30.6.09

Οι μου(ρ)λάδες

Μαθήματα δημοκρατίας παραδίδει η μούσα των διάσημων σχεδιαστών Dolce & Gabbana, Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ στους ηγέτες όλων των χωρών του πλανήτη. Αρωγός σε αυτό το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ιρανού ηγέτη είναι η ομάδα των Μπασίτζ. Η ομάδα αυτή αποτελείτε από ανθρωποειδή όντα-δημόσιους υπαλλήλους που γνωρίζουν φρικτούς τρόπους να εκτελούν συμπολίτες τους. Οι Μπασιτζ χρησιμοποιώντας δίφθογγους και αλαλαγμούς για να επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς δεν φημίζονται για την μόρφωση που διαθέτουν εκτελούν εν ψυχρώ και αδιακρίτως ότι κινείτε στο πεδίο βολής τους. Κύριος στόχος τους είναι η βίαιη καταστολή όσων αντιτίθενται στο καθεστώς που κυβερνά. Στο παρελθόν και η χώρα μας είχε παρόμοια ομάδα όταν την κυβερνούσε πρώτα η Δεξιά και μετέπειτα το τέκνο της η χούντα. Για ένα μεγάλο διάστημα η ομάδα είχε διαλυθεί αλλά επανεμφανίστηκε όμως ξανά κατά την τελευταία πενταετία. Μερικοί εξ αυτών μάλιστα εκλεχτήκαν μέχρι και βουλευτές.

Υπενθυμίζω ότι εξαιτίας της νοθείας στις πρόσφατες εκλογές οι Ιρανοί πολίτες (2/3 των οποίων είναι κάτω των 30ετών) ξεκίνησαν ειρηνικές διαδηλώσεις. Η κυνέρνηση όμως φρόντισε να τις πνίξει στο αίμα.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει την ευλογία και την αμέριστη συμπαράσταση του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολαχ Χαμενεΐ . Μόλις συνειδητοποίησε το μέγεθος των διαδηλώσεων ο φωτισμένος Αγιατολαχ χέστηκε απάνω του γιατί θα έχανε τις θεϊκές εξουσίες που απολαμβάνει χρόνια τώρα. Δουλειά άλλη δεν γνωρίζει και του χαλάει τη μπίζνα η όλη αναμπουμπούλα. Διέταξε τις πίστες του υπηρέτριες γνωστές και ως μουρλάδες να αφήσουν στην άκρη λίγο την ενασχόληση με τα χαρέμια από ευνούχους τους και να ξεσηκώσουν θεοσεβούμενους πολίτες να τιμωρήσουν παραδειγματικά διαδηλωτές. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και μάλιστα αιματοβαμμένη. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 20 άτομα επισήμως έχουν δολοφονηθεί. Ξένοι παρατηρητές υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος είναι η πρώτη μετενσάρκωση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

Ο κύριος Αχμαντινετζάντ συγκινημένος από τις εξελίξεις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βλέπει άσχημα όνειρα και δυσκολεύετε ιδιαιτέρως να κοιμηθεί. Περιγράφοντας μάλιστα ένα από αυτά ισχυρίστηκε ότι στον ύπνο του ηγείται ενός στόλου από φάλαινες που επιτίθεται με λύσσα σε σμήνη από σπουργίτια. Στο σημείο αυτό οι δημοσιογράφοι έφτυσαν στο κόρφο τους. Δυστυχώς όμως, συνέχισε, τα σπουργίτια τον νικούν κατά κράτος σκεπάζοντας τον ίδιο και τις φάλαινες του με τόνους κουτσουλιάς τιτιβίζοντας. Ένας βρετανός δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε σε αυτό το σημείο, αν κάνει χρήση οπίου και ο μεγάλος Ιρανός ηγέτης διέταξε επιτόπου τον αποκεφαλισμό του.

ΣτΣ: Την φωτογραφία την βρήκα στην ιστοσελίδα www.ishr.org