22.5.09

Έκαστος στο είδος του και…ο πούλος

Με τον Χρυσό Ερμή θα βραβευθεί οσονούπω το διαφημιστικό spot της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Οι διαφημιστές που το δημιούργησαν αρνήθηκαν να το παραδεχτούν δημοσίως γιατί φοβόνται ότι η Έφη Σαρρή θα απευθυνθεί σε εκείνους για να προμοτάρουν τον «Αφρικανό» της .
Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν παπαγάλοι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από οικολογικές οργανώσεις καθώς ένας παπαγάλος κακοποιείτε πάνω σε τζαμαρία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γνωστός ζεν πρεμιέ των Αθηνών Ευάγγελος Αντώναρος αναγκάστηκε χθες κατά την ενημέρωση (!) των δημοσιογράφων στο press room να δηλώσει ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων δεν κακοποιήθηκε κανένας παπαγάλος. Γνωστός δημοσιογράφος τον ρώτησε αφού το κυβερνών κόμμα είναι γεμάτο από κοινοβουλευτικές κότες γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν κάποιες από αυτές αλλά προτιμηθήκαν παπαγάλοι που είναι και είδος προς εξαφάνιση. Απαντώντας ο κύριος Αντώναρος επεσήμανε ότι με εξαφάνιση από την πολιτική σκηνή του τόπου κινδυνεύουν και οι κοινοβουλευτικές κότες της ΝΔ για αυτό προτιμήθηκαν διαφορετικά πτηνά.

Πρόβλημα όμως άνοιξε και σε άλλο μέτωπο καθώς μεγάλη πολυεθνική εταιρία της αγοράς κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για βιομηχανική κατασκοπεία. Συγκεκριμένα η Nestle ιδιοκτήτρια του σήματος Λουμίδη στην Ελλάδα περνάει στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι από αύριο ξεκινάει παγκοσμίως η νέα διαφημιστική καμπανιά για τις σοκολάτες δυσκοιλιότητας που προωθεί με σήμα τον αναμμένο πυρσό και σλόγκαν: Με σύμμαχο τη λεκάνη.
Η γνωστή πολυεθνική εταιρία έκανε πρόταση στον «καταλληλότερο» πρωθυπουργό της χώρας να γίνει η εικόνα του νέου αυτού brand. Όμως λόγω ευρωεκλογών δεν βρέθηκε κατάλληλος χρόνος και ο κύριος Καραμανλής αναγκάστηκε να αρνηθεί. Η Nestle δεν το έβαλε κάτω και στράφηκε στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κύριο Γιάννη Τραγάκη καθότι μονίμως κόκκινος στη μούρη αφού είναι γνωστό ότι υποφέρει από δυσκοιλιότητα.
Ο κύριος Τραγάκης θα εμφανιστεί στο spot τόπλες να κολυμπάει σε μια πισίνα με μυστακιοφόρα μπαρμπούνια όταν θα τίθεται το ερώτημα: «Από πού κλάνει το μπαρμπούνι?» Εκείνη την ώρα ο πρωταγωνιστής θα πετάγεται μέσα από το νερό και θα απαντά χαμογελώντας με σιγουριά «Πουθενά! Για αυτό είναι κόκκινο». Εν συνεχεία και βγαίνοντας από την πισίνα θα προσεγγίζει μια ξαπλώστρα όπου μια καλλίπυγος νεαρή θα του προσφέρει μια πετσέτα και τη γνωστή σοκολάτα υγείας με το πυρσό. Σε γκρο πλαν ο κύριος Τραγάκης τρώγοντας τη σοκολάτα θα σημειώνει: «Για να μην κοκκινίζετε ποτέ- Σοκολάτες Πυρσός: Με σύμμαχο τη λεκάνη»
Αν και είναι αντιδεοντολογικό από τη μεριά μου που αποκαλύπτω το εμπνευσμένο αυτό διαφημιστικό μήνυμα είμαι υποχρεωμένος να το πράξω προς όφελος της σωστής ενημέρωσης.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου έχει αρχίσει ήδη να μαζεύει φάσκελα για τα διαφημιστικά spot της Νέας Δημοκρατίας που έχει προ εγκρίνει.
Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να προβάλλω το επίμαχο διαφημιστικό spot με τους παπαγάλους αλλά σας παραθέτω μια παραλλαγή του που ήδη γράφει ιστορία στο youtube
Φεβρωνία σε ευχαριστούμε!






ΣτΣ: Λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων το τρίτο και τελευταίο μέρος του επεισοδίου Το τάμα από την σειρά Οι Πριμαντόνες θα αναρτηθεί την Δευτέρα 25/5 στις 19:00