17.6.09

Doomsday

Δικαιώθηκε ο διάσημος κουμπάρος μαχαιροβγάλτη κύριος Χ. Μαρκογιαννάκης για τις δηλώσεις του για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Με έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει το μέγαρο Μαξίμου για τους κεραυνούς που το πλήττουν.
Σύννεφα είχαν αρχίσει να μαζεύονται στον κυβερνητικό ορίζοντα ευθύς αμέσως των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Η θερμοκρασία έπεσε αυτόματα σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ο πρώην καταλληλότερος Κ. Καραμανλής ζήτησε αμέσως από τους συμβούλους επικοινωνίας να φέρουν μια γούνα να φορέσει γιατί κρύωνε. Ο κύριος Λούλης όμως τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει πυρκαγιά πουθενά στη χώρα ώστε να απαιτείται ο πρωθυπουργός να εμφανιστεί στα κανάλια με γούνινο παλτό σημειώνοντας επίσης ότι η γούνα δεν είναι οικολογικό προϊόν.
Οι πρώτες αστραπές έπεσαν στη βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του υπουργείου εξωτερικών καθώς η κάτοικος του κτηρίου κ. Ντόρα Μαπακογιάννη άρχισε να ψέλνει ύμνους από ένα οικογενειακό αντίτυπο «Σολομωνικής» που διαθέτει για να εξοντώσει τους εσωκομματικούς και μη, αντιπάλους. Ο κύριος Καρατζαφέρης εκείνη την ώρα βρισκόταν στον δρόμο για τη Βουλή και πανικόβλητος τοποθέτησε ένα αλεξικέραυνο στο κεφάλι του για να σωθεί, ρίχνοντας λίγο τους τόνους γιατί κατάλαβε ότι δεν είναι σωστό να προκαλείς τη μοίρα σου τόσο απρόσεκτα.
Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου έδωσε εντολή να κλίσουν όλα τα παντζούρια στο Μαξίμου και να βάλλουν κουρελούδες στο κατώφλι κάθε πόρτας για να μην πλημμυρίσουν. Εκείνη την ώρα ενημερώθηκε και για το τραγικό γεγονός των ημερών. Κεραυνός είχε πλήξει τον πρώην υπουργό επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο καθώς είχε βγάλει τον σκύλο του για τσίσα. Σπεύδοντας να ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά είδε από την μπαλκονόπορτα του γραφείου του σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρωμένη στην αυλή του μεγάρου να παίζει μέσα στη βροχή το παιχνίδι: «Γύρω γύρω όλοι στην μέση ο Μανώλης.» Στο σκαμνάκι του Μανώλη καθόταν ο κύριος Μανώλης.
Ο κύριος Αγγέλου- που τα μάτια του έχουν δει πάρα πολλά πράγματα και τα αυτιά του έχουν ακούσει ακόμα περισσότερα- αυτό δεν το άντεξε και λιποθύμησε.
Όταν συνήλθε βρισκόταν στην αγκαλιά του μεγαλοδημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Οι δύο άντρες καταρρίπτοντας το μύθο, ξέσπασαν σε ένα γοερό κλάμα.