30.5.09

Pigs can fly

Άλλη μια επιτυχία προστέθηκε στο πλούσιο portfolio της καλής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα και έτερος Καπαδόκης της υπόθεσης Siemens βρίσκεται στην Γερμανία για shopping με τελικό προορισμό το κοσμοπολίτικο Montevideo. Ο κύριος Καραβέλας ακολουθώντας το παράδειγμα του κυρίου Χριστοφοράκου έπραξε τα δέοντα καθώς είχε πλήξει τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα και αποφάσισε να ξεσκάσει. Παρά τα 70 του χρόνια δεν το βάζει κάτω και αφού έριξε πέντε φάσκελα στην τυφλή ελληνική δικαιοσύνη έφυγε στο εξωτερικό προς μεγάλη χαρά της κυβέρνησης. «Με τη συσπείρωση του κόμματος σε αυτά τα χάλια δεν είναι να ανοίγουμε στόματα» δήλωσε ανερυθρίαστα κυβερνητικό στέλεχος που για ευνόητους λόγους δεν επιθυμεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του.

Από το Μαξίμου δόθηκε η γραμμή να το παίζουν όλοι συνοφρυωμένοι (sic) για την εξέλιξη και να κάνουν ότι δουλεύουν όχι πολύ βεβαία και πάθουν καμιά υπερκόπωση αλλά τα προβλεπόμενα. Ο ευφυέστατος υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Ένδειας δήλωσε στου δημοσιογράφους ότι κάτι είχε πέσει τις τελευταίες μέρες στην αντίληψη του. Συγκεκριμένα η γνωστή καφετζού των Αθηνών κύρια Φρόσω που ο υπουργός επισκέπτεται συχνότατα μετά την τελευταία απόδραση Παλαιοκώστα-τον βοηθά στις έρευνες-είχε δει στο φλιτζάνι του ένα μεγάλο φτερωτό γουρούνι με Κ προειδοποιώντας τον ότι κάτι θα συμβεί. Ο υπουργός νομίζοντας ότι το μεγάλο φτερωτό γουρούνι με Κ είναι ο κύριος Καραμανλής προς την επερχόμενη νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές δεν έδωσε την απαιτούμενη βάση με τραγικά αποτελέσματα.
Ο αξιαγάπητος γ.γ. της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης τον ευχαρίστησε δημοσίως για αυτήν την εξέλιξη.

Την νύφη πλήρωσαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Siemens που δεν διέφυγαν εις την αλλοδαπήν καθώς συνελήφθησαν άπαντες και μεταφέρθηκαν στο αρχηγείο της ΕΑΤ – ΕΣΑ δια τα προβλεπόμενα. Είπαμε κρίσιμη προεκλογική περίοδο διανύουμε.

Υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Siemens κατηγορούμενοι είναι αυτοί που έδωσαν χρήματα και όχι αυτοί που τα πήραν. Ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη όπου τα γουρούνια μπορούν και πετούν ελεύθερα.