζήδες για να δούνε τις κυλόττες τους. Όσες από αυτές φορούσαν τουλάχιστον.