11.6.09

Οδός Στουρνάρια 150-151

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν εχθές το απόγευμα οι ένοικοι της πολυκατοικίας που βρίσκεται στα «δεξιά» της οδού Στουρνάρια στον αριθμό 150-151. Η συνέλευση έλαβε χώρα στην είσοδο της πολυκατοικίας τηρώντας το έθιμο, καθώς οι ένοικοι σιχαίνονται μεταξύ τους και αποφεύγουν τις βεγγέρες.
Τα θέματα τα οποία είχαν τεθεί ήτο πολλά και σημαντικά. Συγκεκριμένα:
(α) να οριστεί ημερομηνία για απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων από τις κατσαρίδες και τα ποντίκια που έχουν πλημμυρίσει το κτίριο και προέρχονται από τα υπόγεια της Ρηγίλλης
(β) να ασβεστωθούν τα ντουβάρια της πυλωτής για να σβηστούν φαλλικά σύμβολα ακροδεξιών οργανώσεων
(γ) να αντικατασταθεί ο δουλέμπορος καθαριότητας με άλλον πιο «επαγγελματία» που δεν συνηθίζει να λούζει με βιτριόλι τους εργαζόμενους του.

Σόκ και δέος όμως προκλήθηκε με την εμφάνιση του κυρίου Γιώργου Καρατζαφέρη. Σοκ γιατί φορούσε μόνο μια πάνα βρακάκι μάρκας Libero καθώς κάνει συνεχώς και όπου βρεθεί τα τσίσα του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πρόβλημα του παρουσιάστηκε ευθής αμέσως μόλις κλείδωσε το ποσοστό επιτυχίας του κόμματος του την περασμένη Κυριακή. Και δέος γιατί ο φασκιωμένος νοικάρης αυτοπροτάθηκε για πολλοστή φορά σαν διαχειριστής της πολυκατοικίας.
Ο κύριος Στυλιανίδης του επιτέθηκε λέγοντας του να κάτσει στα αυγά του και αν ξαναβάλει Κυριακή ξημέρωμα διαπασών εκκλησία στο ραδιόφωνο θα του στείλει το «εκατό» για διατάραξη κοινής ησυχίας. Ο κύριος Στυλιανίδης γνωστός θαμώνας μπουζουκλερί είπε ότι επιστρέφει στο σπίτι του νωρίς το ξημέρωμα και δεν μπορεί να κλίσει μάτι απο τις ψαλμωδίες.

Παράπονα υπήρξαν και για τον κύριο Πάκη Παυλόπουλο καθώς κατηγορήθηκε ότι ειδικά την Κυριακή το βράδυ μαγείρευε κάτι βρομερά πράγματα στο διαμέρισμα του και τους πήρε όλους η μπόχα με αποτέλεσμα οι γείτονες της οδού Στουρνάρια να διαδίδουν φήμες ότι κάποιος πέθανε και έχει βρομίσει στην δεξιά πολυκατοικία.
Ο κύριος Πάκης ορκίστηκε στην ζωή του κυρίου Μαρκογιαννάκη ότι δεν μαγείρευε κάτι περίεργο αλλά έβραζε λίγο πατσά για να τρατάρει τον διαχειριστή καθώς τη Κυριακή το βράδυ ήταν μια δύσκολη για εκείνον νύχτα.

Η κυρία Μπακογιάννη παραπονέθηκε ότι ο κύριος Ένδειας που μένει από πάνω της ποτίζει συνεχώς απρόσεκτα τα λουλούδια του και όλα τα νερά πέφτουν στο μπαλκόνι της και βρωμίζουν τη μπουγάδα της. Μαζί της συμφώνησε και ο κύριος Βαγγέλας Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα και με τα κοπρόσκυλα της κυρίας Πετραλιά που μαδάνε τρίχες και έχει γεμίσει ο τόπος κουβάρια μαλλί. Ο κύριος Βαγγέλας απείλησε την κυρία Φάνη ότι θα τα φολάρει αν δεν τα κουρέψει. Η κυρία Φάνη ελαφρώς εκνευρισμένη τον προειδοποίησε ότι δεν το έχει σε τίποτα να ψαλιδίσει «τα κοκόβια» του αν πειράξει τα σκυλάκια της.

Σε αυτό το ευχάριστο κλίμα ο νυν διαχειριστής Κώστα Καραμανλής χασμουρήθηκε και άλλαξε πλευρό γιατί στα σκαλιά πάγωσε ο πισινός του. Η κατάσταση έφτασε στα άκρα όταν σύσσωμοι οι ένοικοι επετέθησαν στον αρχαιότερο κάτοικο της πολυκατοικίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, κάνοντας παράπονα για τα τέκνα του. Συγκεκριμένα όλοι κατηγόρησαν την θυγατέρα του Ντόρα ότι ανοίγει ξένους φάκελους τους διαβάζει και μετά τους πετάει ή τους κρύβει έτσι γιατί της αρέσει ενώ ισχυρίστηκαν ότι έπιασαν τον νεαρό Κούλη να διαβάζει τσόντες στον ακάλυπτο. Η κυρία Μαρικά αφού έριξε ένα σκαμπίλι στον γιο της του είπε να κόψει τις κακές συνήθειες γιατί άμα μεγαλώσει θα κουφαθεί και θα γίνει υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σαν το Σουφλιά. Ο κύριος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι τους φακέλους τους μπερδεύει μια ελληνική πρεσβεία στην Ουρουγουάη λέγοντας : «Τα παιδιά μου είναι αθώα. Άντε μη σας πάρει ο διάολος από δω χάμω τομάρια» Σε αυτή του την αποστροφή οι ένοικοι σώπασαν διότι γνωρίζουν τη στενή φιλική σχέση του κυρίου Μητσοτάκη με τον Έξωαποδώ.

Στο τέλος τη νύφη την πλήρωσε ο κύριος Σπηλιοτώπουλος αφού κατηγορήθηκε ότι βγαίνει και κάθεται τα απογεύματα προκλητικά στο μπαλκόνι του φορώντας μόνο μια πετσέτα στα «μεριά» του με αποτέλεσμα να σκανδαλίζονται οι παπάδες που μένουν στην απέναντι πολυκατοικία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες με το τέλος της γενικής συνέλευσης δεν πάρθηκε καμία απόφαση και συνεχίζεται η διαχείρισης ως έχει. Ο πρώην καταλληλότερος διαχειριστής όμως πρόλαβε να ενημερώσει ότι θα αυξήσει τα κοινόχρηστα για να συγκεντρώσει ένα ποσό για την αγορά μαξιλαριών καθώς όπως προανέφερα όταν κάθεται τόση ώρα στα σκαλιά της εισόδου παγώνει ο κώλος του.