1.4.09

Η ηλιθιότητα είναι αήτητη.

Παράδειγμα #282

«Ο ισραηλινός στρατός είναι ο πιο ηθικός(!) του κόσμου»

Εχούντ Μπαράκ υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, "πνεύμα και ηθικήν" 29/3/2009

ΣτΣ: Για του λόγου το αληθές του καλού υπουργού παραθέτω αποδείξεις για τα λεγόμενα του :

1-«Αφού εισβάλαμε στο σπίτι, ο επικεφαλής της διμοιρίας έδιωξε την οικογένεια και τους είπε να φύγουν από τη δεξιά πλευρά του δρόμου», αφηγείται Ισραηλινός στρατιώτης. «Η μάνα και οι δυο γιοι της δεν κατάλαβαν και βάδισαν στην αριστερή πλευρά. Ο ελεύθερος σκοπευτής τους είδε να πλησιάζουν στην απαγορευμένη ζώνη. Τους πυροβόλησε. Ο υπαξιωματικός δικαιολόγησε τους άνδρες του λέγοντας ότι αισθάνονταν πως η ζωή των Παλαιστινίων ήταν λιγότερο σημαντική από εκείνη των στρατιωτών μας».

2-Το αποκορύφωμα ήρθε με τις νέες αποκαλύψεις της Haaretz για τα T-shirts που φορούσαν αρκετοί Ισραηλινοί στρατιώτες όταν τέλειωναν την ταχύρρυθμη εκπαίδευσή τους ή όταν επέστρεφαν από τις επιχειρήσεις στη Γάζα. Ενα πουκάμισο απεικονίζει Ισραηλινό στρατιώτη να ανατινάζει τζαμί κάτω από το σύνθημα: «Μόνο ο Θεός συγχωρεί». Ενα άλλο δείχνει το στόχαστρο καραμπίνας να σημαδεύει την κοιλιά εγκύου και συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Ενα τρίτο, δείχνει Παλαιστίνια ολοφυρόμενη πάνω από τον τάφο του παιδιού της και της δίνει την εξής συμβουλή: «Καλύτερα να χρησιμοποιείτε Durex».

(Αποσπάσματα από το εξαιρετικό άρθρο του δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29/3/2009 με τίτλο: «Αποκάλυψη τώρα» του πολέμου στη Γάζα
Είναι σημαντικό να σημειώσω ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος βρίσκονταν στο Ισραήλ και μετέπειτα στη Γάζα κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών του Δεκεμβρίου 2008)