19.3.09

Παράπλευρες απώλειες

Εξαιρετικά ενοχλημένα είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα στελέχη της οργάνωσης Χρυσή Αυγή εξαιτίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών (sic) του υπουργού δικαιοσύνης κυρίου Νίκου Ένδεια. Στο πλευρό τους τάσσονται επίσης και στελέχη της ΕΛΑΣ που συνδέονται μαζί τους με «δεσμούς αίματος»- όχι δικό τους φυσικά αλλά άλλων ειρηνικών διαδηλωτών που μακελεύουν παρέα.

Ενδεικτικό της τεταμένης ατμόσφαιρας είναι το ξέσπασμα του πρώην υπαρχηγού της οργάνωσης σε βάρος συγκρατούμενου του στις φυλακές Αλικαρνασσού όπου κάνει διακοπές. Ποιο συγκεκριμένα ο κύριος Περίανδρος παρακολούθησε τον υπουργό δικαιοσύνης να ενημερώνει για την ποινικοποίηση της κουκούλας το υπνωτισμένο κοινό από τα χθεσινά δελτία με αποτέλεσμα να ανεβάσει πίεση. Στη συνέχεια πήγε ο άνθρωπος πικραμένος να κάνει ένα ντουζάκι να ηρεμήσει και ένας συγκρατούμενος, του ζήτησε ευγενικά να του περάσει το σαπούνι κάτι που εξερέθισε τον κύριο Περίανδρο και τον καπλάνισε με αποτέλεσμα ο άτυχος λουόμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. «Μια ζωή στους δρόμους σαπίζω κόσμο στο ξύλο και αυτό είναι το ευχαριστώ;»αναρωτήθηκε με νόημα στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά της αστυνομίας συνδικαλιστές ζητούν να εξαιρεθούν από τα μέτρα συνάδελφοι τους που «χώνονται» σε ειρηνικές πορείες και τα κάνουν μπάχαλο για να κατηγορούνται μετά με ευκολία οι διοργανωτές τους πράγμα που εξυπηρετεί ταμάλα επικοινωνιακούς χειρισμούς της καλής κυβέρνησης ενεργοποιώντας τη συντηριτικούρα της κοινωνίας μας. Προτείνουν να φορούν φούξια περικεφαλαίες με φτερά στρουθοκαμήλου που είναι και πιο εξαντρίκ για να ξεχωρίζουν. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το μέτρο μελετάτε από την κυβέρνηση αν και κρίνεται πολυδάπανο ένεκα της τιμής των φτερών του συγκεκριμένου πτηνού στη λιανική.

Ερωτήματα προκύπτουν όμως και για τα παιδιά εκείνα της αστυνομίας που δεν θα γίνουν ποτέ άντρες καθώς φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες ραντίζουν πολίτες με χημικά και στη συνέχεια τους σπάνε στο ξύλο. Λύση έδωσε με παρέμβαση του ο διάσημος κουμπάρος μαχαιροβγάλτη κύριος Χ Μαρκογιαννάκης και πρότεινε σε αυτή την περίπτωση να εκτελούνται άμεσα οι ταραξίες δια τουφεκισμού ώστε να μην χρειάζεται να γίνει χρήση χημικών αφού απαιτείτε μάσκα. Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνόμοι –δολοφόνοι είναι νομικά καλυμμένοι. Επίσης το μέτρο λειτουργεί ευεργετικά και στους δολοφονημένους καθώς θα γλιτώσουν τις δυσάρεστες συνέπειες του ψεκασμού με χημικά.

Πληροφορίες που βρίσκονται στο στάδιο της επιβεβαίωσης φέρουν την  κυβέρνηση να  υποσχέθηκε δωρεάν διανομή πίτσας κατά την λήξη κάθε βάρδιας σε όσους αστυνομικούς ενταχθούν οικειοθελώς στο πρόγραμμα περιπολιών των Εξαρχείων.

ΣτΣ: Την εξαιρετική φωτογραφία την δημιούργησε ο υπέροχος vlavo  και μου έδωσε την άδεια να αναδημοσιεύσω. Ο άνθρωπος μιλάμε είναι μέγας καλλιτέχνης.